Äänestys

Saavatko sinusta adoptoida lapsen

Homot, lesbot ja yksinäiset
36 (58.1%)
homot tai lesbot
7 (11.3%)
pelkästään naisparit
2 (3.2%)
yksinäiset naiset
4 (6.5%)
vain heterot
13 (21%)

Äänestäjiä yhteensä: 57

Äänestys päättynyt: 02.03.05 - klo:22:48

Kirjoittaja Aihe: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus  (Luettu 44471 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Eli takerrunpa arkaan aiheeseen... Menisi rimaa hipoen tuonne seuratuvankin puolelle minusta mutta pistetään nyt tänne.

Juuri tuossa uutisissa kuulin että ruotsissa olisi mahdollista naisparien adoptoida lapsia ensi kesästä lähtien. Ei kuitenkaan miesparien. Haukutaan nyt vielä feministitkin tässä samassa, tasa-arvoa ollaan kyllä kovaan ääneen vaatimassa ITSELLE, sehän on OK että miehiä poljetaan maan rakoon. En tietenkään tarkoita, että toisin päin ei tehtäisi, mutta silti. Miehet kuitenkin lähes aina avioero ja muissa perhekiistoissa huonossa asemassa. Eipä ole kukaan tasa-arvoa toisinpäin ollut vaatimassa, joskus tästä oli HS:n sunnuntaisivuilla kirjoituskin.

Ja sitten siihen asiaan. Miksi homojen tai lesbojen pitäisi saada adoptoida lapsia. Kyllä minusta homma on niin, että kun kerran miehellä ja naisella on yhteensopivat vehkeet lapsentekoon, niin pitäisi niillä onnistua. Hyväksyn tietysti hedelmöityshoidot ym., ei niissä mitään. MUTTA kun mies ei kertakaikkiaan voi hedelmöittää toista miestä, eikä nainen toista naista, niin miksi helvetissä heidän pitäisi lapsia saada adoptoida? Ei minun päähäni mahdu. Kyllä minä toivon ettei suomeen sellaista systeemiä tule koskaan että homot ja lesbot saavat lapsia adoptoida, sinä päivänä on maailmankirjat sekaisin.

Entäs sitten yksinäiset naiset? Haloo, jos ei kerran pysty elämään vastakkaisen sukupuolen kanssa tai lapsia tekemään, niin miksi sitten pitäisi lapsia muutoin saada? Ei minkäänlaista järkeä. Ei sitten yhtään. Kyllä minusta tuntuu siltä että ensin koitetaan ihan luonnon menetelmällä, ja jos ei sillä onnistu niin sitten adoptio tai hedelmöityshoito. Mutta ei sentään niin että yksinäiset naiset menevät ja ostavat spermaa että saavat lapsen, ei ei ei...

Ja vielä semmonen juttu juolahti tässä mieleen, että jos homot saavat adoptoida lapsia, niin minä kyllä tiedän ketä kiusataan koulussa, ja ketkä saavat turpiinsa vapaa-ajallaan.  Aivan turha edes kuvitella muuta, jos suurin osa meistä ei kykene suhtautumaan normaalisti edes eriväriseen, niin mitäs jos tällä erivärisellä on vielä kaksi isää? Turpaan tulee että heilahtaa, ja se on aivan varma. Itse en toki näin toimisi, mutta monet kyllä tekisivät juuri näin.

Lisäksi jos vanhemmat edustavat samaa sukupuolta, jää kontakti jompaankumpaan luonnollisesti hieman hataraksi ja etäiseksi. Kieroonhan siinä sitten kasvetaan ja kasvatetaan, eikä sille mitään voi.

Toivoisin mielelläni että saisin kuulla muunkinlaisia mielipiteitä erityisesti homo/lesbo asiasta, nämä yksinäiset naiset osaan vielä jotenkuten ymmärtää. Tai siis en ymmärrä itse, mutta käsitän että sellainen voi jonkun mielestä olla oikein ja järkevää.

Lisäksi toivoisin, että pysytään asiallisella linjalla, eli moderaattoreiden ei olisi tarvetta puuttua ketjuun kuin korkeintaan omalla mielipiteellään. Eli ollaanhan asiallisia ja pysytään asiassa!

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #1 : 02.03.05 - klo:22:54 »
Siis nuo heterot tietysti kuuluvat kaikkiin vaihtoehtoihin... Jos yhtään jäi epäselväksi, eli siis heteroiden lisäksi.

Ehkä syytä lisätä vielä, että minulla ei ole mitään kammoja homoja tai lesboja suuntaan, enkä missään tapauksessa heitä halua syrjiä. On minulla kaverikin joka on homo, ihan OK tyyppi, paitsi että tykkää Madonnasta.

Poissa juhani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3884
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #2 : 02.03.05 - klo:23:16 »
Jumppu loi homot, lesbot ja androgyynit... mitä minä voin sille... muuta kuin puolustaa Heitä
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14923
  • http://www.samila.1g.fi
Mielenkiintoista
« Vastaus #3 : 03.03.05 - klo:10:23 »
Kun vastasin mitä vastasin, lähdin siitä oletusarvosta, että oli sitten kuka tahansa niin soveltuvuus vanhemman rooliin tulee tarkistaa sitä kriittisemmin mitä poikkeavammasta parista on kysymys. Jo tilastollisesti epäonnistumisen mahdollisuus kasvaa koko ajan, kun etäännytään perusheterosta, vaikka ei niistäkään ikävä kyllä voi hyvää sanoa. Vaikka avioeroja on runsaasti ovat irtosuhteet ja erot paljon yleisempiä samaa sukupuolta olevien keskuudessa.  Mutta älköön kukaan tuomitko, ettei kävisi itselle huonosti.  Yhdysvaltain biblezonella on joka kymmenes lapsi muun kuin isänsä aikaansaannos. Väestöliitto on virheellisesti väittänyt tämän koskevan koko USA:aa, mutta se on virhe. Se on korkein uskovaisen maatalousväestön keskuudessa. Yhden lääkärin kertoman mukaan myös Suomesta löytyy vastaavaa. Taivaan isä ei hoida ehkäisyä. Eiköhän siinä ollut jo vähän liikaakin.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Kristian

 • veisaa: "...Armahda heikkoa ja kurjaa.."
 • Viestejä: 222
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #4 : 03.03.05 - klo:16:14 »
Minusta hedelmöityshoidoille ja vastaaville tulisi aina olla lääketieteellinen peruste ja se tulisi sallia vain hetoroille. Jos olisi tarkoitettu niin, että kaksi miestä/kaksi naista voisivat saada lapsen, niin kyllä se olisi biologisesti mahdollista ilman ihmisen siihen muuttumista. Mutta koska se ei ole mahdollista, niin silloin heidän ei kuulu saada lapsia. Jo näiden lapsien oman edun kannalta olisi hyvä, jos heillä olisi sekä isä että äiti.

Mitä adoptioon taas tulee, niin minusta sekin pitäsi jättää pelkästään heteropareille. Tähänkin on syynä tämän lapsen oma etu. Lisäksi mielestäni ei ole olemassa tarpeeksi tutkittua tietoa siitä, miten pieniin lapsiin vaikuttaa se, että heillä on kaksi isää tai kaksi äitiä. Sillähän voi olla vaikka mitä negatiivisia vaikutuksia...

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14923
  • http://www.samila.1g.fi
Parit
« Vastaus #5 : 03.03.05 - klo:17:22 »
Nyt pikkuisen liiottelit kun sanoit lesboparien lapsista. Lesbot ovat tähän asti teettäneet niitä luonnonmenetelmällä ja niitä on jopa julkisuudessa eikä ainakaan ongelmat päälle näy. Satun tuntemaan hyvin yhden yksinäisen naisen teetetyn lapsen eikä hänessä mitään vikaa näy. Biologisesti ne ovat ihan samalaisia kuin muutkin. Olisi tietysti ihanteellista jos kaikki voisivat olla tältä osin samanlaisia, mutta kun ne eivät ole muiltakaan osin niin turha toivo. Suomessa äsken olleen lehtiuutisen mukaan 20 lapsen sukupuoli päätetään vuosittain vauvana leikkauksella. Tässäkin sattuu olemaan tuttavapiirissä esimerkki, jolle jouduttiin tekemään leikkaus ja nyt hän on itse lääketieteen tohtori ja kahden lapsen onnellinen isä. Muita faktoja hänestä. Ylioppilastodistuksen keskiarvo tasan 10, 6 laudaturia ja  tohtori 27v.  Perhe körttiläinen kaiken lisäksi.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #6 : 03.03.05 - klo:21:10 »
Ei vieläkään mene jakeluun... Kun ihmisillä on erilaiset, toisten kanssa yhteensopivat värkit siellä jalkojen välissä, niin jos ne ei ole yhteensopivat toistensa kanssa, niin sitten ei kyllä tehdä lapsiakaan. Ainakaan minusta. Ja jos ei tehdä lapsia, niin ei kyllä sitten minusta pitäisi adoptoidakaan.

Tuo oli hyvä pointti että soveltuvuus vanhemman rooliin pitää varmistaa jollain tavalla... Minusta homous/lesbous on sellainen asia, jonka pitäisi automaattisesti estää lapsien adoptointi. Voisin jopa väittää, että jos kaksi ihmistä hankkii lapsen, ja sen jälkeen rupeaa lesboksi/homoksi, niin hän ei voisi olla lapsen pääasiallinen huoltaja. Eli siis tästä osapuolesta tehtäisiin viikonloppuvanhempi. Oli sitten mies tai nainen.

Minusta lesbojen ei pitäisi mennä teettämään lapsia millään menetelmillä, ei edes sillä luonnon. Minusta, jos haluaa lapsia, niin olisi parempi olla hetero. Tämä ei missään tapauksessa tarkoita että kaikkien heterojenkaan pitäisi hankkia lapsia, yleensä tosin tämä ymmärretään, muttei aina. Ja vahinkoja sattuu.

Sitä minä en kyllä helpolla usko että lesbo/homoparin lapsi voi olla täysin normaali. Kyllä siinä jää toinen sukupuoli auttamatta varjoon, kuten myös yksinäisillä naisilla. Niin, yksinäiset miehethän eivät tietenkään halua lapsia, eivät missään nimessä. Hehän ovat niitä karkeakarvaisia keskikaljannoutajia, joille vaihtelua elämään tarjoaa mahdollisuus valita Karhu tai Koff, HK tai Atria.

Poissa Miina

 • Istahtaa penkin päähän veisaamaan
 • Viestejä: 41
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #7 : 03.03.05 - klo:21:37 »
Tämä on valtavan monimutkainen aihe. Toisaalta on niin, että Jumala on luonut miehen ja naisen lisääntymään, eikä misetä ja miestä tai vastaavasti naista ja naista. Kuitenkin nykymaailmassa tällainen ihanneperhe "ihana ilta takkatulen ääressä ja kaksi lasta ja koira", kuten Ultra Bra laulaa,  on rapistunut varsin pieniin paloihin. Useimmat homoseksuaaliset parit (tarkoitan tässä nyt sekä naisia että miehiä) antaisivat varmasti paljon rakastavamman ja lämpimämmän kodin kuin nykyiset "tavalliset" isä ja äiti -perheet. Ja mikä on tavallinen perhe? Pystytäänkö sitä nykyaikana määrittelemään?

Kaiken lisäksi maailmassa on paljon enemmän perhettä vailla olevia lapsia kuin mitä adoptioperheitä. Toki adoptoiminen on vaikeaa, mutta maalaisjärkikin sen sanoo, että kyllä niitä lapsia riittäisi jokaiselle lapsettomalle pariskunnalle - mies-, nais-, tai sekapariskunnalle. En kiellä, etteikö tilanne, jossa vanhempina on kaksi naista tai miestä, olisi lapselle aluksi hämmentävä, mutta kaikkeen tottuu. Esimerkiksi viimeisimmässä Anna-lehdessä kerrottiin miehestä, perheenisästä, joka oli muuttanut itsensä naiseksi (kuulostaa kummalliselta, mutta varmasti oikea ratkaisu). Hän sanoi haastattelussaan, että hänen teini-ikäsiet lapsensa olivat ensin kummastelleet ajatusta, mutta nykyään heitä kiinnostaa enemmän mitä heillä on ruokana. Tämä kuvastaa hyvin sitä, että vanhemmat - olivatpa he sitten naisia tai miehiä - ovat joka tapauksessa vanhempia, huoltajia.

Itse en äänestykseen vastaa, koska en osaa vetää selkeää rajaa siihen, mikä on oikeutettua ja mikä ei.

Poissa Miina

 • Istahtaa penkin päähän veisaamaan
 • Viestejä: 41
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #8 : 03.03.05 - klo:21:51 »
Lainaus käyttäjältä: "m.k"

Minusta, jos haluaa lapsia, niin olisi parempi olla hetero.


Ei ihmiset vaan päätä, että "näyttää siltä, että nyt olisi parempi olla hetero kuin homo". Toisille toinen vaihtoehto on parempi kuin toinen. En minäkään tykkää biologiasta, mutta onneksi voin lukea maantietoa.


Lainaus käyttäjältä: "m.k"

Sitä minä en kyllä helpolla usko että lesbo/homoparin lapsi voi olla täysin normaali. Kyllä siinä jää toinen sukupuoli auttamatta varjoon, kuten myös yksinäisillä naisilla.


Kuinka monta prosenttia naisista kasvattaa lapsesna joka tapauksessa ilman miestä? Ei lapsen persoonallisuus muutu, jos hän kasvaa kahden vastuuntuntoisen aikuisen keskellä. Enemmän se muuttuu, jos hän ottaa mallia ns. tavallisesta perheestä; vanhemmat käyttäytyvät lapsellisesti, eivätkä osaa olla esikuvina lapsilleen.

Poissa Linko J

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 67
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #9 : 03.03.05 - klo:21:57 »
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ei vieläkään mene jakeluun... Kun ihmisillä on erilaiset, toisten kanssa yhteensopivat värkit siellä jalkojen välissä, niin jos ne ei ole yhteensopivat toistensa kanssa, niin sitten ei kyllä tehdä lapsiakaan. Ainakaan minusta. Ja jos ei tehdä lapsia, niin ei kyllä sitten minusta pitäisi adoptoidakaan.

Tuo oli hyvä pointti että soveltuvuus vanhemman rooliin pitää varmistaa jollain tavalla... Minusta homous/lesbous on sellainen asia, jonka pitäisi automaattisesti estää lapsien adoptointi. Voisin jopa väittää, että jos kaksi ihmistä hankkii lapsen, ja sen jälkeen rupeaa lesboksi/homoksi, niin hän ei voisi olla lapsen pääasiallinen huoltaja. Eli siis tästä osapuolesta tehtäisiin viikonloppuvanhempi. Oli sitten mies tai nainen.

Minusta lesbojen ei pitäisi mennä teettämään lapsia millään menetelmillä, ei edes sillä luonnon. Minusta, jos haluaa lapsia, niin olisi parempi olla hetero. Tämä ei missään tapauksessa tarkoita että kaikkien heterojenkaan pitäisi hankkia lapsia, yleensä tosin tämä ymmärretään, muttei aina. Ja vahinkoja sattuu.

Sitä minä en kyllä helpolla usko että lesbo/homoparin lapsi voi olla täysin normaali. Kyllä siinä jää toinen sukupuoli auttamatta varjoon, kuten myös yksinäisillä naisilla. Niin, yksinäiset miehethän eivät tietenkään halua lapsia, eivät missään nimessä. Hehän ovat niitä karkeakarvaisia keskikaljannoutajia, joille vaihtelua elämään tarjoaa mahdollisuus valita Karhu tai Koff, HK tai Atria.


Sallittakoon oikeus tämmöisiinkin mielipiteisiin, mutta haluaisin kyllä pari vastavetoa tähän esittää, m.k. Ensinnäkin tuo että jos joku RUPEAA homoksi tahi lesboksi. Nykykäsityksen mukaan ainakin useimpien homoseksuaalien kohdalla on kysymys ihan kyseisen henkilön luonnollisesta taipumuksesta. Homoksi ei siis noin vaan ruveta. Vai oletko sinä päättänyt ruveta heteroksi?

Ja sitten vielä. Ei pidä unohtaa, että maailmassa on yksinhuoltajia aika paljon, sekä miehiä että naisia. Näissäkin tapauksissa pitäisi nyt m.k:n logiikan mukaan viedä isältä tai äidiltä oikeus lapsen huoltajuuteen, sillä kotona on vain yksi sukupuoli vanhemmista edustettuna!!! Kyllä ihan varmasti homo- tai lesboparien lapsille löytyy lähipiiristä mallia niin miehistä kuin naisistakin: ystävistä, sukulaisista, naapureista, hoitotädistä/-sedästä jne. Ellemme sitten hylkää homoseksuaaleja täysin eristyksiin muusta maailmasta. Toivottavasti emme.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #10 : 04.03.05 - klo:10:58 »
Kieltämättä tuo ryhtyminen tai rupeaminen on väärä termi, mutta kun ei muutakaan tullut juuri mieleen. Toki on luonnollinen taipumus, jolle ei voi mitään. Antiikin Kreikassahan homous oli arvostettu asia...

Toki on yksinhuoltajia, ja monissa tapauksissa jää toinen vanhempi varjoon, joskus ihan maantieteellisistäkin syistä. Toki naapurin sedistä, sukulaisista yms. saa miehen/naisen mallia, mutta ei ainakaan minusta sillä tavoin kuin jos tämä mies/nainen asuisi samassa paikassa. Itsellänikin on sukulaisia, joilta isä käytännössä puuttuu elämästä vaikkei kuollut olekaan. Ja kyllä minä olen sen huomannut että jälkensä on isättömyys jättänyt, eikä sille enää voi mitään.

Eihän tietenkään voi päättää että jossain tilanteessa olisi parempi olla hetero tai homo, sitä vaan on jompikumpi. Minä kuitenkin näen niin, että jos on homoseksuaali, niin olisi hyvä ymmärtää, että lapsista jää paitsi. Ja tietenkään homoseksuaaleja ei pidä eristää muusta maailmasta, eihän siinä olisi mitään mieltä.

Missäs minä sanoin, että huoltajuus pitäisi ottaa kokonaan pois? Enkö maininnut sanaa viikonloppuvanhempi? Tämä kuitenkin vain minun mielipiteeni.

Ja hyvä miina ettet osallistunut äänestykseen jos ei ollut varma, silloinhan sen merkitys menee kokonaan...

Ja kiitoksia muistakin näkemyksistä kuin omastani, eivät ne minua vakuuttuneeksi ole saaneet, mutta ehkä ymmärrys on joiltakin osin kasvanut.

Toki on niin, että moni homoseksuaali voi olla heteroa parempi vanhempi, mutta siltikään en olisi valmis hyväksymään sitä että heille adoptio-oikeutta annettaisiin... Sitähän ei toki voi kukaan estää että erityisesti lesbot hankkivat lapsia luonnonmenetelmällä, siihen ei riitä kenenkään mahti määräämään.

Poissa Kristian

 • veisaa: "...Armahda heikkoa ja kurjaa.."
 • Viestejä: 222
Re: Parit
« Vastaus #11 : 04.03.05 - klo:10:59 »
Lainaus käyttäjältä: "seppos"
Suomessa äsken olleen lehtiuutisen mukaan 20 lapsen sukupuoli päätetään vuosittain vauvana leikkauksella.


Etsipä käsiisi uusin Tiede-lehti vaikkapa kirjastosta ja lue siitä juttu nimeltä "Tyttö tai poika mittatilaustyönä". Siinä kerrotaan siitä kuinka nykyisin on mahdollista valita lapsen sukupuoli siittiöseulonnan avulla. Jenkeissä tämä menetelmä on jo käytössä.

Poissa Sanneli

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2387
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #12 : 04.03.05 - klo:14:58 »
Ei se varmaan mukavaa ole, jos joutuu elämään lapsettomana sukupuolisen suuntautumisensa, jolle ei mitään voi, takia. Ihmisillä on kuitenkin tätä kohtaan ennakkoluuloja, joiden takia lapsen asema ei kenties ole hyvä. Asiaa pitäisi ajatella lapsen edun kannalta. Eikä yksinäisten naisten lapsilla ja eronneiden/leskeksi jääneiden naisten lapsilla ole kovin suurta eroa. Mutta se on ihan kauheaa, jos ruvetaan valitsemaan syntymättömän lapsen sukupuolta! Ensinnäkään en ymmärrä, miksi näin pitäisi tehdä, eivätkö vanhemmat muka voisi rakastaa sekä tyttöä että poikaa omana lapsenaan? Kuulostaa sukupuolirasismilta.
"Kun oma pohja vajoaa Niin armo yhä kannattaa. Sen päällä, niin kuin kallion Minulla turvapaikka on."
Parhain terveisin Sanna

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14923
  • http://www.samila.1g.fi
Re: Parit
« Vastaus #13 : 04.03.05 - klo:19:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Lainaus käyttäjältä: "seppos"
Suomessa äsken olleen lehtiuutisen mukaan 20 lapsen sukupuoli päätetään vuosittain vauvana leikkauksella.


Etsipä käsiisi uusin Tiede-lehti vaikkapa kirjastosta ja lue siitä juttu nimeltä "Tyttö tai poika mittatilaustyönä". Siinä kerrotaan siitä kuinka nykyisin on mahdollista valita lapsen sukupuoli siittiöseulonnan avulla. Jenkeissä tämä menetelmä on jo käytössä.


Minusta näiden rinnakkainasettelu on hieman kömpelöä. Toisessa on kysymys luonnonoikuista ja toisessa luonnottomasta valinnasta. Eettisesti aivan eri kysmyksiä.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa MillaB

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 93
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #14 : 04.03.05 - klo:20:33 »
En näe, että hyvä vanhemmuus olisi mitenkään sidoksissa sukupuoleen. Mies ja nainen eivät aina ole paras vaihtoehto vanhemmiksi, vaikka ovatkin mies ja nainen. Onko esim. alkoholisoitunut lapsiaan pahoinpitelevä isä automaattisesti parempi vaihtoehto lapsen kasvattajaksi kuin henkisesti tasapainoinen lesbonainen. Enkä halua nyt yleistää mihinkään suuntaan, mutta tarkoitan vain, että aina paras ratkaisu ei ole se perinteinen.

Eikä keneltäkään yksinhuoltajaäidiltä yritetä viedä lasta siksi, ettei hän ole kyennyt parisuhteeseen miehen kanssa. Siksi on aika naurettavaa, että yksinäinen nainen ei saisi hankkia lasta itselleen tavalla tai toisella, koska ei ole edes parisuhteeseen kyennyt.

Niin ja tottahan on se, että tapauskohtaisesti kaikki on tutkittava. Mutta vakaasti olen sitä mieltä, että seksuaalinen suuntautuminen ei ole este vanhemmuudelle. Homot ja lesbot ovat yhtä lailla tavallisia ihmisiä kuin kaikki muutkin. Ehkä jopa siltä osin parempiakin, että eivät tuomitse muita tuntematta ihmistä itseään. Enkä nytkään halua yleistää, mutta ehkäpä tajusitte ponttini.
"On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux."