Kirjoittaja Aihe: Avioero  (Luettu 20853 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Cecil

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 33
Avioero
« Vastaus #15 : 12.08.06 - klo:12:49 »
En oikeastaan ollut erikseen ketään syyttävällä sormella osoittelemassa, ensimmäinen mielikuva tuota kirjoittaessa oli ehkä ennemminkin ne 10-vuotiaat pikkulikat eräällä toisella foorumilla, jotka kovasti ovat kivittämässä ihmisiä milloin mistäkin syystä, "siis abortti on niinq murha vaik se äiti ois kuusvuotias ja raiskattu, ei se oo sen lapsen vika!!!!11 ja siis vitsi kaikki homot on jotai pedofiilei, pitäis hirttää kaikki!!111"  :roll:

Ja joo, tokihan jokainen oman mielipiteensä saa tuoda ilmi ja jokaisella on mielipiteeseensä oikeus, vaikka en henk. koht. esim. yllämainittuja suuremmin ymmärtäisikään. Oman mielipiteeni minäkin vain toin ilmi, eikä siitä tietysti kenenkään tarvitse samaa mieltä olla vain minua miellyttääkseen  :wink:

/nää likat on itseasiassa ihan sellaselta foorumilta, jossa on erittäin tiukka kuri ja säännöt sekä rekisteröityminen pakollista, mutta joka paikassa on varjopuolensa. Onneksi siellä on sitten näitä fiksuja, asiallisia ihmisiä, jotka jaksavat myös tuoda mielipiteensä esiin ja perustella ne kunnolla sekä vaatia kunnollisia perusteluja näille "abortti on murha1!!!111" -mielipiteille.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Avioero
« Vastaus #16 : 12.08.06 - klo:13:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Cecil"
Kaikki on tapauskohtaista. Jos ei rakasta niin ei rakasta, tuskin lienee hyväksi lapsiparoillekaan elää yhtä suurta valhetta koko ajan. (tarpeetonta kenties mainitakaan, että nauran katkerasti näille "lapsi tarttee isän, ei lesbojen hedelmöityshoidoille, mistä ne muuten miehen mallin saa!" -kaikentietäville)


Eipä tähän ole mitään lisättävää. Rakkaus ja armo ne meille ihmisille kaikkein vaikeampia ovat. Sen sijaan osataan lyödä, syrjiä, vahingoittaa - outoa että jopa radikaalista armon sanomasta ollaan pystytty aika portaattomasti kehittämään sellainen versio, joka keskittyy lyömiseen ja erotteluun. On täysin samantekevää missä kombinaatiossa ihmiset yhdessä ovat ja perheitä perustavat, kunhan rakkaus, huolenpito ja suojelu pysyvät. Ilman niitä ei missään liitossa ole merkitystä.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa mies valaan vatsasta

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 690
  • Valokuvia
Avioero
« Vastaus #17 : 12.08.06 - klo:13:41 »
Minulle sanoi eräs kaveri kerran että "Kylläpä sulla  on vanhan aikaset mielipiteet." Kyse oli jotenkin avioliitosta mutten enää muista miten. Tuo lausahdus on kuitenkin paikkansa pitävä. Olen tälläisissä asioissa hyvin vanhanaikainen, ja samaa mieltä Johanneksen kanssa. Allekirjoittaisin lähes kaikki hänen kirjoituksensa ainakin tästä aiheesta.
    Avioero ei siis mielestäni ole hyvä asia, siis periaatteessa. Sitä ei pitäisi tehdä heppoisin perustein, mutta kyllä toki ymmärrän toki jos tälläiseen ratkaisuun päädytään esim. väkivallan tai pettämisen seurauksena. Mutta olen edelleen samoilla linjoilla Johanneksen kanssa kun sanon että suurimman osan ongelmista voi yrittäää ratkaista keskustelemalla.

Lainaus
"Kaiken se kestää, niin myötä kuin vastoinkäymisetkin."


Niin, ja siitä pettämisestä. Silloin on oikeastaan jopa oikeutettuakin hakea avioeroa jos puoliso pettää. Yksi kymmenestä käskystäkinhän on "Älä tee aviorikosta."
Mutta toisaalta, mikä ihminen on sanomaan toiselle, että tämä tekee väärin. Viisaana miehenä Johannes sanoi senkin, että "Nämä ovat vain minun mielipiteitäni, ja saat nauraa niille aivan vapaasti". (jotenkin näin kai se oli.) Ei se ole ihminen, jolla on oikeus tuomita toisen tekoset, vaan Jumala.
Pienellä palkalla paikkaansa etsimässä

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Avioero
« Vastaus #18 : 12.08.06 - klo:16:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Cecil"
En oikeastaan ollut erikseen ketään syyttävällä sormella osoittelemassa, ensimmäinen mielikuva tuota kirjoittaessa oli ehkä ennemminkin ne 10-vuotiaat pikkulikat eräällä toisella foorumilla, jotka kovasti ovat kivittämässä ihmisiä milloin mistäkin syystä, "siis abortti on niinq murha vaik se äiti ois kuusvuotias ja raiskattu, ei se oo sen lapsen vika!!!!11 ja siis vitsi kaikki homot on jotai pedofiilei, pitäis hirttää kaikki!!111"  :roll:


Ai sorry kovasti... :oops: Ymmärsin sitten ihan väärin.

Joo, tiedän, että osa foorumeista on ihan tympeitä. Aikoinani kirjoittelin itsekin mm. suomi24 ja muille palstoille, joille ei tarte kirjautua. Siellä ei kestä sanoa aasin häntää niin on jo sota pystyssä. Muistan vaan, kun vaikkapa paavin kuoleman aikoihin kirjoittelin jotain positiivista paavista, taisi olla se, paavi on mielestäni monille hengellinen esikuva ja turva. No, siitä seurasi, että sain syytökset siitä, että tuen homojen teloittamista ja kondomin käytön vastustamista jne. Tuota kirjoittaessani tarkoitin silloin kyllä ihan vain sellaista turvallisuuden tunnetta, että on yhteinen hengellinen johtaja enkä maininnutkaan muuta. Semmoiset tapaukset minua risoivat niin paljon, että rupesin etsimään näitä kirjautumista vaativia foorumeja. Pystyy sitten paremmin keskustelemaan asioista.  

PS. No tämä taas venyi ja meni ohi aiheen, mutta tiivistäminen ei ole minun leipälajini. Äikän opekin sanoi lukiossa tiivistelmän jälkeen, ettei tämä ollut oikein sinun tasoisesi kirjoitelma ja kielten aineissa oli vaikeinta saada sanamäärä karsittua siihen annettuihin rajoihin, kun jutut venyivät. No niin se vain on, mutta nyt tämä viesti looopppuuuu. piste.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Hölkänen

 • Vieras
Avioero
« Vastaus #19 : 13.08.06 - klo:20:29 »
Anna tosiaan kirjoitti asiaa, ja Cecil myös.

Lainaus käyttäjältä: "An-na"
Ei sitä ulkopuolisena voi tietää yhtään, mitä ovat ne syyt, minkä takia joku eroaa. Sen takia on mielestäni ihan turha syyttää ketään siitä, että he eroavat liian helpoin perustein.


Lainaus käyttäjältä: "Cecil"
Kaikki on tapauskohtaista. Jos ei rakasta niin ei rakasta, tuskin lienee hyväksi lapsiparoillekaan elää yhtä suurta valhetta koko ajan.


edit. Poistin lopun tekstin, kun sain kuulla uusia vastenmielisiä yksityiskohtia vanhempieni erosta. En tällä hetkellä tiedä, miten asiaan pitäisi suhtautua...

Poissa Notski

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 3
Avioero
« Vastaus #20 : 25.08.06 - klo:11:58 »
Lainaus käyttäjältä: llwyd
Lainaus käyttäjältä: "Cecil"
jopa radikaalista armon sanomasta ollaan pystytty aika portaattomasti kehittämään sellainen versio, joka keskittyy lyömiseen ja erotteluun...


radikaalista nimenomaan. Enkä nyt viittaa mihinkään tiettyyn nettisivuun..

Poissa Cecil

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 33
Avioero
« Vastaus #21 : 25.08.06 - klo:17:26 »
Quotit pielessä, mä en kyllä kirjoittanut mitään tuollaista. (viilailen tässä vaan pilkkua, jatkakaa)

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8504
Avioero
« Vastaus #22 : 25.08.06 - klo:18:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Cecil"
jatkakaa


Täytyy ihan siteerata tuo "jatkakaa", se huvitti niin.
Ensi kesänä :hiipia: Kauhavalle 3.7. Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
Katso! Etkö jo näe!

http://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa/kauhavan_herattajajuhlat_2020/

NYT Nimees Kokoon Tulleina
https://www.youtube.com/watch?v=79WBtRxrPPE

Poissa An-na

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 857
Re: Avioero
« Vastaus #23 : 28.08.06 - klo:17:23 »
Lainaus käyttäjältä: "satman"
"Herää, herää, herää! Ah herää, sydämeni, uskomaan, toivomaan,..." (sovitus Samuli Korkalaisen kuoron uusimmalla levyllä)


Hei satman, ei se ole Samuli Korkalaisen kuoro, vaan Herännäisnuorten kuoro, jonka johtaja on Samuli Korkalainen! Pilkunviilausta, mutta tuosta tulee niin sellainen olo, että HNK on Samulin kokoama lammaslauma ;)

Poissa Kalistaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2275
AVIOERO
« Vastaus #24 : 14.10.06 - klo:02:56 »
Avioerot ovat aina tapauskohtaisia, ja miltei mahdoton on ikään kuin puuttua toisten ratkaisuihin. Sen olen kuitenkin huomannut, että avioero on usealle oikeasti kova paikka, ja se on asia josta usein jää jäljet... Lapsille on vaikeaa, kun se mihin luottaa ja mikä on ympärillä, murenee, murtuu... Kyllä kai s ero useimmiten pieni kuolema on. Ehkä monet olivat ennen pitkin hampain yhdessä, mutta silti sen sanon, että kyllä minua hämää esimerkiksi pappispiirien valtaisat eroluvut nykyään, verrattuna aikaan aiempaan... En ole pappi, mutta pappismatrikkelista olen oppinut lukemaan kauan, kauan sitten...Ja tuossa em. kirjassa - useissa sen painoksissa - on ikään kuin väkisinkin tuttuja pappeja käsittämättömän paljon...

     Mutta ei tämä avioliitto totisesti "sillään" suju, tämä on  työteliästä puuhaa, vaikka sormus ei puristakaan. Mutta ei kai sitä ole sanottukaan, että tämän pitäisi helppoa olla. Frouvani viereen lähden nyt kumminkin nukkumaan.

Poissa FloVer

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 61
Avioero
« Vastaus #25 : 14.10.06 - klo:13:58 »
Yksi opettajamme juuri kertoi että noin 40% avioliitossa olevista suomalaisista eroaa. Itse en vastusta avioeroa, mutta jos perheessä on lapsia, ja vanhemmat päättävät kaikista riidoistaan huolimatta pysyä yhdessä lasten takia, se on mielestäni väärin. Silloin lapset saavat kuunnella riitoja ja erimielisyyksiä jatkuvasti, ja joutuvat niiden keskelle. Siinä tapauksessa lasten kannalta parempi vaihtoeho olisi erota. Vaikka se on suuri muutos lastenkin elämässä, niin kuitenkin lapsilla on mahdollisuus pitää kumpiinkin vanhempiinsa yhteys, ilman että he joutuvat kärsimään siitä. Mutta jos ei ole suuria riitoja, niin olisi tietysti hyvä jos vanhemmat yrittäisivät vielä päästä sopuun, eivätkä eroaisi.  :wink:  Ihan näin omana mielipiteenäni.
Jemina

Paikalla seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15643
  • http://www.samila.1g.fi
Avioero
« Vastaus #26 : 15.10.06 - klo:21:15 »
Omasta sormuksestani voin sanoa, että aikoja sitten eli noin AD 1980 minulla tulehtui iho sormuksen alta (se ei lähde pois) ja silloin rakas vaimoni sanoi, että "älä katkaise sitä, kyllä minä tiskaan" No asia hoidettiin hankkimalla kuusihenkiseen perheeseen tiskikone. Se tiskikone ei ole tässä tärkeää vaan se, että se sormus on yhä siinä nimettömässä eikä lähde ilman väkivaltaa pois. Kiitos vaimolle.

Yhden neuvon saanen tähän lainata suoraan isosta kirjasta. Älkää antako auringon laskea vihanne ylle. Kaikki mikä hautuu  turpoaa. On parempi hoitaa asiat heti pois ja itkeä itkut yhdessä.[/b]
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1170
Avioero
« Vastaus #27 : 15.10.06 - klo:21:51 »
Avioero on tenaville niin kova paikka, että toivoos aikuusten kestävän vähän pahempaakin vastaasta suhteessaan. Kyllä ne tenavakki kotoosta riitaa kestää.

Juha Jokiahon runo puntaroo asiaa hyvin.

Riita
riiran jäläkehen
asetan piirteesi
jakoviivalle

-ja aina jää
osamääräksi

rakkaus.
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Cecil

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 33
Avioero
« Vastaus #28 : 18.10.06 - klo:23:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Mörtti-57"
Avioero on tenaville niin kova paikka, että toivoos aikuusten kestävän vähän pahempaakin vastaasta suhteessaan. Kyllä ne tenavakki kotoosta riitaa kestää.


Tapauskohtaista, tää tenava ei ainakaan kestänyt vuosikausia jatkunutta  narsistisen isän inhottavaa käytöstä äitiä ja itseä kohtaan, jatkuvaa huutoa ja väkivaltaista käytöstä. Tuloksena läjäpäin henkisiä ongelmia ja hyvä jos tulee isää tavattua muutaman kerran vuodessa ja nekin vain pakon sanelemina. Tottahan ne tenavat kestää, mikäs niillä on ollessa kunhan vaan on vanhemmat yhdessä!

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16126
Avioero
« Vastaus #29 : 19.10.06 - klo:14:18 »
Avioliitto ja sen purkautuminen on mutkikkaimpia tietämiäni asioita. Toisaalta se on joskus selkein ja kaunein. Vanhempieni liitto ei havaintoni mukaan katkennut toisen varhaiseen kuolemaankaan. Joku liitto läheisteni kesken taas purkautui aikanaan (arvioni mukaan) onneksi kaikille osapuolille, vaikka ero jättikin ehkä kestäviä arpia. Tarinoita on monenlaisia ja yksikin tarina eri henkilöiden näkökulmasta aina erilainen. Oikean ja väärän arvioiminen on mahdollista kai vain kuuntelemalla rauhassa jokaista asianosaista, jos silloinkaan.