Kirjoittaja Aihe: Ruokajuttuja  (Luettu 26611 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33833
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #120 : 22.11.13 - klo:11:00 »
Muistui mieleen että mekin syötiin veljeni kanssa kauraryynejä. Ei suoraan pussista. Ryynit kaadettiin isoon mukiin, vähän maitoa päälle ja sokeria. Sen nimi on Penkkivelli.
Kaikki mikä oli lapsena hyvää, on edelleen. Kuivatut sekahedelmät, lakritsi, lanttu, siirappi, hernekeitto ym.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22114
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #121 : 22.11.13 - klo:12:34 »
Kaikki mikä oli lapsena hyvää, on edelleen. Kuivatut sekahedelmät, lakritsi, lanttu, siirappi, hernekeitto ym.

Saisipa joskus niitä kuivattuja aprikooseja sellofaanipaketissa! Ne olivat niin happamia, että yhtä aprikoosia saattoi hiljakseen imeskellä vaikka tunnin ajan.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6348
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #122 : 22.11.13 - klo:15:15 »
Saisipa joskus niitä kuivattuja aprikooseja sellofaanipaketissa! Ne olivat niin happamia, että yhtä aprikoosia saattoi hiljakseen imeskellä vaikka tunnin ajan.

Hammaslääkärit varmaan ovat kiitollisia, jos ei enää saa...
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22114
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #123 : 24.11.13 - klo:09:55 »
Hammaslääkärit varmaan ovat kiitollisia, jos ei enää saa...
Kaikki hauska aiheuttaa rotilla syöpää.  :003:

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #124 : 25.11.13 - klo:17:15 »
Voitelin leipäpalan ja päälle runsas kerros tonnikalaa ja kahvia, juuri nyt parhaillaan. :kahvi:

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22114
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #125 : 25.11.13 - klo:17:41 »
Voitelin leipäpalan ja päälle runsas kerros tonnikalaa ja kahvia, juuri nyt parhaillaan. :kahvi:

Kahvi oli varmaan kupissa. Rupesin jo kuvittelemaan tonnikalavoileivän päälle siroteltua pikakahvin poroa.

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #126 : 25.11.13 - klo:17:55 »
 :003:

Muistaakseni oli kupissa tai pikemminkin mukissa. :kahvi:

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #127 : 28.11.13 - klo:15:23 »
Taidan keittää kahvia ja ottaa leipää päälle Oivariinia ja suolakurkkua.  :kahvi:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33833
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #128 : 08.12.13 - klo:11:15 »
Söimme ensimmäisen kerran lipeäkalaa tänä adventtina. Se maistuu meille. Pari kertaa vielä ehtii ennen joulua. Jouluvieraillemme se ei maistu.
Tein myös rosollia. Torttuja on syöty monta kertaa ja Herättäjän myyjäisitä ostanai suklaamuffinssit ovat enää muisto Ripen leipomataidosta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16862
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #129 : 08.12.13 - klo:12:45 »
Söimme ensimmäisen kerran lipeäkalaa tänä adventtina. Se maistuu meille. Pari kertaa vielä ehtii ennen joulua. Jouluvieraillemme se ei maistu.
Tein myös rosollia. Torttuja on syöty monta kertaa ja Herättäjän myyjäisitä ostanai suklaamuffinssit ovat enää muisto Ripen leipomataidosta.

Lipeäkalan kanssa sama juttu. Meille suurta herkkua, muut ei suostu maistamaan.

Nyt on syöty rakaa kalaa puikoilla pitkin ja poikin ja kaikkea muuta eksoottista yllin kyllin. Kunhan päästään kotiin on lipeäkalan aika. Aamulla on tarkoitus olla kotona.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33833
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #130 : 09.12.13 - klo:13:35 »
Entäs makea joululeipä ?  Leivon itse sitä joka jouluksi. Välillä onnistuu välillä ei. Tein tänäänkin pienen leipätaikinan kun uuni oli kuumana jo karjalanpaistin, hapankaalilaatikon ja uunimakkaran takia. Kun teen lähes kaiken sormituntumalla, niin tänään mittasin liikaa siirappia ja ruisjauhoja taikinaan. Matti kyllä kehui, mutta minusta se on liian voimakasta. Menihän se juuston ja kahvin kanssa. Siitäpä opin. Teen vielä uudet jouluksi.
Sitä ennen kurkkaan reseptiäkin.

Nyt hellalla kiehuu kaksi isoa kattilallista lanttua ja porkkanaa. Teen vasta soseet ja nyt on mitä parhain pakkassää ensijäähdyttää ne ennen pakastamista. Samoin lämmitin uunia  lämmön sekä pakkasen vuoksi. Miinus kymmentä jo mittari näyttää. Yöksi on tännekin ennustettu liki kahtakymmentä miinusastetta.
Joulun tuoksua on huoneissa ja maisema on kuin postikortti. :icon_xmascool:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33833
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #131 : 19.12.13 - klo:18:01 »


Mauno !  Ole kiltti ja kirjoita tänne foorumiin se makoisan Sillikaviaarisi (sillihakkelus) resepti. Se oli muistaakseni kerran täällä, mutta en löydä sitä haulla.
             Luulen muistavani ainekset jotenkuten, mutta haluaisin onnistua yhtä hyvin kuin sinä. :icon_xmasrolleyes:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6348
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #132 : 19.12.13 - klo:18:15 »
Lohen graavauksen suhteen hankala joulu  :-\. En oikein voi laskea sen varaan, että maanantaina löydän lohta kaupasta, kun sitä ehkä on joku muukin ostamassa. Ja jos huomenna ostan, se pitäisi pakastaa ennen graavausta, jolloin ei herkimmän makuaistin omaaville ruokailijoille tule täydellinen lopputulos varmaankaan.

(Olen menossa joulunviettoon kavereille, joista yhdellä on käsittämättömän tarkat aistit, ja lupasin toimittaa tuomisina mm. juuri sen lohen. Tässähän tulee paineita ja stressi! No, onneksi pöydässä on muutakin ruokaa.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33833
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #133 : 19.12.13 - klo:18:31 »
Mielestäni onnistuu toisin päin. Ostat lohta huomena, suolaat ja maustat makusi mukaan. Annat olla sellaisenaan huoneen lämmössä n. 1 h. Sitten
pakkaseen. Viet sen jäisenä ja leikkaat annos-siivuiksi kohmeisena.
Näin meillä on tarkoitus tehdä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Ruokajuttuja
« Vastaus #134 : 19.12.13 - klo:21:58 »
Toinen vaihtoehto on, että tilaat lohen kauppiaalta. Täällä pienellä paikkakunnalla voi ainakin tilata/varata sellaisia ruokatavaroita, joita epäilee jäävänsä muuten ilman tiettynä ajankohtana. Olen jopa varannut tarjouslohta torstaipäivälle, sillä pääsen töistä vasta viiden jälkeen ja siihen kellonaikaan on tarjouslohet yleensä myyty loppuun. Onnistui.
Pyryharakka