Kirjoittaja Aihe: Riitan ruokajutut 4  (Luettu 49017 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #90 : 22.03.10 - klo:22:22 »
Unohdin mainita, että tilaan keittokirjan ilman muuta.  :109:
Pyryharakka

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #91 : 22.03.10 - klo:22:45 »
Hyvä idea "körtti-mummin keittokirja" :109:
Herra armahda.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16934
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #92 : 23.03.10 - klo:09:51 »
Ulkoasun junailee tietysti Pena.

Mt

Minusta mt esittää tässä viisautta ytimekkäässä muodossa.

Seppos
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #93 : 23.03.10 - klo:16:06 »
Penanpoika olisi minua parempi ulkoasun junailija. Ilman muuta.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16934
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #94 : 23.03.10 - klo:16:31 »
Penanpoika olisi minua parempi ulkoasun junailija. Ilman muuta.

Näyttää perheasialta, jonka voitte sopia keskenänne. Tärkeää on vain, että perheen taiteellinen ote tulee myönteisesti esille.

Herättäjän päätoimikunta on koolla ensi viikonvaihteessa ja kustannusryhmä sen jälkeen. Laitan tämän asian nyt kustannusryhmälle.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa mt

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2621
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #95 : 24.03.10 - klo:07:05 »
Keittokirjan syntytapa saa näkyä sisällössä. eli reseptien lisäksi näitä hyviä kommentteja, tarkennuksia ynnä muita, malliksi pari esimerkkiä:

Lainaus
Sideharsokangasta saa ainakin Europalasta metritavarana. On ollut kahta eri vahvuuttakin. Meillä tosin riittää vielä vanhat sideharso"rätit" pashan valuttamiseen.

Lainaus
No nyt ratkesi. Minul on hajoamistilassa oleva hellemekko, joka käy jo sideharsosta ihan iltikseen, Ja raaskin kyllä leikellä sen, kun se viime pesussa jo repesi kuluneisuuttaan. Sehän sopii, Ja sitten voi ostaa samalla kuin oikean juustomuotin oikeaa juustokangasta.

Lainaus
Muista munat!


Mt

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34949
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #96 : 24.03.10 - klo:08:07 »
Mt:lle vappat kädet valita tekstit, sillä hänellä on hyvä silmä ja suu!

Seppos hoitaa yhteydet eri tekijöihin.

Valitut reseptit tarkastaa jokainen joka ne on kirjoittanut.

Maakuntaruokia saisi olla lisää. Mami Kainuusta, laita rönttösten resepti ja muita mitä sieltäpäin on.

Älkää unohtako Juhoman Punaista heraa.

Täytekakkujen , pirtelöiden ja tortillojen ohjeita varottava.

Kotoisat ruoat , taloudelliset, tähteistä tehdyt ym. vaatimattomat , siinä körttiakkojen keittiö.

                              Tämähän alkaa innostuttaa!

Kiuruvedelle jos kerkeää vaatimattomapi laitos, ja menekki nähdään, voisi Ouluun sitten tarkistaa laitoksen. Mutta vaatimaton ulkoasu on tärkeä. Pena kuvittajaksi.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Tiitiäinen

  • vaivatulla mielellä
  • Viestejä: 564
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #97 : 24.03.10 - klo:10:28 »
Vaikkei Etelä-Karjala mitään perinteistä körttialuetta olekaan, niin silti pari reseptiä täältä löytyy joita voin suositella; mustikkakukko ja Luumäen oma herkku eli kovaohranen...kaivan reseptit jossain välissä...ulkoa en muista...tai nakitan äipän asialle, se muistaa taatusti nuo reseptit ulkoa...

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34949
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #98 : 24.03.10 - klo:10:52 »
Ei nyt välitetä siitä mikä on vanhaa körtti-aluetta. Meitä akkojahan on nyt eri puolilta Suomea. Monia pääkaupunkiseudultakin.

Onko Satakunnan suunnalta? Sieltä olisi hyvä saada vaikka nahkiais- ja siikareseptejä. Ja siellähän on se saunanpadassa keitettävä ohragryynipuuro!

Onko körtti-akkoja Lapissa. Mites olis poronlihat, kuivat tai tuoreet.

Laitelkaa ohjeitanne ketjuun, Pirska varmaan kokoaa. Olisi kiva saada paperiversio jossakin vaiheessa kun on niin paljon tarkistettavaa. Miulla ei oo tulostinta itsellä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #99 : 24.03.10 - klo:14:18 »
Tuo sopii: "Vaatimaton ulkoasu on tärkeä; Pena kuvittajaksi."
Hyväksyn työnkuvaksi.

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11625
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #100 : 24.03.10 - klo:15:08 »
Keittokirjan syntytapa saa näkyä sisällössä. eli reseptien lisäksi näitä hyviä kommentteja, tarkennuksia ynnä muita, malliksi pari esimerkkiä:


Mt

Olisi hyvä! Elävää näkökulmaa  siihen kuinka virtuaaliruokakulttuuri kukoistaa milloin missäkin ja mitenkin. Kuinka kansa kamppailee kohti kelvollista juustoa tai muuta.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34949
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #101 : 24.03.10 - klo:15:25 »
Pena en suinkaan tarkoita että sinä olet vaatimattoman tekijä. Päinvastoin.
Vaan sinulla oli just nappiin se kuva sen sarjakuvakirjan sisälehdellä, kokki ja syöjä+koira. Sitä tyyliä tarkoitin.

Olen samaa mieltä kuin mt ja ikävöivä. Ei tavallista keittokirjaa, vaan sopiviksi katsotut reseptit ja sopivat pulinat.

Sellaisenaan (editoituna) voisi olla esim. muistelmat lapsuutemme syömisistä, pula-ajasta lähtien.

Näitä ajatuksia tulee pala kerrallaan, korjatkaa talteen mikä kelpaa!

                            terv. mummi
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Salis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4426
  • Körtti
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #102 : 24.03.10 - klo:15:32 »
Piti kysymän, että mites se pääsiäislammas tehdään, jotta siitä tulis hyvä eikä tarvis syödä luita ja karvoja.  :icon_wink:
Acta, non verba.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34949
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #103 : 24.03.10 - klo:15:45 »
Jos minulta kysyt, niin kerron miten minä teen.

Ostan parikiloisen Uudenseelannin lampaanpaistin ilman luuta. Sulatan lihan. Laitan sen marinoitumaan pitkäperjantaina halpaan punaviiniin jossa on 1 dl. öjyä, 4-5 puserrettua valkosipulin kynttä, teelusikallinen kuivattua rosmariinia ja 1 rkl. suolaa.

Lauantai-iltana otan sen suureen siivilään valumaan viileään paikkaan. Sunnuntai-aamuna n. klo 9 lisään valkosipula sinne sisälle(luun paikalle), sidon paksuhkolla puuvillalangalla nätiksi paketiksi ja ruskistan suuressa paksupohjaisessa padassa vähän joka puolelta.
 Sitten suureen uunivuokaan ja uuniin n. 200 asteiseen. Valelen välillä marinadilla, ja paistan 2- 3 h.(en pidä raaásta lampaanlihasta).
 Paiti saa vetäytyä folion alla n. 20-30 min.
 Sinä aikana kasvikset kypsyvät.

 Uunivuokan liemestä ja kermasta ja mausteista(maun mukaan) ja maizenasta suurustan hiukan kastiketta.


Perunat maun mukaan.
Ja meillä rakastetaan minttuhyytelöä lampaan kanssa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 11625
Vs: Riitan ruokajutut 4
« Vastaus #104 : 24.03.10 - klo:16:48 »
Kiitos Riitta-mmmi lammasohjeesta.

Minul on ollut kerran sellainen ohje, jossa lammasta liotettiin läpi yön joko maidossa, viinissä tai kahvissa (miunl se oli aina kahvi)  käsiteltiin monipuolisesti yrtein, sullottiin hyvin täyteen valkosipulin kynsiä yltympäri, asetettiin vuoalle jolla oli runsaahkosti  kahvia (tuoretta) ja sokeripaloja, ja valeltiin erittäin ahkerasti tällä kahvilla.
Nyt olen ymmälläni kun en muista, pantiinko siihen paistokahviin sittenkin kermaa tai maitoa joukkoon, ja kuinka pitkään se oli uunissa ja millä lämmöllä - en ymmärrä paistilämpömittareista mitään!  Olisiko ollut niin että sisälämpötilan oli oltava joku 170 mutta oliko se niin ja mitä sitten?

No yks kaikki. Laitetaan osapuilleen 200 asteeseen ja annetaan olla ---niin mutta miten kauan? Ainakin muistan että siinä valelussa oli paljon hommaa, sitä valeltiin yhtä päätä, ja minusta se paistoaika oli verrattain pitkä? Pari tuntia ainakin? Se oli herkullista, mutta en ole tehnyt sitä nyt aikoihin,  koska pääsiäinen on monesti mennyt jotenkin jossain.

Ja sitten kelvollinen pasha! Itselläni on jokin ihan omituinen terveyspashaohje, js sitä  ilman tulee toimeen erinomaisen hyvin. 

Tahtoisin oikean.

Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.