Äänestys

Abortti

hyväksyn abortin
10 (37%)
en hyväksy aborttia missään tapauksissa
0 (0%)
en osaa sanoa
1 (3.7%)
riippuu syystä mitä varten abortti tehdään
16 (59.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 26

Äänestys päättynyt: 03.05.05 - klo:21:06

Kirjoittaja Aihe: Abortti  (Luettu 31016 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonymous

 • Vieras
Abortti
« Vastaus #45 : 16.10.05 - klo:21:41 »
Hmm. Aikasta mielenkiintonen keskustelu. En ala tässä sanelemaan mielestäni absoluuttisia totuuksia, koska ne eivät varmasti olisi sellaisia. Haluaisin kuitenkin ottaa esiin varmaankin monen mielestä epäkäytännöllistä ja oikeasta elämästä vieraantunutta näkökulmaa...

Tämä aihe saa minut aina vähän varpailleni, varsinkin kun lähes poikkeuksetta aborttikeskustelut ovat aina sellaisia "äidillä on oikeus päättää omasta ruumiistaan".  Ei äiti päätä ainoastaan omasta ruumiistaan, vaan myös toisen, syntymättömän lapsen ruumiista. Näyttää olevan erityisen vaikeaa määritellä milloin syntymätön lapsi on "ihminen", tämän hienon lajimme määritelmät täyttävä yksilö. Käytettiinpä määritelmänä mitä vain, varmaan on, että se parin tunnin ikäinen solumöykkykin on jo täydellisen ainutlaatuinen yksilö. Dna-tasolla tuo solumöykky, jota saa lähes kaikkien mielestä kohdella miten sattuu, on saanut sekä äidin ja isän puolelta jo kaiken geeniperimän, jota ihminen kantaa koko loppuelämänsä. Mutta kyllähän ihminen on muutakin kuin geeniperimä. Dna:n perusteella olemme kuitenkin jo kaikki erilaisia ja ainutlaatuisia.

Jos nyt sotken tähän vähän hengellisyysjuttujakin, niin varmaan joku taas loukkaantuu kun tämä nyt on niin kovin äidin ruumiistapäättämisasia. Teen sen silti. Tuttu psalmi 139 antaa kyllä ymmärtää, että Jumala on mukana jo aivan elämän alkuhetkestä saakka. Vaikka ihmisille sattuu "vahinkoja" lapsenteossakin, uskon ettei Kaikkivaltias Jumala tee virheitä, ei edes näin "pienessä" jutussa kuin elämän alkaminen. Jumalaltahan me saamme elämän lahjana, elämää ei olisi ilman Jumalaa. Onko meillä oikeus ottaa se pois?

Lapsi voi, yllätys yllätys, elää myös muiden kuin biologisten vanhempiensa huoltamana. Aivan lähipiirissäni on parikin ihmistä, joiden elämässä on ollut tilanne, jossa biologiset vanhemmat eivät ole pystyneet hoitamaan lasta. Minun tulee aivan paha olla, kun ajattelen, että nämä ihmiset olivat varmasti aivan abortointipotentiaalisia solumöykkyjä aikoinaan. Onneksi heidän sallittiin elää.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Abortti
« Vastaus #46 : 17.10.05 - klo:17:02 »
Kyllä minusta lapsen syntyminen liittyy enemmän biologiaan kuin uskontoon. Ei siellä makuuhuoneessa Jumala hääräile :wink:

Kyllä mun mielestä se on vanhempien asia. Vanhemmat on lapselle elämän antanut, ne saa sen poiskin ottaa jos haluaa. Eikö kuulosta todella typerältä? Heti on järkevämmän kuuloinen (muka) jos sanan vanhemmat tilalla olisi Jumala. Niinpä niin :roll:

Poissa myyräpartio

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 437
Abortti
« Vastaus #47 : 18.10.05 - klo:00:32 »
Tai "Jumala".

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Abortti
« Vastaus #48 : 23.02.06 - klo:16:46 »
Jaoin aborttikeskustelun uudet uskojarukous.netistä alkunsa saanet juonteet omaksi ketjukseen Yleisen keskustelun puolelle: http://www.h-y.fi/foorumi/viewtopic.php?p=9191.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16522
Abortti
« Vastaus #49 : 24.02.06 - klo:12:40 »
Mittareiden kehittyessä käsitys pienestä ihmisestä muuttuu koko ajan. Lukiossa opittu tieto tiedostamisen kehittymisestä on voinut olla jo silloin vanhentunut. Yhä nuorempien todetaan olevan yhä valmiimpia ihmisiä. Se mitä pidettiin viettitoimintana, onkin voitu todeta aidoksi kommunikoinniksi.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1146
Vs: Abortti
« Vastaus #50 : 30.08.19 - klo:10:27 »
Ajattelin laittaa äänestyksen abortista, koska teen siitä lopputyötä. Aihe ei mielestäni ollut kovin kiva, mutta todellisuus on rankka. Suomessa raskauden keskeytyksiä tehdään vuosittain noin 10 000. Mitä mieltä te olette abortista? Onko se mielestänne oikeutettua ja millaisissa tapauksissa?
Mielestäni abortti on syntymättömän ihmisen surmaamista, koska Raamatun mukaan ihmisen elämä alkaa munasolun hedelmöittymishetkellä. Raamatun mukaan Jumala valmistaa ihmisen äitinsä kohdussa ja vain Hänen tulee päättää ihmisen syntymisestä sekä kuolemasta.

"Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani, sinun kirjaasi on kaikki kirjoitettu. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut."
(Ps.139:16)
« Viimeksi muokattu: 30.08.19 - klo:10:35 kirjoittanut luterilainen »

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16522
Vs: Abortti
« Vastaus #51 : 30.08.19 - klo:12:58 »
Raamatun mukaan ihmisen elämä alkaa munasolun hedelmöittymishetkellä.

Raamatun kirjoittajat eivät tainneet tietää munasoluista mitään. Se löydettiin vuonna 1827.

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3335
Vs: Abortti
« Vastaus #52 : 30.08.19 - klo:13:06 »
Raamatun kirjoittajat eivät tainneet tietää munasoluista mitään. Se löydettiin vuonna 1827.

On monia muitakin asioita, joista Raamatun kirjoittajat eivät tienneet mitään.
Jumala kuitenkin on tiennyt kaikki asiat ja ei ole edellyttänyt Raamatun kirjoittajilta mitään sellaista tietoa, jota heillä ei ole ollut, Jumala on ollut johdossa Raamattua kirjoitettaessa.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16522
Vs: Abortti
« Vastaus #53 : 30.08.19 - klo:13:25 »
Jumala on ollut johdossa Raamattua kirjoitettaessa.

Toivottavasti hän on johdossa myös Raamattua luettaessa. Sen rivien välistä 'luetaan' paljon sellaista, mitä siellä ei ole.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15904
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Abortti
« Vastaus #54 : 30.08.19 - klo:14:08 »
Se olisi niin mukavaa, jos raamatusta löytyisi kaikki mitä sieltä haluamme lukea. Jumalalla on ollut kaikki valta tehdä niin kuin haluaa, mutta hän ei tehnyt mitään meidän mieliksemme.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Pappako

 • Valoa vaikk' en näekään...
 • Viestejä: 78
Vs: Abortti
« Vastaus #55 : 30.08.19 - klo:17:07 »
Tervehdys Körttifoorumille! :kahvi:

ABORTTI herättää suuria tuntemuksia etenkin sellaisten ihmisten sydämissä jotka ovat sen joutuneet kokemaan.  :107:

Järjen ja tunne-elämä saattavat järkkyä pahastikkin, kun joutuu tällaisten ratkaisujen eteen. :102:

ABORTTI tarkoittaa raskauden keskeyttämistä ja on yllättävää kyllä noinkin valtava luku yksistään Suomessa 10000 RASKAUDEN KESKEYTYSTÄ. :icon_rolleyes:

 Tällaiseen vastuuseen joudutaan vain silloin kun todetaan raskaus (EI TOIVOTUKSI) tai sitten Ultraäänessä ja kuvissa on havaittavissa poikkeavaa alkion kehityksessä..... Kyseessä on kuitenkin aina elämän päättäminen ja tuon ihmisalkion väkivaltainen poistaminen eli ( Laillistettu Murha).  :107:

Ottamatta kantaa enempää abortin juridisiin seikkoihin TAI SIIHEN OIKEUTUKSEEN MIKSI TUOTA EHKÄISYÄ VIIMETINGASSA KÄYTETÄÄN haluaisin kuitenkin valaista asian hengellistäkin puolta.  :icon_eek:

En ole ketään tuomaroiva enkä syytä tekemisistä vaan ajattelen seuraamuksia joita tuosta ei toivotun lapsen raskaudenkeskeytyksestä voi olla näille ( vanhemmille ). :102: :001: :017: :icon_rolleyes:

 Esimerkkinä on Raamatun kertomukset ja siellä moninaitakin esimerkkejä miten toivottuakaan raskautta ja ns jälkeläistä esikoista, ei syntynytkään, eikä Jumala siunannut paria lapsella, yrittämisestä huolimatta.

Jumalan sanan mukaan on maininta ihmiskunnalle että Nooan ajan jälkeen ihmislasten tulisi lisääntyä ja täyttäkää tämä maa. Lisäksi Raamatussa on monia kertomuksia aina Aabrahamin , Iisakin ja Jaakobin ajoilta, joissa syntyy paljon lapsia suvuittain.Itseasiassa kaikki kaksitoista Israelin lasten sukukuntaa/ heimoa. Sukuluettelot ovat huikeat.

Nykytietämyksemme mukaan väkiluku kehittyy edelleen ja kasvaa vauhdilla , jolloin nykymaailmassa on 75 eri kansallisuutta ja väkimäärän arvellaan olevan 7,5 MRD n luokkaa. 10 MRD:n lukua pidetään populaation kestokyvyn rajana. :017:

Sattumasta säätelyyn on ollut ajatuksena jossa ihmiskunta on asettunut Jumalan tahtoakin vastaan kehittämällä väestöön kohdistuvia sääntöjä ja rajoitteita sekä ehkäisymenetelmiä jollainen ABORTTI ei sentään ainakaan vielä ole.

Kenellä sitten on oikeus jälkeläisiin? Kun ihminen alkoi kehittämään yhteiskunnan oloja, asetettiin perheille tavoitteeksi, joko yksi tai kaksi lasta, sen ihannetilaksi. KUKA ASETTI???

 Historiasta saamme todeta ,että joihinkin perheisiin lapsia syntyi joka toinen vuosi ja lukumäärä lasten suhteen oli jopa kaksitoista lasta perheessä. >:(
Tällöin nämä ns. suurperheet olivat hyvinkin tavallisia joskin toivottuja sillä merkitsihän suuri perhe vanhemmilleen myöskin vanhuudenturvaa ja huolenpitoa molempiin suuntiin. :eusa_clap: :eusa_angel:

Nykyaikaisen ja modernin perhekäsityksen mukaan suositellaan perheisiin syntymään elintasosyihin vedoten enintään kaksi tai kolme lasta . Sattumaa se ei tietenkään ole, jos lapsien määrää säännöstellään ehkäisymenetelmiä ja valistustyötä nuorisolle ja nuorille aikuisikään ehtineille tekemällä.

Pakkosterilisaatio ja sukupuolikyvyn rajoitukset ovat kuitenkin poistettu lainsäädännöstä koskien vajaavaltaisten tai kehitykseltään ns kehitysvammaisten sterilisaatiota. :107: :017: :kahvi:

 Yhteiskuntaa on kuitenkin haluttu säädellä ja säännöstellä mm lapsilukua vähentämällä ja perheneuvontaa kehittämällä. Tällöin ihminen kuitenkin asettuu Jumalaa vastaan ja tekee syntiä toimiessaan Jumalan sijalla. :003:

Suomenkin väestön ikäjakauma on vääristynyt ja syntyvyys on kuolleisuutta pienempi, jolloin lapsillekin olisi tilaa nykyaikana.

TÄLLÖIN Sattumasta Säätelyyn on epäonnistunut ja tuonut vain 10000 raskaudenkeskeytystä vuosittain sekä kielteistä asennetta lasten tekemiseen/saamiseen, tällaiseen maailmaan. ABORTTI on aina synti Jumalaa ja hänen tahtoaan vastaan.

Kristillisen etiikan ja moraalin vuoksi haluaisin kysyä näiltä päättäjiltä millaisin perustein ABORTTI voidaan tehdä, jollei  syynä ole ainoastaan joko äidin ja lapsen hengenvaaraan tai sen uhkaan joutumisen syyt.

Hyvinvointivaltiossamme on käsittääkseni vielä mahdollista uusillekin lapsille ollen terveitä ja toivottuja saatikka erityisillä lahjoilla varustettuja Jumalan meille antamia lahjoja. :eusa_pray:
Liekö joukossa joku ALBERT EINSTEIN tai MARIA ...., joka ansaitsisi tulla elämään meitä viisastuttamaan. :kahvi:

Asia on vakava ja toivottavasti ABORTTEJA ei tehdä liian kevyin perustein, jos milloinkaan. :023:


Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15904
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Abortti
« Vastaus #56 : 30.08.19 - klo:21:32 »
En puutu aborttiin, vaan yksin lapsilukuun. Mummoni perheeseen syntyi kahdeksan lasta, joista viisi kuoli ennen nuorimman syntymää. Äitini kotiin syntyi neljä lasta, joista kaksi kuoli lapsena.
Agraariyhteiskunnassa lapset olivat työvoimaa ja heitä ei  usein haluttu kouluttaa, etteivät lähde pois tilalta.
Urbaanissa yhteiskunnassa nykyisillä pääkaupunkiseudun asuntohinnoilla on vaikea pitää kahdeksaa lasta saati kuljettaa heitä autolla. Samoin heidän koulutuksensa on kallista.
Minulla on vaimoni kanssa neljä lasta ja kuusi lastenlasta. Lapsiluku ei ole usein valinta.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Abortti
« Vastaus #57 : 30.08.19 - klo:21:48 »
Taas vanha ketju. Mutta mitäs se mulle kuuluu.

Aborttiin lähetteen tekeminen oli vaikea juttu, ellei kyseessä ollut aivan lapsi. Senhän arvoii kaksi lääkäriä, missä riskinä on, ettei kumpikaan arvioi kun toinen sen jo teki.

Tässä on kyse sosiaalisista indikaTioista.  Mietin sitäkin kuinka moni kaipaa lasta vaan ei sitä saa.

Mutta yhtäläisesti mietin kierukkaa, joka on synnyttäneen naisen ylei sin ehkäisyväline.

Se nimittäin estää munasolun, sen hedelmöittyneen ja jo useita kertoja munatorvessa  jakautuneen alkio n kiinnittymisen kohdunseinämään, eli keskeyttää ihan sen raskauden ja aiheuttaa abortin.Eli onko hedelmöitys siis vasta se homma jossa alkio kiinnittyy kohdun seinämään?  Minä en tiedä.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa karjalaisenkyösti

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3335
Vs: Abortti
« Vastaus #58 : 02.09.19 - klo:15:21 »
Lapsiluku ei ole usein valinta.

Näinpä. Jotkut eivät saa lapsia, vaikka haluaisivatkin.

Minun ymmärtääkseni Suomen väkiluku pienenisi, ellei olisi maahanmuuttoa, koska syntyvyys on sitä, mitä on.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16522
Vs: Abortti
« Vastaus #59 : 02.09.19 - klo:16:06 »
Luomiskertomuksen mukaan Herra Jumala muovasi maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen. Näin ihmisestä tuli elävä olento. Onko raamatullinen käsitys se, että elämä alkaa ensimmäisestä hengenvedosta?