(Kävin täällä vertaisohjaajien virkistyspäivänä, joka on kerran kuukaudessa raflassa, leffassa, teatterissa tai taidenäyttelyssä käynti ilmaisena.)
Kun käytte Helsingissä niin Suosittelen teitä käymään Mechelininkadulla 8:ssa Kuningatar Saba-nimisessä Ethiopialaisessa ravintolassa.
Se on mausteinen makumatka maailman toiselle puolen, maahan johon hyvin harva matkustaa.
Etiopialaisen keittiön kaksi keskeistä sanaa ovat tulinen ja mausteinen. Ruoka perustuu monipuolisiin, hyvin maustettuihin kastikkeisiin (wot) ja hapatetusta taikinasta paistettuihin isoihin lettuihin (indsera). Wot kastikkeiden maut vaihtelevat miedoista tulisiin.
WOT: maukas, tulinen kastike, johon käytetään berbere maustetta, voita tai öljyä ja erilaisia maustesekoituksia. Wot valmistetaan kanasta, lampaan tai naudan lihasta, pavuista tai vihanneksista.
ALITSA: mieto kastike, johon käytetään voita öljyä, valkosipulia, inkivääriä, kurkumaa ja muita mausteita yhdessä kanan, lampaan lihan, papujen tai vihannesten kanssa.
KIBE: kirkastettu voi, jonka mausteina kardemummaa ja basilikaa.
BERBERI: maustesekoitus, jossa punapippuri on tärkein ainesosa ja juuri se antaa etiopialaiselle ruoalle syvän punaisen värin ja tulisen maun.
TIBS: rosmariinilla ja chilillä maustettua ja suikaleina paistettua lampaan tai naudan lihaa
AWAZE: kastike, jossa berberiä, sinappijauhetta, limettiä, öljyä, valkosipulia ja punaviinietikkaa.