Ajattelin keittää kalakeiton kirjailija Outi Pakkasen reseptillä. Nappasin sen hänen dekkarinsa lopusta jossa on päähenkilön Anna Laineen valmistamien herkkujen ohjeet.
Eipä ollutkaan meillä fenkolia. Ei tuoretta, eikä kuivattua. Pinaattia, valkosipulia, appelsiinejä ja sitruunaa olisi ollut. En löytänyt pakastimesta enää persiljaakaan, joten hylkäsin ajatukseni.
Keitin kuoriperunoita, paistoin kalaviipaleet voissa, maustoin siruunalla ja tillillä. Valkokastikkeeseen lisäsin pakastepinaattia ja kaksi vatkattua kananmunaa. Punajuurikuutioita löytyi väriksi lautaselle. Pehmeät ja makoisat maut niistä koostui.
En ollut aiemmin hoksannut että punajuuria on myös pieninä kuutioina. Ne ovatkin iso apu rosollin laitossa. Pari päivää sitten ostin purkillisen. Niissä ei ole yhtä paljon etikkaa ja sokeria kuin kokonaisissa tai lohkoissa.
Jälkiruuaksi halkaisin meille päärynän kun ruismarjapuuro on parempaa jäähtyneenä. Se oli vielä aivan kuumaa.
...
Meillä noudatetaan maalaiselämän rytmiä. Herättään aikaisin, aamiainen ennen seitsemää, lounas klo 11 paikkeilla, ip kahvit 13-14 välillä, päivällinen tai vastaava 16-17 paikkeilla, iltakahvi n. 17.30, iltapala klo 20, nukkumaan ennen 22 (minä) Matti jaksaa valvoa kauemmin.