Kirjoittaja Aihe: Kotikokki IV  (Luettu 6444 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26008
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #120 : 10.10.19 - klo:07:35 »
Joskus houkuttaisi muuttaa johonkin 60-luvun lopun taloon, jossa sellainen vielä olisi. ----

Sanopa muuta !  Asuimme vuodesta 1968 vuoteen 1991 kerrostalossa jossa oli koneistetut kylmäkellarit.  Sinne sai ison perunasäkin tai sahtipönikän mahtumaan .Se alaosa oli korkea. Hyllyillä olivat suolasienitölkit ja monet hillopurkit ym. Joulukinkkukin paistettuna oli siellä yöt, sillä jääkaappi oli puolestaan aika pieni nykyisiin verraten.

Tiedoksi muikkukukosta. Maku oli loistava, muoto oli muotopuoli mutta pysyi kasassa leivinpaperiin rullattuna. Tein liian pehmeän kuoritaikinan, mikä puolestaan oli
mukava juttu hampaille syödessä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Annikka

  • Koukkaa Jyväskylän pajan kautta
  • Viestejä: 324
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #121 : 12.10.19 - klo:09:45 »
Helppo ja nopea munakas.

Rikotaan neljä tai viisi kananmunaa syvälle lautaselle.
Ripautetaan sekaan vähäsen suolaa.
Sekoitetaan vaikkapa haarukalla.
Kaadetaan seos pannulle paistumaan ihan oikeaa voita rasvana käyttäen.
Kun  paistos on ihan pienen hetken ollut pannulla, niin ravistetaan
sen päälle kuivattua tilliä ja juustoraastetta.
Sitten odotellaan hetki, jotta se on kokonaan paistunut ja sitten syömään.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15244
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #122 : 12.10.19 - klo:14:15 »
Herkkua

Otetaan uunivuoka, jonka pohjan ala noin 23-31 neliösenttiä eli ei niin nuukaa. Ei tarvitse rasvata. Otetaan kuusi tai seitsemän nakkia tai vastaava määrä lihatuotetta. Ei sillä niin väliä. Kipataan paloitellut lihat tai pätkityt nakit vuoan pohjalle. Ostetaan kaupasta rasia Rasilaisen hapankaalia ja kaadetaan sen sisältö lihojen päälle tasoittaen. Avataan paketti pekonia mieluiten amerikan pekonia. Levitetään pekonit kaalien päälle. Laitetaan uuniin kylmään tai kuumaan ei sillä väliä, hyvää tulee joka tapauksessa.  Paistetaan 175-200 asteisessa uunissa noin 45,2 minuuttia eli kunnes pekonit ovat rapeat ja niiden rasvat ovat maustamassa hapankaalia. Nautiskellen syödään. Riittää hyvin kahdelle hengelle.

Huomatus: Jos syöt ensi kertaa hapankaalin bakteerikanta voi olla vieras ruoansulatus elimistöllesi ja johtaa suolen pikaiseen tyhjenemiseen. Älä siis varaa iltamenoa kokeillessasi älä ainakaan oopperalippuja tai mene seuroihin. Toisella kerralla tämä ei toistu.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4503
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #123 : 12.10.19 - klo:15:28 »
Hapankaali on oiva ruoka.  :109:
Pyryharakka

Paikalla Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26008
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #124 : 12.10.19 - klo:15:52 »
Aikuisten naisten kahvikutsuille leivoin  i t s e  kaurakeksit ja  kaneliässät joista tuli lättyjä, mutta makua kehuivat. Suolaiseksi täytin ruissipsejä herne-pekonilla  ja savuporo-Koskenlaskijalla. Molemipiin tuli muutakin joukkoon. Herkkuna oli belgialaista tummaasuklaata tryffeleinä. Joimme kolme kuppia kahvia, siis niistä oikeista pienistä kahvikupeista ja seurustelujuomana tarjosin Pommac-portvii-sangriaa.

Matti soitti äsken että kaatoivat  k a k s i  hirveä.  Olinkin jo ennen tätä tietoa kutsunut nämä samat naiset hirvikeitolle. Suunnitteilla on myös talon pikkujoulu johon lupasin olla käytettävissä. Esim. voisin lausua Kaarlo Sarkian runon Lapsuuden joulu. 

Tämä oli herkullinen päivä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4311
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #125 : 12.10.19 - klo:16:23 »
Lihatuotetta olisi taloudessa, ja hapankaalin jämääkin (onko pakko olla juuri Rasilaisen?). Pekonia ei ole, mutta savustettua sianihraa kyllä. Jos siitä vuolisi lastuja, jotka kierittelisi suolassa, niin eikö se ajaisi saman asian?

Lainaus käyttäjältä: seppos
pohjan ala noin 23-31 neliösenttiä
Aika pieni  :107:

Missähän mulla on saksalaisen paistetun hapankaalin ohje. Hapankaaliin lisättiin sinappia ja sipulia ja sitten paistettiin. Tuli yllättävän hyvää. Parempaa kuin ne bratwurstit, jonka kanssa söin.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Paikalla Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 26008
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #126 : eilen kello 11:34 »
Taas on kalakukko uunissa. Peratut muikut ja pekoni helpottavat sen tekemistä. Nyt vaivasin tuhdimman kuoritaikinan. Puolitoista tuntia vieä ja sitten liinasiin hautumaan iltaruoaksi.

Ohrapuuro ei Martalle maistunutkaan, mutta Lotalle senkin edestä. Martan suu ei pidä kokonaisita ryyneistä, pehmeistäkään. Kaurapuuro ja riisipuuro ja mannapuuro ovat hänen herkkujann.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)