Kirjoittaja Aihe: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.  (Luettu 12669 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #30 : 30.08.19 - klo:11:32 »
Aamun tv-uutisissa kerrottiin Bolsanaron kieltäytyneen G7-maiden avuntarjouksesta. Hän kehoitti nillä rahoilla istuttamaan metsiä Eurooppaan.

Voi näitä väärin valtaa käyttäviä valtioiden johtajia ! :017:
Bolsonaro on nyt viimeisimmän tiedon mukaan taipunut kieltämään maassaan kaskeaminen muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta kahden kuukauden ajaksi. Mielestäni meidän ei tule vajota ilmastoahdistukseenkaan muttei myöskään tuudittautua väärään optimismiin, koska Pariisin ilmastosopimukseen kirjatut tavoitteet näyttävät jäävän toteuttamatta. Se tulee tiedemiesten mukaan johtamaan dominovaikutukseen, jossa ilmastonmuutoksesta tulee itse itseään ruokkiva mekanismi armonaikamme käydessä vähiin ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ilmastonmuutoshan on Kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n mukaan ihmiskunnan kohtalonkysymys.

Lähde https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/12/ilmastonmuutos-on-ihmiskunnan-kohtalonkysymys-tutki-kuka-paastoista-oikeastaan

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #31 : 31.08.19 - klo:10:18 »
Hyvää ja siunattua Suomen luonnon päivää!

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16191
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #32 : 31.08.19 - klo:10:41 »
Kiitos, samoin itsellesi. :039:

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 28117
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #33 : 31.08.19 - klo:15:08 »
Aiotko nukkua yön ulkona ?

 :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #34 : 31.08.19 - klo:17:12 »
Aiotko nukkua yön ulkona ?

 :039:

Enpä taida, vaikka "nuku yö ulkona" -tapahtuma on rantautunut maahamme.  :)

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #35 : 31.08.19 - klo:17:12 »

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4990
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #36 : 07.09.19 - klo:19:04 »
Jospa ryhtyisin kierrättämään muovinikin. Tänne on nyt kävelymatkan eri parin kilometrin päähän ilmestynyt keräyspiste, samallapa tulisi kierrätettyä itseäänkin sopiva lenkki :hiipia:

Asia ajankohtaistui, kun kaatunut ja haavan kylkeensä saanut mäntysuopapullo sotki hyllyn jolla on muut siivousaineet. Päätin saneerata pois mm. muutosta toiseen mukana kulkeneen lattiavahan. Taitaa olla kymmenen vuotta siitä kun olen viimeksi asunut asunnossa jossa moiselle olisi voinut olla käyttöä.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #37 : 07.10.19 - klo:10:21 »
Kiitos luterilaiselle hyvästä ja tärkeästä linkistä. Itseltä jäi Ykkösaamu viime lauantaina katsomatta, joten katsoin sen nyt kokonaan. Ihailtavan selkeä ja ymmärtämistä helpottanut haastattelu sekä pääsihteeri Petteri Taalaksen että haastattelija Seija Vaaherkummun osalta.

Asiat jotka monelle huolestuneelle seuraajalle ovat olleet hajallisia lauseita ja kuvia televisiossa koottiin kokonaisuudeksi joka loi myös hiutusen toivoa.

Jos kaikki teemme osuutemme hankinnoissamme, ruoassa ja liikenteessä, voi jälkipolville jäädä elinkeloiset olosuhteet.

Maa on nyt jo harmaa, vihreästä ei juuri ole jälkeäkään Afrikassa. Jopa täällä koetaan hiukan samaa. Luomakunta huokaa, vaikka meidän tulisi hoitaa ja varjella sitä.

Aikanaan minullakin oli ydinsodan aiheuttamaa ahdistusta, nyt nuorillamme on huoli koko tulevasta elämästään. :eusa_pray:
Ulkolinjan saksalaisen dokumentin "Uusi kylmä sota"- mukaan lukuisat asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, miten ydinaseiden rajatun käytön uhka on ehkä suurempi tällä vuosikymmenellä kuin 1900-luvulla.

Vaikka ilmastonmuutoksen hillitsemisen suhteen tekisimmekin yksilöinä kaikki osuutemme, niin onko yksilön valinnoilla mitään merkitystä Brasilian presidentin Bolsonaron polttaessa Amazonin sademetsiä Kiinan ja Intian kuuluessa suurimpien kasvihuonekaasujen tuottajien joukkoon?

Eikä Venäjälläkään murehdita ilmastonmuutosta, eikä aihe nouse uutisten pääotsikoihin. Venäjän asennetta ilmastonmuutosta kohtaan on totuttu kuvaamaan presidentti Vladimir Putinin esiintymisellä vuonna 2003 järjestetyssä kansainvälisessä ilmastokonferenssissa. Silloin Putin toivotti ilmaston lämpenemisen tervetulleeksi Venäjälle, sillä se vähentäisi venäläisten kuluja turkkeihin ja parantaisi maan viljasatoa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump väitti ilmastonmuutosta totaaliseksi huijaukseksi ja kiinalaisten juoneksi Yhdysvaltain heikentämiseksi irrottaen maansa Pariisin ilmastosopimuksesta. Trump on nyttemmin muuttanut kantaansa, eikä enää usko, että ilmastonmuutos on huijausta, mutta hän epäilee edelleen, onko ilmastonmuutos ihmisten aikaansaannos. Työpaikkojen säilyminen on hänelle tärkeämpää kuin taistelu ilmastonmuutosta vastaan.

Ruotsalaisen Greta Thunbergin johdolla nuoret ovat marssittaneet ilmastonmuutoshuolen ja toimimisen kiireellisyyden vaatimuksen maailmanjohtajien päättäviin pöytiin.

YK:n ilmastokokouksessa pääsihteeri Antonio Guterres  kiitteli osallistujia kunnianhimosta, mutta riittääkö YK:n ilmastokokouksen potku? Se nähdään Glasgow'n ilmastokokouksessa joulukuussa 2020.

Lähteet

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/02/ulkolinja-uusi-kylma-sota-ydinasevarustelu-on-jalleen-kiihtynyt

https://yle.fi/uutiset/3-10985332

https://yle.fi/uutiset/3-8486304

https://www.aamulehti.fi/a/201252217

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #38 : 07.10.19 - klo:12:18 »

Maailman viisaista muodostettu Rooman klubi oli sitä mieltä, että öljy loppuu viimeistään 1990. En opponoi noita tuoreita viisauksia, mutta joitakin jäin miettimään, mikä on vaihtoehto ja onko se parempi. Minulla oli lapsenlapsia Singaporessa kaksi kappaletta. Mitkä on lentämisen realistiset vaihtoehdot käydä heidän luonaan tai heidän tulla mummolaan.

Voitte lentää liihotella ilmastokompensoiduilla lennoilla, joita lentoyhtiöt järjestävät tehden erilaisia kompensaatiotapoja puhtaan omantunnon haluaville asiakkaille.

Lähde

http://ilmasto.org/kirjoitukset/voiko-paastojen-kompensoinnilla-pelastaa-ilmaston


Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #39 : 11.10.19 - klo:12:47 »
Mielestäni Pekka Haavistolla (vihr) olisi ollut tuhannen taalan paikka EU:n puheenjohtajamaan ulkomisterinä vaatia Amazonin metsäpalojen käsittelyä EU:n tasolla tai edes vedota itse Brasilian hallitukseen eikä vierittää vastuuta YK:n yleiskokoukselle tyytyen puhumaan latteuksia sysäten vastuun muille tekemättä itse mitään ilmastonmuutoksen torjumiseksi ulkomaankauppa- ja kehitysministerin Ville Skinnarin (sd) seuratessa tilannetta. Vihreäthän saivat pääministeri Antti Rinteen (sd)  hallituksessa ulkomisterin salkun. YK:n ilmastokokouksen tulokset jäivätkin vähäisiksi suurten lupausten jäädessä toteutumatta.

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-10933291

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suuret-lupaukset-jaivat-toteutumatta-yk-n-ilmastokokouksessa-ymparistojarjestot-raivoissaan-mahtimaiden-toiminnasta/7561670

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16191
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #40 : 11.10.19 - klo:19:16 »
Menköön kuin vain, mutta saunan aion lämmittää aina tarvittaessa. Tuntuu joskus siltä, että ei saisi puutakaan polttaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10756
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #41 : 12.10.19 - klo:00:40 »
Tätäkö tarkoitit ?
V
"Nämä vedet virtaavat maan itäosiin ja juoksevat siellä alas Jordanin laaksoon ja edelleen Itäiseenmereen, jonka suolaisen veden ne muuttavat makeaksi. 9 Ja missä ikinä nämä vedet virtaavat, siellä kaikki eläimet menestyvät ja lisääntyvät. Myös kaloja on suuret määrät, sillä kaikkialla, minne tulee, tämä virta muuttaa veden makeaksi. Minne vain se tulee, siellä kaikki virkoaa elämään. 10 Meren rannalla seisoo kalastajia vieri vieressä, En-Gedistä En-Eglaimiin on verkkoja kuivumassa, ja erilaisia kaloja on viljalti, yhtä monia lajeja kuin Suuressameressä. 11 Mutta rantojen soissa ja lammikoissa vesi ei makeudu -- ne jäävät entiselleen, jotta saataisiin suolaa.

12 "Pitkin virran molempia rantoja kasvaa kaikenlaisia hedelmäpuita. Niistä eivät lehdet lakastu eivätkä hedelmät lopu: joka kuukausi ne antavat uuden sadon, sillä niitä ruokkii virta, joka saa alkunsa pyhästä paikasta. Niiden hedelmiä käytetään ruoaksi ja niiden lehtiä lääkkeeksi.


Olen ollut raamattu- luennolla jossa tämän uskottiin tapahtuvan maanjäristyksen jälkeen. Jerusalem sijaitsee kahden mannerlaatan rajalla. Pohjavedet alkavat virrata
Temppelin portaiden alta.

Tämä kuului lopunajan keskeisiin ennustuksiin. Missähän löytyy tämä ” Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä. Ja Öljymäki halkeaa kahtia valtavan suureksi laaksoksi, josta makean veden virrat juoksevat itään ja länteen” enempiä en muista.

Pidin itsekin teininä puheen tämän pohjalta, täydensin vahvan luuloni ja kuulemani  mukaan,  että Öljymäki on rakennuskiellossa koska tämmöinen on altaan havaittu ja pelätään että halkeaa. Voi minua!

Nyt toteen, o tempora o mores. 

Minkähänlainen profeetallinen unen arvo mahtaisi olla niillä painajaisilla, joita näin myötämöisin?  Kello oli viittä vaille, Öljymäki halkesi.......

Ja vähään heräsin.

Katolta pudotettiin lunta, ja syöksyin huonosti nukkuvan äitini luo vanhempien makuuhuoneeseen:  Pommit räjähtelee!  Tai lumiaura:  siellä on tankkeja!   

Se on l u m i a u r a! 
Katolta  p u d o t e t a a n lunta!
Ja kömmin nolosti ja harmissani ja syyllisenä omaan sänkyyni. Äiti parka..... Anteeksi.....

..........................

Näistä juteltiin—— siis ilmastonmuutoksesta jo monta kertaa kotiväen ja siskon ja kun lapset nyt on isoja, niiden kesken.  Yksikään ei pode paniikkia, mutta ihmettelemme niitä, jotka sen täysin kieltää. Kyllä siitä todella kärsivät köyhät lujimmin.  On juteltu, tehdään kukin mikä on mahdollista, niin kuin nyt sisko ei voi autosta luopua kun ei muuten pääse työhönsä mutta eipä hän lennähtele minnekään kun ei ole varaa.

Toisinaan mietin kääntyykö jätteiden lajittelu tässä taloyhtiössä kohta itseään vastaan kun meillä on seitsemän eri laatikkoa ja pakkauspahvi kahdeksantena. Eli jaksaako väki, kun talossa ei ole edes kahdelle jäteastialle tiloja. Oli hyvä saada muoville oma, mutta ne neljä erillistä, pelkästään paperiperäiselle......

.............


Olen iloinen joka kerran kun uutisoidaan jokukin juttu, jolla jätteitä saadaan uusiokäyttöön. ———- Olkoon että kysyn heti perässä hiilijalanjälkeä. Siis, miten ne muunnettiinkaan ja mitä semmoinen maksaa.

..............

Mutta siis, lumppuja laudoiksi.

Ja vähästä on näistä syistä hyvä alkaa. Meidän siis, jotka emme ole siinä asemassa,  että voisimme ratkaista koko valtion asioita.

.................

Ehkä suomalaiset(kin) innovaatiot saattavat auttaa puolikehittyneitä maita, siten en itse roikkuisi jossain ” kun ei ne mitään Intiassakaan viitsi...” .  Populaation kokoon nähden siellä jätetään pienempi hiilijalanjälki kuin monessa vauraassa valtiossa.

.............

Oli onnetonta ettei siihen Pariisin sopimukseen sitouduttu riittävästi, tarkoitan nyt kaikkia G8 maita. On selviö, että meidän sukupolvemme on kehitettävä sopeutumiskeinoja muutokseen, enää ei riitä pyrkimys päästä puoleentoista asteeseen, silti täytyy säilyttää rohkeutensa, ponnistella, että pysyttäisiin kahden asteen alapuolella, selvittää, kuinka sitten suotiudumme esimerkiksi pakolaisvirroista.

......?

Saattaa ollakin että syttyy paljon sotia puhtaasta vedestä, joku posauttaa ydinsodasta, juupa ja tulee maailmanloppu. 

Enpä usko että on Jumalan tahto, ettemme heikoilla voimillamme yritä mitään koska maailmanloppu kuitenkin tulee, vaan että kaikin voimin teemme kaikkemme jotta elämä kaikille säilyisi maapallolla elämisen arvoisena.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa luterilainen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1785
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #42 : 13.10.19 - klo:11:52 »
Menköön kuin vain, mutta saunan aion lämmittää aina tarvittaessa. Tuntuu joskus siltä, että ei saisi puutakaan polttaa.
Pitäisikö saunaa puilla lämmittävän lihaa syövän autoilevan Aasiassa lapsityönä valmistettuihin vaatteisiin pukeutuvan kulutustavaraa kuluttavan   
etelänmatkalle possujuhliin lentävän suomalaisen tuntea jatkuvaa syyllisyyttä, kun samaan aikaan Amazonin sademetsiä poltetaan nopeammin kuin koskaan?  :017:

Neljäsosa maailman metsien hiilivarastosta on sitoutunut Brasilian sademetsiin.

– Jos Amazonilla tapahtuu nyt tällaista, ei maapallon muilla ilmastonmuutoksen torjuntatoimilla ole paljon merkitystä, sanoo Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen apulaisprofessori Markus Kröger. Hän tuntee alueen ja seuraa tulipalojen ilmastovaikutuksia.

Lähde https://yle.fi/uutiset/3-10933291

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16191
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #43 : 13.10.19 - klo:12:15 »
Kiitos upeasta lauseestasi  :039: :039:. Kyllä yritän hiilijälkeäni ajatella, sillä pidän pidempiä taukoja lomamatkoissani ylös Jerusalemiin ja ajan pieniruokaisella uudella dieselautolla. Kaarinan metsässä on nielua minuakin varten   :003:

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10756
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #44 : 13.10.19 - klo:13:07 »
Kiitos upeasta lauseestasi  :039: :039:. Kyllä yritän hiilijälkeäni ajatella, sillä pidän pidempiä taukoja lomamatkoissani ylös Jerusalemiin ja ajan pieniruokaisella uudella dieselautolla. Kaarinan metsässä on nielua minuakin varten   :003:.

Kiva kun ajattelet — ja toimit!  ” Ylös Jerusalemiin ”. on tärkeintä kulkea sydämessään.
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.