Jos ei vielä reseptiä ole löytynyt, niin voin vähän avittaa.
Rommiruukkuja voi tehdä hedelmistä ja marjoista. Ruukkuun voi laittaa useampaa sorttia marjoja ja hedelmiä ihan oman maun mukaan. Sekoituksiin ei kannata laittaa voimakkaasti värjääviä aineksia. Silloin kaikki muuttu saman väriseksi.
Hedelmät tai marjat ladotaan purkkiin kerroksittain ja väliin sokeria maun mukaan. Jos on erityisen makeita hedelmiä, esim. luumuja, ei sokeria tarvitse paljon laittaa. Luumut halkaisin ja poistin kivet.
Kun purkki on täynnä hedelmiä, kaadetaan kirkasta rommia niin paljon, että hedelmät peittyvät. Sitten vain purkki viileään tekeytymään.
Rehellisesti sanottuna, en muista kuinka kauan niiden pitäisi tekeytyä. Itse annan niiden olla muutaman viikon. Toisaalta ne säilyvät hyvin, joten kiire niiden syöntiin ei ole.
Me kun pidämme jäätelöstä ja syömme sitä usein, niin rommiruukku sopii oivallisesti vanilijajäätelön kanssa.
Sopii myös "aikuisten täytekakkuihin" ja jälkiruokiin jne.