Äänestys

Saavatko sinusta adoptoida lapsen

Homot, lesbot ja yksinäiset
36 (58.1%)
homot tai lesbot
7 (11.3%)
pelkästään naisparit
2 (3.2%)
yksinäiset naiset
4 (6.5%)
vain heterot
13 (21%)

Äänestäjiä yhteensä: 57

Äänestys päättynyt: 02.03.05 - klo:22:48

Kirjoittaja Aihe: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus  (Luettu 44455 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonymous

 • Vieras
Re: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #15 : 05.03.05 - klo:15:45 »
Lainaus
Entäs sitten yksinäiset naiset? Haloo, jos ei kerran pysty elämään vastakkaisen sukupuolen kanssa tai lapsia tekemään, niin miksi sitten pitäisi lapsia muutoin saada? Ei minkäänlaista järkeä. Ei sitten yhtään.


Haloo? Ei yksinäinen nainen tarkoita sitä, ettei pysty elämään vastakkaisen sukupuolen kanssa tai ei pysty tekemään lapsia! Yksinäinen nainen voi yksinäinen siitä yksinkertaisesta syystä, ettei ole sattunut löytämään itselleen miestä. Parempi se, kuin olla kurjassa suhteessa joka sitten päätyy avioeroon. Avioerostahan lapset eivät tietenkään kärsi, eihän?! Onko yksinäisen naisen taakka olla sitten loppuelämänsä ilman miestä ja ilman lasta? Huoh, missä lie pullossa olet kasvanut, m.k.

Muuhun keskusteluun en tässä kommentoi, mutta sen voin sanoa, että hitusen voisit avartaa maailmaasi ja näkökantojasi ja lopettaa muiden tuomitsemisen. Sehän ei ole sinun tehtäväsi, kuten varmaan varsin hyvin tiedät. Tämä maailma on täynnä erilaisia ihmisiä, jotka eivät sovi sinun maailmankuvaasi, mutta ethän tuomitse heitä, koska Jumalan luomia hekin ovat.

Anna


[/quote]

Kauhanen T

 • Vieras
Re: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #16 : 05.03.05 - klo:20:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Vieras"
Huoh, missä lie pullossa olet kasvanut, m.k.


Tässä pelataan nyt miestä eikä palloa! Asialliseen keskusteluun ei kuulu toisen mielipiteiden vastustaminen niiden esittäjää syyttämällä.

Lainaus
sen voin sanoa, että hitusen voisit avartaa maailmaasi ja näkökantojasi


Kaikkihan me maailman avartamista kaipaamme, mutta ei m.k:n perusteluja mielipiteilleen saa ohittaa vihjaamalla, että "ajattelet näin, koska maailmankuvasi ei ole yhtä avara kuin minun".

Poissa An-na

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 857
Re: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #17 : 06.03.05 - klo:14:08 »
Lainaus
Tässä pelataan nyt miestä eikä palloa! Asialliseen keskusteluun ei kuulu toisen mielipiteiden vastustaminen niiden esittäjää syyttämällä.


Nojoo, totta. Anteeksi. Tuohduin vaan niin siitä tekstistä, että suutuksissani kirjoitin sellaista.

Lainaus
Kaikkihan me maailman avartamista kaipaamme, mutta ei m.k:n perusteluja mielipiteilleen saa ohittaa vihjaamalla, että "ajattelet näin, koska maailmankuvasi ei ole yhtä avara kuin minun".


Perustelut on ok, jos sellaisia on. Mutta jos sellaisia ei ole, ja asiaa perustellaan, että "musta tuntuu", ollaan aina hataralla pohjalla. Mielipiteet, jossa ei hyväksytä ketään siihen "isä, äiti, kaksi lasta ja koira" -ideaaliin, loukkaa vaan tuhannen monta ihmistä tässä maailmassa. Sen takia toivon avarakatseisuutta enemmän, koska tämä maailma on täynnä erilaisia. Mutta tämä nyt menee ihan ulkopuolelle tästä keskustelusta, joten en jatka enempää. Toivottavasti keskustelu säilyy hedelmällisenä ja mielipiteille tulee hyviä perusteluja.

Poissa iiwi

 • Saapunut Aholansaaren rantaan
 • Viestejä: 12
Re: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #18 : 06.03.05 - klo:18:27 »
Oma mielipiteeni on (vaikka täällä sitä saattaa olla vähän vaarallista esittää) että Jumala on luonut asiat niin että mies ja nainen saavat lapsia, eli kumpaakin sukupuolta tarvitaan siihen lapsien tekoon. Eri asia sitten on kuinka elämä näitä vanhempia heittelee; ajattelen kuitenkin että Jumala on tukena kävi elämässä kuinka tahansa. Eli, yksinhuoltajan lapsikin voi kasvaa tasapainoiseksi Jumalan avustuksella.

Kuitenkin Jumala on nähnyt parhaaksi että lapsen tekoon tarvitaan se mies sekä nainen. Siksi katson parhaaksi että hedelmällisyyshoidot tulisi rajata heteroihin. Yksinäisten naisten ongelmaan en puutu. Millään muulla tätä mielipidettäni en perustele kuin sillä että näin Jumala on asian tarkoittanut, eikä meidän pidä silloin mennä siihen sörkkimään.

Sen enempää homoja kuin lesboja tuomitsematta.

Helvi

korjaus: hedelmällisyyshoidot tai adoptio :)

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #19 : 06.03.05 - klo:19:19 »
iiwin kanssa täysin samaa mieltä!

Poissa millaiko

 • Istahtaa penkin päähän veisaamaan
 • Viestejä: 47
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #20 : 06.03.05 - klo:20:47 »
Minä olen sitä mieltä tällä hetkellä, että miksi eivät saisi kaikki edellä mainitut adoptoida lapsia, jos vaan pystyvät niistä huolehtimaan. En usko että homoseksuaalisuus vaikuttaa hoivaamisviettiin joka ihmisillä on. Tai eihän kaikilla ole, on varmasti sekä homoja että heteroita jotka ovat huonoja vanhempia.

Ja yksinäiset äidit. Joku tässä juu sanoi, että jos ei pysty elämään vastakkaisen sukupuolen kanssa, miten voisi kasvattaa lasta. Mutta minäkin painotan, että yksinäisyys ei välttämättä ole oma valinta. Luulen, että kaikista naisista välillä ainakin tuntuu/on tuntunut, että kaikki vastakkaisen sukupuolen edustajat on niin täys sikoja ettei tahdo elää sellaisten kanssa. Ja luulen, että naisen joka on kohdannut sikamiehiä, on parempi elää yksin kuin kärsiä avioliitossa. Eikä se yksinäisyys varmasti tee hänestä huonompaa äitiä, korkeintaan paremmat olot lapselle kun ei tarvitse elää rikkinäisessä avioliitossa.

Tietenkin on ihanne jos on kaksi vanhempaa, isä ja äiti. Varmasti vaikuttaa lapsen kehitykseen ja ajatusmaailmaan jos on samaa sukupuolta olevat vanhemmat, luulen, että lapsikin muotoutuu aika helposti sitten homoseksuaaliseksi.
Mutta kyllä yksinhuoltajaäiditkin monesti ovat kasvattaneet hyväkäytöksisiä lapsia. Vaikka aika usein häirityt lapset tuleekin rikkonaisista perheistä.

Ja sitten voisin sanoa vielä sen, että maailmassa on niin monia lapsia joilla ei ole vanhempia ollenkaan vaan he elävät kurjissa oloissa, että luulenpa että niillä lapsilla olisi paljon parempi rakastavien vanhempien/vanhemman sylissä kuin kadulla nälkiintyneinä sairaina myymässä itseään tai keskellä tsunamin tuhoamaa aluetta vailla mitään, olivat vanhemmat sitten homoja tai eivät.

Rakkautta vaan kaikille.

Niin ja että luen nyt sanaa homoseksuaali sekä homot että lesbot.
"jossei oo lempeä sydämessä
maailma on vaan iso pimeä metsä"

Poissa minttu

 • Kuulee ehdotuksen "Viimeisen laulun..."
 • Viestejä: 197
muutamia kysymyksiä
« Vastaus #21 : 07.03.05 - klo:16:45 »
Poistin kysymyslistan, koska se ei näyttänyt herättävän minkäänlaisia ajatuksia. Haluaisin kuitenkin keskustella aiheesta hieman syvällisemmin kuin kreationistisen argumentin (=miesten ja naisten värkit ja niiden yhteensopivuus sekä Jumalan ilmeinen suunnitelma tämän taustalla) ja ällöfaktorin (=musta vaan tuntuu, että se ei voi olla oikein) tasolla.

Entä, hyvät palstan lukijat ja kirjoittajat, koettaisitte nyt olla ajattelematta tässä adoptio/lastenhankinta-asiassa yksinomaan sitä, kuka harrastaa seksiä ja kenen kanssa ja mitä mieltä te itse siitä olette? Eihän lapsiperheen elämään kuulemma edes moista mahdu, saati sitten, että lapset ajattelisivat vanhempiaan seksuaalisina olentoina.. (tietääkseni vielä monet murrosikäisetkin yrittävät aktiivisesti olla ajattelematta sitä, että äidin ja isän on täytynyt harrastaa seksiä ainakin lasten lukumäärää vastaava määrä eri kertoja, voi hyi.. :oops: ) (siis jos kyse ei ole kaksosista tai neitseellisestä sikiämisestä).

Siis, mitä eroa on sillä, että lapsi kasvaa perheessä, johon kuuluu kaksi aikuista: mies ja nainen, nainen ja nainen tai mies ja mies?

Ja kääntäen: tuleeko heteroparisuhteessa elävien naisten antaa lapsilleen yleisesti hyväksyttyä naisena elämisen mallia ja miehen sitten vastaavasti korostaa miesstereotypioita (esim. ei hameita eikä saa itkeä)? Saavatko hoivavietittömät naiset hankkia lapsia, ja voiko lapsi kasvaa tasapainoiseksi, jos isä ottaa perinteisen äidin roolin perheessä?

Poissa Laura

 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 354
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #22 : 07.03.05 - klo:20:55 »
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ei vieläkään mene jakeluun... Kun ihmisillä on erilaiset, toisten kanssa yhteensopivat värkit siellä jalkojen välissä, niin jos ne ei ole yhteensopivat toistensa kanssa, niin sitten ei kyllä tehdä lapsiakaan. Ainakaan minusta.


Siis eikö tämä ole keskustelu? Eikö keskustelussa ole tarkoitus että jokainen saa ilmaista mielipiteensä, vaikka se olisikin eri kuin keskustelun aloittajalla?

Lainaus

Tuo oli hyvä pointti että soveltuvuus vanhemman rooliin pitää varmistaa jollain tavalla... Minusta homous/lesbous on sellainen asia, jonka pitäisi automaattisesti estää lapsien adoptointi.

Tarkoitatko nyt, että myös heteroparien soveltuvuus vanhemman rooliin pitäisi varmistaa, vai vain homo- ja lesboparien?
Ikävä kyllä heteroparit voivat ihan rauhassa hankkia lapsia olivat kuinka vanhemmiksi soveltumattomia tahansa.

Lainaus

Sitä minä en kyllä helpolla usko että lesbo/homoparin lapsi voi olla täysin normaali. Kyllä siinä jää toinen sukupuoli auttamatta varjoon, kuten myös yksinäisillä naisilla.

Olisi mukava kuulla määritelmä ihmisestä joka on "täysin normaali". Mitä se tarkoittaa? Miksi iuhmisen pitäisi olla "täysin normaali"?

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #23 : 08.03.05 - klo:12:11 »
Adoptiotilanteessa kyllä selvitetään vanhempien taustat ja soveltuvuus vanhemmaksi melko tarkkaan, ja nimenomaan adoptoinnistahan tässä oli kysymys. Esitin vain, että homoseksuaalisuus olisi sellainen tekijä, joka automaattisesti estäisi adoption. On totta, että heterot voivat tehdä lapsia aivan miten tahtovat, olivatpa sitten sopivia vanhemmiksi tai ei. Tämä ei kyllä sinällään keskusteluun liity millään tavalla...

Kukaanhan ei oikeastaan ole täysin normaali, ehkäpä pitäisi muuttaa sanomisiani sen verran että jos vanhemmat ovat samaa sukupuolta, niin lapsi hyvin suurella todennäköisyydellä on jotenkin poikkeava, kenties paljonkin. Jos siis verrataan normaaliin perheeseen, johon kuuluu isä, äiti ja lapset, asuivatpa saman katon alla tai eivät.

Onhan tämä keskustelu, mutta kun minä en edelleenkään ymmärrä, miksi homoseksuaalien tulisi saada adoptoida lapsia. Totta kai saa, ja pitääkin ilmaista mielipiteensä, ei suomi ole DDR. Ja vaikka olisikin, niin en minä siitä päättäisi...

Poissa Sanna

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 62
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #24 : 08.03.05 - klo:17:46 »
Tämä on vaikea asia, johon on aika mahdotonta sanoa mitään, ilman että joku kimpaantuu. Nyt sohitaan nimittäin ihmisten perusperiaatteita ja vaistoja, ja ne ovat arka paikka :]

Itse vastasin tähän, että vain heterot. Olisi kenties Miinan tavoin pitänyt jättää vastaamatta, sillä en kyllä oikeastaan itsekään tiedä, miksi niin päätin. Koitan nyt tässä kuitenkin perustella edes jotenkin.

Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään homoja ja lesboja vastaan. Uskon, että ihmisen sukupuolinen suuntautuminen ei ole kiinni hänestä itsestään, ja ketään ei saisi tuomita sellaisen ominaisuuden perusteella, jota hän ei itse ole itselleen valinnut. (sama asia yksinäisten naisten ym. ennen mainittujen kanssa) Olen myös varma, ettei ihmisen homous tai heterous vaikuta siihen, kuinka hän huolehtii lähimmäisestään tai lapsistaan, siinä on kyse jo jostain aivan muusta. Voisin aivan hyvin siis sallia adoption, yms, mutta jokin omassa luonteessani ja siinä, mitä olen havainnut ja oppinut ymmärtämään, panee vastaan. Minusta lapsella kuuluu olla äiti ja isä. Kaikki on silloin vain niin paljon yksinkertaisempaa. Lapsi saa roolimallin molemmista sukupuolista, ja hänen on mahdollisesti helpompaa kasvaa ja oppia tuntemaan itsensä. Tätä perustelen sillä, että monilla ihan tavallisten heteroidenkin lapsilla on suuria vaikeuksia löytää juuriaan ja itseään, vaikka heidän molemmat vanhempansa olisivat elossa. Jos itse olisin kasvanut homovanhempien kanssa, alkaisi minua varmasti viimeistään murkkuikäisenä vaivaamaan, mistä olen saanut alkuni. Haluaisin tietää, kuka on saanut aikaan sen "toisen puolen" minussa, keneltä olen perinyt ne ominaisuudet, joita en homovanhemmastani löydä.

En tiedä menikö mielipiteeni täysin perille... saattaa kuullostaa
ristiriitaiselta, ja pelkästään mielipiteen perusteella ei saisi tälläistä asiaa miettiä. Toivottavasti sain edes jotain uutta tuotua tähän keskusteluun. Näin kuitenkin.

Loppuun voisi vielä heittää hullun ajatuksen, joka nousi mieleeni, kun tätä kirjoitin, ja joka sotii oikeastaan kaikkea sitä vastaan :D Eli; ehkä Jumala loi maailmaan miehen ja naisen, että nämä voisivat saada lapsia. Maailmassa on kuitenkin myös homoja ja lesboja ja muita "poikkeavia". Voiko kukaan väittää, että he eivät olisi Jumalan luomia? Ehkä Jumala onkin tarkoittanut, että ihmisten on miettittävä näitä asioita, ja otettava selvää, mikä on oikein. (=onko homoilla ja lesboilla oikeus lapsiin) Jospa Jumala antoi tehtävän ihmisille ja heidän omalletunnolleen?

Menipä sekavaksi.

Poissa Kristian

 • veisaa: "...Armahda heikkoa ja kurjaa.."
 • Viestejä: 222
Re: Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #25 : 08.03.05 - klo:20:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Ei yksinäinen nainen tarkoita sitä, ettei pysty elämään vastakkaisen sukupuolen kanssa tai ei pysty tekemään lapsia! Yksinäinen nainen voi yksinäinen siitä yksinkertaisesta syystä, ettei ole sattunut löytämään itselleen miestä.


Mielestäni näille yksinäisille naisille voitaisiin ainakin periaatteessa antaa ainakin adoptio-oieus. Oikeutta hedelmöityshoitoihin en antaisi mm. seuraavista syistä:
1. Jostakin pitäisi saada siittiöitä naisen munasolua varten, koska ihminen ei voi lisääntyä suvuttomasti.
2. Kohdasta 1 seuraa, että miestä tarvitaan taas.
3. Kohdasta 2 taas seuraa se, että munasolun hedelmöitys on taas hoidettava jotekin eli käyttämällä koeputkihedelmöitystä.
4. Päälle tulevat vielä mm. taloudelliset ja lainsäädännölliset kysymykset: Olisiko tämä mies, jonka siittiöitä on käytetty elatusvelvollinen kyseistä lasta kohtaan elatusvelvolllinen? Entä olisiko tämä mies virallinen holtaja? Tai olisiko tällä miehellä tapaamisoikeutta tähän lapseen?

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Parempi se, kuin olla kurjassa suhteessa joka sitten päätyy avioeroon. Avioerostahan lapset eivät tietenkään kärsi, eihän?!
Anna


Kyllä avioero on monille lapsille traumaattinen kokemus. Sitä ei voine kiistää.

Paikalla seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 14920
  • http://www.samila.1g.fi
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #26 : 08.03.05 - klo:22:08 »
Lainaus käyttäjältä: "m.k"


Kukaanhan ei oikeastaan ole täysin normaali, ehkäpä pitäisi muuttaa sanomisiani sen verran että jos vanhemmat ovat samaa sukupuolta, niin lapsi hyvin suurella todennäköisyydellä on jotenkin poikkeava, kenties paljonkin. Jos siis verrataan normaaliin perheeseen, johon kuuluu isä, äiti ja lapset, asuivatpa saman katon alla tai eivät.

Onhan tämä keskustelu, mutta kun minä en edelleenkään ymmärrä, miksi homoseksuaalien tulisi saada adoptoida lapsia. Totta kai saa, ja pitääkin ilmaista mielipiteensä, ei suomi ole DDR. Ja vaikka olisikin, niin en minä siitä päättäisi...


En ota kantaa muuhun kuin tuohon mielipiteen muodostukseen, kun luultua syötetään faktana. Tutkimusta, joka osoittaisi  m.k:n olevan oikeassa ei löydy. Jos näin olisi olisi myös avioerolasten ennuste aika hirveä eikä m.k varmaan sitä tarkoittanut.

Maailma on kummallinen. Ihanne perheenä pidetään kotiäiti perhettä, mutta avioeroja on heillä enemmän kuin virkaäiti perheissä ja tämä on tilastoa. Syys siihen on tiedossa eli kotiäiti hengittää miehensä kautta eikä hän ole vähääkään tasa-arvoinen ja näin tapahtuu erilleen kasvaminen, kun ei enää ole mitään muuta yhteistä kuin lapset. Agraariperheitä ei pidä tähän sotkea, sillä se on vähän tästä välistä, kun pariskunta on töissä samassa firmassa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Peccator

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 8
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #27 : 09.03.05 - klo:07:17 »
Äänestin kysymykseen että vain heterot.

Miksi?

Olen ajatellut asiaa niin, että lähtökohtanahan on ensisijaisesti LAPSEN oikeus onnelliseen elämään, ei niinkään se haluaako joku lapsen ja pystyykö joku sen hankkimaan.

Sinänsä ihmetyttää se, että moni kirjoittaa nöiden erityisryhmien oikeuksista lapseen... Mistä oikeuksista? Miten niin oikeus lapseen?

Eikö sillä LAPSELLA ole oikeus onnelliseen elämään ja eikö ole väärin altistaa lapsi kohtaamaan ennakkoluuloja laittamalla hänet perheeseen, jonka sosiaalinen hyväksyminen on vielä niin ja näin?

Onko lapsen velvollisuus kantaa oman häpeää omasta perheestään? Nimittäin toiset lapset ihan varmasti muistuttuvat jos lapsella onkin kaksi äitiä tai ei isää ollenkaan...

Sanottiin me täällä mitä tahansa niin maailma on suurelta osalta edelleen ennakkoluuloinen...

Poissa osmo

 • Valvoja
 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 344
Re: muutamia kysymyksiä
« Vastaus #28 : 09.03.05 - klo:09:28 »
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Poistin kysymyslistan, koska se ei näyttänyt herättävän minkäänlaisia ajatuksia.

Kyllä se ajatuksia herätti, Minttu! Kysymyssarja oli omiaan osoittamaan että kovin yksioikoisesta asiasta ei ole kysymys. Elämä ei ole mustavalkoinen.
Ehkä se (kysymyssarja) olikin vaan niin mykistävä? Joissakin tilanteissa normeja tarvitaan, mutta mihin rajat vedetään? Kenen etua ajatellaan milloinkin, kuka on oikeutettu puhumaan lapsen puolesta? Keneltä voidaan kieltää jotain mikä toiselle suodaan?
Ongelmana on ettei monella ole näihin paljon muuta sanottavaa kuin lisää kysymyksiä. Ja usein elämä keksii uusia kysymyksiä, ennenkuin edes osaamme kuvitella niitä.
Ja Peccator: Jos lapsen mahdollinen syrjityksi ja pilkatuksi tuleminen on peruste, voisi myös esim papeilta ja opettajilta kieltää lapsen hankinnan...
Ympäristön ennakkoluuloisuus ei mielestäni oikein käy perusteeksi lakeja
tai lupia mietittäessä. Pitäisikö esim. ulkomaalaisen näköisen lapsen adoptio Suomeen kieltää, koska ympäristö saattaa suhtautua ennakkoluuloisesti?

Keskustelu jatkukoon!

Poissa Laura

 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 354
Homojen, lesbojen ja yksinäisten naisten adoptio-oikeus
« Vastaus #29 : 09.03.05 - klo:11:34 »
Aivan kuten seppos jo sanoi, ei ole olemassa minkäänlaista tutkimusta joka todistaisi, että homo- ja lesboparien lapsista tulisi muista poikkeavampia.
Eli nyt kun emme voi perustella mihinkään tutkimukseen pohjaten, että homo- ja lesboparien lapsista tulisi poikkeavampia niin onko kellään omakohtaisia kokemuksia oudoista ja pelottavista homo- ja lesboparien lapsista? Perustuuko tämä luulo ja olettamus siis täysin mutu-tuntumalle?