Koleana päivänä alkoi mieleni tehdä lihakeittoa. Siitä on kai vuosi kun olen sitä keittänyt. Prismasta löytyi sopiva pala (liian kallis kylläkin) keittolihaa. Niissä ei ole nykyisin luuta mikä on vahinko. Mikä määräys sekin on ettei naudanlihassa saa olla, mutta possunlavassa kyllä saa. MYöskään koirien herkkua, kurkkutorvia ei saa myydä, edes pakastettuna.
No, hyvän lihakeiton sain vaikka perunat ovat nyt kaikki vielä uusia ja kiehuvat helposti hajalle.
Naudan keittolihaa, vettä, suolaa, maustepippuria. Keitetään n. 2 h.
Lisätään kuutioidut porkkanat, lantut, juuriselleri ja lohkotut perunat (viimemainitut vasta 15 min toisten jälkeen)
kesäsipulia, lipstikkaa, valkopippuria
ja keiton valmistuttua persiljaa.
käytin n. 700 gr. lihaa, 1,5 l vettä ja sopivasti muuta. Sain 2 l keittoa.
Viipurilaista ruisleipää ja juustoa ja juoma maun mukaan. Maito on paras minusta lihasopan kanssa.