Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja  (Luettu 27110 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #90 : 08.09.13 - klo:17:30 »
Miniällä Varkaudessa ihania luumuja, puussa tosi runsaasti.
Oma puuni on vielä vaiheessa.
Omia omenoita syöty ja laitettu eri tavoin herkuiksi.
Keitetty monet litrat vaniljakastikkeita kyytipojaksi.
Voi tätä syksyn ihanuutta.
Kanttarellejä on ollut "pakko" antaa muillekin.
Puolukoiden poiminta alkaa ensi viikolla.


Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #91 : 09.09.13 - klo:19:10 »
Kehuin jo tuolla toisessa ketjussa naapurin luumuilla. Oma luumupuu on vielä niin pieni, että sen luumut on jo syöty. Naapurin antamasta isosta kulhollisesta riittä pieneen rommiruukkuun ja tuoreeltaan syötäväksi.
Pyryharakka

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #92 : 09.09.13 - klo:20:12 »
Rommiruukku?
Kuulostaa hyvältä.
Täytyy etsiä resepti.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #93 : 12.09.13 - klo:20:49 »
Jos ei vielä reseptiä ole löytynyt, niin voin vähän avittaa.
Rommiruukkuja voi tehdä hedelmistä ja marjoista. Ruukkuun voi laittaa useampaa sorttia marjoja ja hedelmiä ihan oman maun mukaan. Sekoituksiin ei kannata laittaa voimakkaasti värjääviä aineksia. Silloin kaikki muuttu saman väriseksi.

Hedelmät tai marjat ladotaan purkkiin kerroksittain ja väliin sokeria maun mukaan. Jos on erityisen makeita hedelmiä, esim. luumuja, ei sokeria tarvitse paljon laittaa. Luumut halkaisin ja poistin kivet.
Kun purkki on täynnä hedelmiä, kaadetaan kirkasta rommia niin paljon, että hedelmät peittyvät. Sitten vain purkki viileään tekeytymään.
Rehellisesti sanottuna, en muista kuinka kauan niiden pitäisi tekeytyä. Itse annan niiden olla muutaman viikon. Toisaalta ne säilyvät hyvin, joten kiire niiden syöntiin ei ole.

Me kun pidämme jäätelöstä ja syömme sitä usein, niin rommiruukku sopii oivallisesti vanilijajäätelön kanssa.
Sopii myös "aikuisten täytekakkuihin" ja jälkiruokiin jne.
Pyryharakka

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #94 : 13.09.13 - klo:22:27 »
Kiitos Pyryharakka reseptistä.
On vain Stroh rommia, täytyy hankkia sitä kirkasta.
Miniältä huomenna uudet luumut.
Tekiskö koko sankollisen?
Saisi herkutella jouluun saakka.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33900
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #95 : 09.11.13 - klo:11:51 »
Pottumuusin ja poronkäristyksen teko on todella helppoa kun ostaa valmista pakastelihaa. 600 gramman poronkäristelihaa maksoi 7,95 ja siitä tulee neljä annosta.
Helppoa, nopeaa ja hyvää.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Antti Juhani

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 485
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #96 : 09.11.13 - klo:22:40 »
Hyvää on.
Laitan pottumuussiin pari porkkanaa.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #97 : 10.11.13 - klo:21:56 »
Sianlihan kanssa maistuu lanttumuusi, jossa on puolet lanttua, puolet pottua.
Pyryharakka

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #98 : 15.11.13 - klo:13:46 »
Oli ihan pakko syödä suolakurkku ja etikkapunajuuria 2 kpl.
Joskus vaan ei voi vastustaa kiusausta. :018:

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #99 : 15.11.13 - klo:19:46 »
Omia eväitänsä saa syödä. Meilläkin oli eilen Lintin (Lidl) suolakurkkusiivuja ja oliiveja ja niin olivat hyviä, että tuli Hispania väkevästi mieleen.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6371
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #100 : 15.11.13 - klo:22:26 »
Joskus vaan ei voi vastustaa kiusausta. :018:

Olisiko tuota kiusausta ollut jostakin syystä tarpeen vastustaa  :017:.

Minulla taitaisi olla jääkaapissa maustekurkku (jollei ole homehtunut), etikkapunajuuria, oliiveja (Lidlin) ja kapriksia. Eikun mässyttämään säilykkeitä! Vai sanoisinko oliiveista että kalamatoja, olisi helpompi vastustaa kiusausta  :003:.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33900
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #101 : 16.11.13 - klo:10:47 »
Malla taitaa olla hyvin tarkka syömisistään. Mie en osaa olla. Lakritsipussillisen vetäisin kahdessa päivässä. :003:

Tänään söimme jo kun Levin pujottelukisa alkaa just kohta.
Laitoin uunipannulle kermamarinoidun possunfileen. Seuraksi lantun, porkkanan ja purjon paloja. Hiukan öljyä ja siirappia kasviksille.Kermahölväys.
Toiseen vuokaan tein Hasselbackin perunat. Ohje ei ole aivan se minkä taloustunnilla opin v. 1958. Käytän emmetalraastetta, korppujauhoja ja voita viipaloitujen perunoiden päälle+suolaa.
http://www.makuja.fi/reseptit/hasselbackan-perunat-parmesaanilla/

Perunavuoka on uunissa 50 min ja liha n. 1 h 30 min. Ensin n. 200 astetta, lopulla 150.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21734
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #102 : 16.11.13 - klo:18:28 »
Riitta-mummin lakritsipussillinen kestää aika kauan...no jos on iso pussi niin toki siinä tulloo äkkipysäys
ennen pussin tyhjenemistä.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #103 : 17.11.13 - klo:16:26 »
Tein täksi päiväksi oman version eräkeittokirjan reseptistä. Siellä on kantarellihirvirullat. Hirven filetä tai sisäpaistia siivuina. Siivun päälle amerikanbekonisiivu ja kantarelleja. Kääritään rulla. Sidotaan coctaitikulla tai kalalangalla. Ruskistetaan voissa ja haudutetaan kypsäksi.
Tuo on minusta sen verran monimutkaista (kerran olen tehnyt), että olen vähän oikaissut reseptin suhteen.
Pilkon hirvipaistin haarukkapaloiksi. Leikkaan bekonisiivut pienemmiksi. Ladon hirvenlihat, bekonit, kantarellit ja suolaa kerroksittain uunin kestävään kuppiin tai pataan. Sekaan tiputtelen muutaman kokonaisen valkopippurin. Vettä kuppiin, niin että päälimmäiset hihat jää veden pinnan yläpuolelle.
Sitten uuniin. Välillä voi päälimmäisiä lihoja käännellä pohjalle ja saada rusketusta useampiin lihapaloihin.
Pyryharakka

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #104 : 17.11.13 - klo:20:13 »
Malla taitaa olla hyvin tarkka syömisistään. Mie en osaa olla. Lakritsipussillisen vetäisin kahdessa päivässä. :003:


 :003:

En ole kovinkaan tarkka..ajattelin vain että mulla on joskus hyvin eriskummallisia yhdistelmiä.
Joskus muuten tulee tarve syödä kaurahiutaleita muutama lusikallinen sellaisenaan.
Nyt keitin kananmunia, niitä vaan sitten ja suolaa nokkaan ja maitolasi mukaan niin kylläpäs taas jaksaa. :kahvi: