Kiitos Riitta-mmmi lammasohjeesta.
Minul on ollut kerran sellainen ohje, jossa lammasta liotettiin läpi yön joko maidossa, viinissä tai kahvissa (miunl se oli aina kahvi) käsiteltiin monipuolisesti yrtein, sullottiin hyvin täyteen valkosipulin kynsiä yltympäri, asetettiin vuoalle jolla oli runsaahkosti kahvia (tuoretta) ja sokeripaloja, ja valeltiin erittäin ahkerasti tällä kahvilla.
Nyt olen ymmälläni kun en muista, pantiinko siihen paistokahviin sittenkin kermaa tai maitoa joukkoon, ja kuinka pitkään se oli uunissa ja millä lämmöllä - en ymmärrä paistilämpömittareista mitään! Olisiko ollut niin että sisälämpötilan oli oltava joku 170 mutta oliko se niin ja mitä sitten?
No yks kaikki. Laitetaan osapuilleen 200 asteeseen ja annetaan olla ---niin mutta miten kauan? Ainakin muistan että siinä valelussa oli paljon hommaa, sitä valeltiin yhtä päätä, ja minusta se paistoaika oli verrattain pitkä? Pari tuntia ainakin? Se oli herkullista, mutta en ole tehnyt sitä nyt aikoihin, koska pääsiäinen on monesti mennyt jotenkin jossain.
Ja sitten kelvollinen pasha! Itselläni on jokin ihan omituinen terveyspashaohje, js sitä ilman tulee toimeen erinomaisen hyvin.
Tahtoisin oikean.