Äänestys

Abortti

hyväksyn abortin
10 (37%)
en hyväksy aborttia missään tapauksissa
0 (0%)
en osaa sanoa
1 (3.7%)
riippuu syystä mitä varten abortti tehdään
16 (59.3%)

Äänestäjiä yhteensä: 26

Äänestys päättynyt: 03.05.05 - klo:21:06

Kirjoittaja Aihe: Abortti  (Luettu 23650 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anonymous

 • Vieras
Abortti
« Vastaus #45 : 16.10.05 - klo:21:41 »
Hmm. Aikasta mielenkiintonen keskustelu. En ala tässä sanelemaan mielestäni absoluuttisia totuuksia, koska ne eivät varmasti olisi sellaisia. Haluaisin kuitenkin ottaa esiin varmaankin monen mielestä epäkäytännöllistä ja oikeasta elämästä vieraantunutta näkökulmaa...

Tämä aihe saa minut aina vähän varpailleni, varsinkin kun lähes poikkeuksetta aborttikeskustelut ovat aina sellaisia "äidillä on oikeus päättää omasta ruumiistaan".  Ei äiti päätä ainoastaan omasta ruumiistaan, vaan myös toisen, syntymättömän lapsen ruumiista. Näyttää olevan erityisen vaikeaa määritellä milloin syntymätön lapsi on "ihminen", tämän hienon lajimme määritelmät täyttävä yksilö. Käytettiinpä määritelmänä mitä vain, varmaan on, että se parin tunnin ikäinen solumöykkykin on jo täydellisen ainutlaatuinen yksilö. Dna-tasolla tuo solumöykky, jota saa lähes kaikkien mielestä kohdella miten sattuu, on saanut sekä äidin ja isän puolelta jo kaiken geeniperimän, jota ihminen kantaa koko loppuelämänsä. Mutta kyllähän ihminen on muutakin kuin geeniperimä. Dna:n perusteella olemme kuitenkin jo kaikki erilaisia ja ainutlaatuisia.

Jos nyt sotken tähän vähän hengellisyysjuttujakin, niin varmaan joku taas loukkaantuu kun tämä nyt on niin kovin äidin ruumiistapäättämisasia. Teen sen silti. Tuttu psalmi 139 antaa kyllä ymmärtää, että Jumala on mukana jo aivan elämän alkuhetkestä saakka. Vaikka ihmisille sattuu "vahinkoja" lapsenteossakin, uskon ettei Kaikkivaltias Jumala tee virheitä, ei edes näin "pienessä" jutussa kuin elämän alkaminen. Jumalaltahan me saamme elämän lahjana, elämää ei olisi ilman Jumalaa. Onko meillä oikeus ottaa se pois?

Lapsi voi, yllätys yllätys, elää myös muiden kuin biologisten vanhempiensa huoltamana. Aivan lähipiirissäni on parikin ihmistä, joiden elämässä on ollut tilanne, jossa biologiset vanhemmat eivät ole pystyneet hoitamaan lasta. Minun tulee aivan paha olla, kun ajattelen, että nämä ihmiset olivat varmasti aivan abortointipotentiaalisia solumöykkyjä aikoinaan. Onneksi heidän sallittiin elää.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Abortti
« Vastaus #46 : 17.10.05 - klo:17:02 »
Kyllä minusta lapsen syntyminen liittyy enemmän biologiaan kuin uskontoon. Ei siellä makuuhuoneessa Jumala hääräile :wink:

Kyllä mun mielestä se on vanhempien asia. Vanhemmat on lapselle elämän antanut, ne saa sen poiskin ottaa jos haluaa. Eikö kuulosta todella typerältä? Heti on järkevämmän kuuloinen (muka) jos sanan vanhemmat tilalla olisi Jumala. Niinpä niin :roll:

Poissa myyräpartio

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 437
Abortti
« Vastaus #47 : 18.10.05 - klo:00:32 »
Tai "Jumala".

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Abortti
« Vastaus #48 : 23.02.06 - klo:16:46 »
Jaoin aborttikeskustelun uudet uskojarukous.netistä alkunsa saanet juonteet omaksi ketjukseen Yleisen keskustelun puolelle: http://www.h-y.fi/foorumi/viewtopic.php?p=9191.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15213
Abortti
« Vastaus #49 : 24.02.06 - klo:12:40 »
Mittareiden kehittyessä käsitys pienestä ihmisestä muuttuu koko ajan. Lukiossa opittu tieto tiedostamisen kehittymisestä on voinut olla jo silloin vanhentunut. Yhä nuorempien todetaan olevan yhä valmiimpia ihmisiä. Se mitä pidettiin viettitoimintana, onkin voitu todeta aidoksi kommunikoinniksi.