Kirjoittaja Aihe: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa  (Luettu 37599 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #90 : 01.05.15 - klo:11:51 »
Vieläkin paino putoaa.  Kuten kerroin olemme Matin kanssa nyt ' eri ruuissa'. Hänelle laitoin
karitsan paahtopaistia ja rosmariiniperunoita. Yhteiseen kreikkalaiseen salaattiin lisäsin itselleni tonnikalaa ja munaa ja raejuustoa. Se maistui ' tanskalaiselta voileivältä'.

Pommac riittää minulle wappujuomaksi, alkoholi ei enää sovi tunnelmiini eikä tee hyvää .


Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #91 : 11.05.15 - klo:20:32 »
Nautin keväästä. Tein jo viikonloppuna salaattia, johon poimin pihalta vuohenputken lehtiä sekä pihlajan silmuja. Nam.
Kohta saadaan nokkoskeittoa, -pannaria ja -pestoa. Aaaah.

Lauantaina tein kevään ensimmäisen raparperipiirakan. Meni hiukka tummaksi, mutta tulee se syötyä.
Pyryharakka

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #92 : 11.05.15 - klo:21:38 »
Viikonloppuna herkuttelimme korvasienimuhennuksella grillatun lihan ja keittoperunoiden kaverina. Jopa ruuan suhteen varsin kranttu appi-ukkonikin innostui kehumaan sienisoosia.  :023:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #93 : 13.05.15 - klo:15:32 »
Keitän porsaankieliä leikkeleeksi. 

Kaksi isoa kieltä, 1ltr. vettä
2-3 tl suolaa
puolikas sipulia
laakerinlehti
5 - 6 maustepippuria.

Vaahto kuoritaan.

Keitetään n. 1,5 - 2 h. 


Tämä on herkkua ihmiselle ja koiralle. Ennen niitä sai lähes ilmaiseksi. Nyt kaksi kieltä maksoi 3,50.  Halpaa siltikin.

Vesi herahti kielelle memen sunnuntaiherkuista.  Emme ole nähneet vielä korvasieniä, mutta kuivattuja löytyy kaapista. Eivät ne tuoreiden veroisia ole, mutta käytän niitäkin jos muita ei ole.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #94 : 23.05.15 - klo:09:52 »
Avokadopasta tuli jokunen vuosi sitten muotiin niin että avokadot loppuivat kaupasta.
Tänään meillä herkutellaan sitä.  Tämä on ensimmäinen kerta kun valmistan tätä trendiruokaa:

http://www.k-ruoka.fi/reseptit/avokadopasta-valimeren-tapaan/?gclid=CJHboLui18UCFeQCcwod2FEApw
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #95 : 24.05.15 - klo:22:44 »
Minä tein hirvestä palapaistia, kun Tiiti oli käymässä. Jälkkäriksi raparperipaistosta vanilijajätskin kera.
Salaattiin keräsin vuohenputkea, kurttulehteä, suolaheinää ja vielä sain muutaman pihlajansilmun. Kaikki pihlajanvesat ei vielä ole lehdessä.  :023:
Pyryharakka

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18473
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #96 : 25.05.15 - klo:11:24 »
Meillä raparperista ei olisi kiisseliin, pitäisi kaivaa  :017:

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #97 : 25.05.15 - klo:21:49 »
Nyt on uunissa rouhenäkkäriä tulossa. Se on niin helppotekoista ja hyvää, että on ihan pakko taas tehdä.  :003:

Laitan tähän reseptin, mutta varokaa. Tähän jää koukkuun.

1,5 dl kaurahiutaleita, 1 dl karkeita ruisjauhoja, 1 dl auringonkukan siemeniä, 1 dl seesamin siemeniä, 0,5 dl pellavansiemeniä, 3 dl vettä ja 1 tl suolaa.
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään. Levitetään lusikalla uunipellille, leivinpaperin päälle. Levitetään toinen leivinpaperi päälle ja annetaan taikinan levätä tunnin. Sen jälkeen päällä oleva leivinpaperi pois. Tehdään taikinapyörällä tai veitsellä ruutuja, jotta kypsänä on helpompi jakaa palasiin. Paistetaan 150 asteessa yksi tunti. Jäähdytetään ja jaetaan palasiin. A vot.
Pyryharakka

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10553
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #98 : 26.05.15 - klo:06:23 »

   Fazerin maalaisleipä on leipien mersu, Bemari on Marski-ruislepä.

🇫🇮

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #99 : 26.05.15 - klo:07:33 »
Tuuloksen riävä on leipien Vanaja.

http://www.koneviesti.fi/lehti/kv1808/fi_FI/vanaja/

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #100 : 26.05.15 - klo:07:35 »
Padasjoen Leipä  leipoi  Urho Kekkoselle !

Mie syön Oululaisen hapankorppui  tai   Viipurilaisen ruisleipää, sillo ku syön leipää.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18473
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #101 : 26.05.15 - klo:09:12 »
Ruattalaanen vaalea knäckebröd on niin helppo liotella suussa ja sitten nielaiset, kaloreita on

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6593
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #102 : 26.05.15 - klo:15:13 »
Avokadopasta tuli jokunen vuosi sitten muotiin niin että avokadot loppuivat kaupasta.
Tänään meillä herkutellaan sitä.  Tämä on ensimmäinen kerta kun valmistan tätä trendiruokaa

Tein tuota aiemmin tänä keväänä, mutta ei se minusta niin herkullista ollut kuin mitä on hehkutettu. Tai minun tekemänäni. Ehkä en vain ollut tarpeeksi hvyä kokki. Syötävää toki silti.

Porsaankieli sen sijaan on minunkin laittamanani hyvää. Ainoa vain että se säilyy niin huonosti - minun jääkaapissani. Syy kyllä löytyy jääkaapin ulkopuolelta.

Iltapäivälehden lööppi kirkuu, etteivät vanhukset saa ruoastaan tarpeeksi proteiinia. Syönevätkö vanhasta muistista niin paljon entisaikojen perusevästä leipää, vaikka sehän on nykyään kallista. Muutamia lihasortteja saa halvemmalla kilohinnalla. En osta lehteä asiasta tarkemmin lukeakseni, kertokaa joku jos olette lehden hommanneet.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #103 : 26.05.15 - klo:15:28 »
Olen öppiäisen kanssa samaa mieltä avokadopastasta. Paitsi, että kaikkien kalliiden ainesten, kuten pinjansiemenet, lisäksi se on niinkuin pastat ovat, kaloripommi.

En ole chiliä tottunut käyttämään, ostin chilipaprikoita. Maistoin kokeeksi sitä raakana. Ei ollut niin tulista kuin pelkäsin. Siispä laitoin sitä  oikein reilusti siihen avokadotöhkään. Kuumana se sitten olikin ' sitä ihtiään', valtaisan vahvaa.  Syödyksi se saatiin kun huuhdeltiin valkoviinillä alas.

Tänään laitoin porsaanmunuaisia kermassa haudutellen,  riisin kanssa.  Sen minä osaan , ja kyllä se on hyvää !  Matti oikein kiitteli. Kilohinta on 6,85. Meidän kaksi munuaista maksoin 1,85 + kermatölkki n. 1 euro. Punajuurisalaatti on myös halpaa, sitä oli lisukkeena.

No, munuaiset ovat kolesterolipommi.

Avokadot avokadoina on parempi vaihtoehto.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34954
Vs: Jokapäiväinen leipämme jatko-osa
« Vastaus #104 : 27.05.15 - klo:09:31 »
Eilen laitoin kotikaljan tulemaan. Oikein maltaista.
Tänään sen siivilöin ja otin osan mäskistä talteen ja pyöräytin niistä vehnä ja ruisjauhoja lisäten mallasleivän.

Muutoin meillä on soppapäivä. Lohi maksoi eilen 1, 90 euroa / kg !. Otin liki kaksikiloisen. Puolet graavasin, puolet keitin soppatarpeeksi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)