Kirjoittaja Aihe: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )  (Luettu 36750 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #75 : 09.02.14 - klo:19:51 »
Keitin kahvia  :kahvi: ja tein ruispalan päälle kananmunaviipaleita.
Vähän niinkuin iltapalan tapaiseksi.

Ja lueskelen ja surffailen netissä. :024:
Kirjoittelen ajatuksia tänne.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18473
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #76 : 09.02.14 - klo:20:19 »
Täällä on ollutkin niin vilkasta. Luulin, että urheilua seurataan televisiosta ja täällä olisi hiljaisempaa. Mutta hyvä näin.

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #77 : 16.02.14 - klo:14:47 »
Kiitos tämän päiväisestä leivästä.
-Makaronilaatikosta ja ketsupista.
-Ja pian kahvistakin.

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #78 : 16.02.14 - klo:20:45 »
Tänään oli ravintolapäivä. Innostuimme lounastamaan pop up ravintoloissa, namibialaista ruokaa tarjoavaa emme löytäneet, eli emme löytäneet semmoista rappua siitä kerrostalosta, mutta kansainvälisen ravintolan löysimme. Tarjolla oli niin afrikkalaista kuin aasialaista ja eteläamerikkalaista ruokaa. Somalialainen riisi-kasvis-lihapata oli hyvää. Jälkiruoaksi nautimme yhteen kampaamoon pystytetyn kakkukahvilan herkkuja.

Parasta oli iloinen puheensorina joka paikassa, ja se, että täysissä saleissa sopu sijaa antoi, ja ihmiset istuivat ilman hajurakopenkkejä tuntemattomienkin vieressä, ja puhuivat tuntemattomillekin.

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #79 : 16.02.14 - klo:20:53 »
Mulla olisi vispipuuroa.
Saatan sitä nauttia iltapalaksi maidon kanssa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34956
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #80 : 17.02.14 - klo:07:28 »
Tänään oli ravintolapäivä. Innostuimme lounastamaan pop up ravintoloissa, namibialaista ruokaa tarjoavaa emme löytäneet, eli emme löytäneet semmoista rappua siitä kerrostalosta, mutta kansainvälisen ravintolan löysimme. Tarjolla oli niin afrikkalaista kuin aasialaista ja eteläamerikkalaista ruokaa. Somalialainen riisi-kasvis-lihapata oli hyvää. Jälkiruoaksi nautimme yhteen kampaamoon pystytetyn kakkukahvilan herkkuja.

Parasta oli iloinen puheensorina joka paikassa, ja se, että täysissä saleissa sopu sijaa antoi, ja ihmiset istuivat ilman hajurakopenkkejä tuntemattomienkin vieressä, ja puhuivat tuntemattomillekin.

Erittäin suositeltavaa. Ja hyvin taitaa jo Helsingissä toimivankin. Hauska ajatus kahvilasta kampaamossa. Tuli ajatus Kigalin kakkukaupasta. (kirja)
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #81 : 17.02.14 - klo:18:58 »
Kigalin kakkukauppa on kiva kirja, kuten myös Kigalin kakkukauppa muuttaa.

Rooibos-teetä piti saada Mma Ramotswen innoittamana.

Onko muilla kirjallisuuden innoittamia ruokia tai juomia?

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34956
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #82 : 17.02.14 - klo:19:17 »
Rooibosta kokeilin minäkin. Mma Ramowtse vei mukanaan Botswanaan, ensimmäiset pari-kolme osaa. Sitten kävi samoin kuin Sotshin "talviolympialaisten". Kiinnostus lopahti.

Lemin särää olen aikonut monta kertaa mennä syömään sinne syntymäseuduille, mutta ei vieläkään ole tullut tehtyä. Idea tuli kun luin lehdestä Lemin virrenveisuu-perinteestä. Särästä kerrottiin samalla.

Lopettelimme juuri blinit ja mateenmädit. Tytär joka on kulinaristi sanoi syöneensä ekakertaa mateenmätiä. Olen toista mieltä, mutta olkoon nyt sitä mieltä. Hyvin onnistuivat, siis olivat tosi hyviä. Sormikaan ei palanut kuin yhden kerran.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18473
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #83 : 18.02.14 - klo:10:23 »
Lammasta välttelin pienen elämäni ajan. Lapsena sai kaikenlaista sisusklasusoppaa. Mutta R-M:n mainitsema Lemin särä oli miellyttävä ruokanautinto, en yhdellä kunniakansalaisten matkalla ilennyt olla pois särän syönnistä ja hyvä niin. Kunhan säräpitäjään satunnainen retkeni ohjataan, niin tilaan ajan aterialle. Sinne ei muuten mennä kuin aika varattuna.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34956
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #84 : 25.02.14 - klo:11:11 »
Ajattelin keittää kalakeiton kirjailija Outi Pakkasen reseptillä. Nappasin sen hänen dekkarinsa lopusta jossa on päähenkilön Anna Laineen valmistamien herkkujen ohjeet.
Eipä ollutkaan meillä fenkolia. Ei tuoretta, eikä kuivattua. Pinaattia, valkosipulia, appelsiinejä ja sitruunaa olisi ollut. En löytänyt pakastimesta enää persiljaakaan, joten hylkäsin ajatukseni.

Keitin kuoriperunoita, paistoin kalaviipaleet voissa, maustoin siruunalla ja tillillä. Valkokastikkeeseen lisäsin pakastepinaattia ja kaksi vatkattua kananmunaa. Punajuurikuutioita löytyi väriksi lautaselle. Pehmeät ja makoisat maut niistä koostui.

En ollut aiemmin hoksannut että punajuuria on myös pieninä kuutioina. Ne ovatkin iso apu rosollin laitossa. Pari päivää sitten ostin purkillisen. Niissä ei ole yhtä paljon etikkaa ja sokeria kuin kokonaisissa tai lohkoissa.

Jälkiruuaksi halkaisin meille päärynän kun ruismarjapuuro on parempaa jäähtyneenä. Se oli vielä aivan kuumaa.
...
Meillä noudatetaan maalaiselämän rytmiä. Herättään aikaisin, aamiainen ennen seitsemää, lounas klo 11 paikkeilla, ip kahvit 13-14 välillä, päivällinen tai vastaava 16-17 paikkeilla, iltakahvi n. 17.30, iltapala klo 20, nukkumaan ennen 22 (minä) Matti jaksaa valvoa kauemmin.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #85 : 25.02.14 - klo:19:55 »
Hilkka Mattila on kirjoittanut kirjan Särä - Lemin herkku. Siinä kerrotaan särän historiasta ja sen valmistuksesta, sekä Lemistä. Herkullinen kirja.  :023:
Pyryharakka

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6593
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #86 : 25.02.14 - klo:22:40 »
Rooibos-teetä piti saada Mma Ramotswen innoittamana.

Sain tänään vahingossa. Piti ottaa töissä teepussitelineestä ihna muuta laatua, mutta pussin jo lilluessa kupissani tuoksusta huomasin valinneeni "väärin". Eli oikein, koska se olikin hyvää. Tai väärin, koska taisin jäädä koukkuun.

Se mitä join, oli tosiaan rooibos-teetä, eli teetä mukana, ja sitten oli mausteitakin, inkivääriä kai. Pitänee joskus kokeilla ihan siltään olevaa kanssa.

(Mitä ruokaan tulee niin pakastimesta evääksi kaivamani epämääräinen keitonjämä oli vilpittömästi pahaa. Ja ihan omatekemää, eli voin syyttää vain itseäni. Pitäisi muistaa syödä kaikki rasvaista sikaa sisältävä ajoissa pois, lohi samoin. Härskiintyvät ikävästi.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #87 : 26.02.14 - klo:08:49 »
Puskatee* on hyvää. Mieluiten joisin sitä maustamattomana, mutta sitä ei saa kaikista kaupoista. Hunajalla maustettu ei ole hassumpaa.

(*Rooibos on suomeksi punainen pensas)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34956
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #88 : 11.03.14 - klo:09:05 »
Luin äsken luvun Mestari Eckhardtilta aiheesta; Älkää murehtiko mitä söisitte tai joisitte tai mitä päällenne pukisitte. Ne ovat kohtikäyvän käytännöllisiä ohjeita minulle. Ainainen murheeni on ettei ole mitään "päällepantavaa" vaikka minulla on paljon farkkuja ja paitoja ja muutama vanha juhlapuku jotka mahtuvat.

Ruokapuoli tänään järjestyi näin; Minä puhuin kauppaan lähdöstä.  Matti sanoi: Ainahan sitä jotakin löytyy pakastimesta. Ja niimpä löytyikin.
On siellä vielä aika paljon marjoja, ja osto- pinaattia ym. kasvispakasteita.  Otin pinaattipussin, vadelmia ja raparperiä. Kaapista löytyi 4 munaa ja rusinoita.
Nyt on valmiina marjakiisseli , keitetyt munat ja pinaattikeitto. Kaurapuuron kun vielä keitän, on paasto-ajan ateria täksi päiväksi valmiina.

Pääsiäisviikko on ekokalenterin mukaan Nuukuusviikko. Se on oikein sopiva teema.

Toisessa ketjussa muistelevat foorumistit kouluaikaisia. Uskonto oli myös minun lempiaiheita historian ja piirustuksen lisäksi.
Kertomus Jeesuksesta rukoilemassa Getsemanessa tarttui voimakkaasti vaikuttamaan lapsenmieleeni, ja on pysynyt koko elämäni läpi. Yksikään opetuslapsi ei jaksanut valvoa
kun Jeesus rukoili,  ja itki verta !  Ensimmäinen ehtoollinen oli nautittu samana ehtoona.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Kiitos jokapäiväisestä leivästä. ( Ruokajuttua )
« Vastaus #89 : 11.03.14 - klo:16:13 »
Söin päivällä kinkkukiusausta salaatin kanssa.
Nyt saattaisin mennä keittämään kahvia :kahvi: joskin join sitä jo mutta nyt taudin mentyä ohi se maistuu niin hyvälle.