Kirjoittaja Aihe: Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa  (Luettu 59217 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Teme

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 449
  • http://www.janoinen.net/
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #30 : 31.05.06 - klo:18:21 »
Jokainen mennyt (ja n. 100% varmuudella) tuleva karismaatikko ja menestysteologi on kokenut fyysisen kuoleman. Ja suurin osa heistä johonkin tautiin. Eräs lääkäriystävä totesi, että hän on kyllä kuullut huhuja "vanhuuden heikkouteen" kuolemisesta, mutta ei ole sellaisia todistuksia kyllä itse joutunut koskaan kirjoittamaan.

Teme
Vertaistukea  ex-vapaakirkollisille (helluntai, vapaasrk, karismaattinen jne)

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #31 : 31.05.06 - klo:23:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Teme"
Eräs lääkäriystävä totesi, että hän on kyllä kuullut huhuja "vanhuuden heikkouteen" kuolemisesta, mutta ei ole sellaisia todistuksia kyllä itse joutunut koskaan kirjoittamaan.


Tätini miehen äitille ei löytynyt mitään kuolinsyytä. Hän oli yli 90-vuotias ja kuolemasta on jo ehkä semmoset reilu 5 vuotta aikaa. Tosin loppuajan hän oli jo kunnalliskodissa, vaikkakin oli mukana tässä maailmassa loppuun asti. Ei ole tullut kysyttyä, että liikkuiko viimeisinä viikkoina, mutta ainakin aika pitkälle oli ruumiin voimissa loppuun asti. En muista sitä sanamuotoa, mutta kuulema ei ollut mitään erityistä kuolinsyytä, odotettu kuolema vain tuli, ei sen kummempaa.

Myöskään mummolleni ei sanottu mitään erityistä kuolinsyytä vuonna 2002. Hän kadotti elämänhalunsa, kun kaksi lasta (äidin sisaruksia) kuoli lyhyen ajan sisällä. Jälkimmäinen kuoli kesäkuussa ja se oli mummolle viimeinen naula arkkuun ja mummo kuoli elokuussa. Hän vain heikkeni ja toivoi jo itsekin kuolevansa, kun jo 85-vuotias oli ja halusi jo väliin omankin vuoronsa tulevan. Mitään erityistä kuolinsyytä ei ollut, sydän vain lakkasi yksi yö lyömästä ja aamulla ei herännytkään. Kaikille tuli kuitenkin hieman yllätyksenä, että kuolema tuli jo niin pian. Viimeiset viikot mummo oli terveyskeskuksessa, mutta silti hän vielä edellisenä iltana oli voimissaan. Muutamaa tuntia ennen kuolemaa näin hänet itsekin ja puhui kaikkea, mitä ennenkin ja hyvää yötä lähtiessä toivotti jne. Itse kävin mummon luona vuosia lähestulkoon joka päivä, terveyskeskuksessa sitten joskus jopa useammin päivässä. Minusta se oli kaunis kuolema. Itselleni haluaisin aikanaan myös tuollaisen, että ei ole kummemmin kipuja, eikä perussairautta, yhtäkkiä vain lähden. Kuitenkin kaikki riippuu siitä, mitä on määrätty, kuolintapaansahan ei voi valita tai kuten toisen mummoni sananlasku sanoo "Syntymäpaikan aina tiedät, mutta kuolinpaikkaa et milloinkaan". Muistelen, että mummoni virallinen kuolinsyy oli joku tapaan "sydän lakkasi toimimasta", mitään ruumiinavausta ei kuitenkaan koskaan tehty eli mummoa ei vissiin oltu koskaan leikelty ja sellaisena meni hautaan.

No tämä nyt meni ohi alkuperäisen aiheen, mutta tuli mieleen, niin oli pakko kertoa.

Tai pitäähän sitä varmaan korjata jonkin verran, kun nyt tarkemmin mietin. Oikeastaan onhan sekin sairaus, jos sydän vain lakkaa lyömästä. Puhutaan sydänkohtauksista, jos sepelvaltimot tukkiutuvat ja siihen sydänkuolioon kuolee. En ihan lääketiedettä opiskele, niin en tarkemmin tiedä, mutta veikkaan, että onhan tuollekin nimi, jos sydän lakkaa lyömästä ilman sepelvaltimotautia. No, sikäli voidaan tietysti puhua sairaudesta ja sellaiseksihan lääkärit varmaan sen määrittelevät. Kuiteskin aika paljon tapahtuu vanhempien ihmisten kohdalla sellaisia kuolemia, että he ensin vähitellen enemmän tai vähemmän heikkenevät ja sitten vain joskus odotetusti kuolevat. Itse kutsuisin niitä kuolinsyitä nimellä "vanhuudenheikkous", mutta lääketiedehän tietysti pyrkii etsimään syyn, miksi kävi niin, että yhtäkiiä vain kaikki loppui. Tässä iltani "iloksi" asiaa mietin. Hyvähän se on, että kuolinsyy etsitään, mutta enpä osaa sanoa, onko sillä merkitystä. Kuolema on kaikille odotettavissa ja tuollaisia "vanhuudenheikkous"-kuolinsyitä tuskin koskaan tullaan estämään. Siis meinaan sitä, että jo etukäteen keksittäisiin joku keino, jolla mahdollinen yhtäkkinen yllättävä ilman oireita nukkuessa tuleva kuolema 100-vuotiaitten kohdalla estettäisiin (ei taida olla mahdollistakaan).  Se ei olisi tarkoituksenmukaista. Itse puhun kyllä siksi mieluummin "vanhuudenheikkoudesta", kun sitähän se käytännössä tarkoittaa. Tietysti lääkärit väkisin etsivät ja mummoni kohdalla ilmeisesti veikkasivat kuolinsyyn, kun ei tehty ruumiinavausta.

Että semmoista, sorry, jos todellakin vähän hairahduin sivupoluille, mutta tulipa tässä mieleen, niin ajattelin vain laittaa, liittymättä mitenkään itse aiheeseen. Ketjua en ole edes tarkemmin seurannut. Taidankin kopioida tämän viestin siihen yhteen "kuolema-ketjuun", kun siihenhän tämä oikeastaan liittyy.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa Teme

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 449
  • http://www.janoinen.net/
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #32 : 01.06.06 - klo:17:37 »
tuossa muuten on yksi selvitys parantumisihmeistä.

Teme
Vertaistukea  ex-vapaakirkollisille (helluntai, vapaasrk, karismaattinen jne)

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #33 : 01.06.06 - klo:19:09 »
Ihan kiva tutkimus. Tosin on vähän outoa lähteä tekemään tutkimusta tuolta pohjalta, että yritetään kumota ihmeet. En ainakaan itse koskaan vastaisi, jos minulle tuollainen kirje lähetettäisiin, jossa sanotaan melkein suoraan, että haluamme kumota ihmeet ja siksi haluaisimme lisätietoa tapauksestanne. Voisitteko lähettää kopiot lääkärintodistuksista jne.

Itse henk.koht uskon ihmeisiin. En ole keskustelua seurannut, niin en tiedä, mihin tämä juttu tarkemmin liittyy, mutta tuossa jutussa oli heluntaiseurakunta mainittu, niin veikkaan, että jotain semmoista on takana. Jos joku saa mielenrauhan ja kokee parantuneensa rukouksen avulla, niin minusta se on ihan ok ja ihan hölmöä on ruveta todistelemaan sellaiselle henkilölle, että paranemiseen on ihan luonnollinen syy ja rukouksella ei ollut osaa eikä arpaa. Eri asia on sitten syyllistäminen, että ei ole rukoillut tarpeeksi tai oikein, jos parantumista ei tapahdu. Sellainen on väärin, koska viime kädessä kaikki on Jumalan käsissä ja hän tekee, minkä parhaaksi katsoo. Kuitenkin aina saa rukoilla ihmeitä, voivathan rukoukset Jumalan suunnitelmiin sopiakin. En tiedä, miten pätevää tämä on teologisesti, mutta näin itse ajattelen.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa Teme

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 449
  • http://www.janoinen.net/
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #34 : 01.06.06 - klo:21:06 »
Alkujaan hän ei yrittänyt kumota ihmeitä, vaan löytää, tapahtuiko niitä Ndiforin käytyä Jyväskylässä. Hänellä ja hänen kaverillaan on yhä lähtökohtana kysymys:"Onko todella tapahtunut ihmeparantuminen parantumattomasta sairaudesta?" Minusta se on asiallinen kysymys karismaattisen liikkeeseen sisällä, koska siellä saarnaajat saarnaa mitä roskaa sattuu.

Ja jos tyylistä on tullut "kumoaminen", niin siitä saadaan kiittää karismaattista liikettä. Tekijät ovat joutuneet aika rankan henkisen väkivallan kohteeksi ja tiedän kokemuksesta, että se kärjistää kirjoitustyylin ainakin vuodeksi todella ikäväksi.

Teme
Vertaistukea  ex-vapaakirkollisille (helluntai, vapaasrk, karismaattinen jne)

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16066
  • http://www.samila.1g.fi
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #35 : 01.06.06 - klo:23:09 »
Kiitos Teme vinkistä. Tuo todella kannattaa lukea. Siitä huolimatta uskon, että Jumala parantaa ihminen ei. Mielenkiintoinen tuo sanonta evankelistalisä, jonka olen hellareilta kuullut ennekin. Laitoinpa sen meidä karismaatikolle (papille), katsotaan tuleeko kommenttia.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Hheikki

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 31
Eksorsismia Aunen psoriasikselle
« Vastaus #36 : 02.06.06 - klo:00:00 »
Ehkä tämän voisi laittaa johonkin muuhunkin ketjuun, mutta kirjoitellaan, kun nyt tuli mieleen: Mielenterveysnäkökulmasta ongelmallisinta sairaus- ja terveysnäkemys. Ajatellaanko sairastamisen kuuluvan osana ihmisyyteen, "langennettu luomakunta"? Sairautta voidaan pitää myös kirona tai rangaistuksena, mikä usein liittyy syyllisyyteen, mutta usein depressiivisiin ajatusvääristymiin. Vai pidetäänkö toimintahäiriöitä, toimintavajeita, vammoja tai sairauksia riivauksina, joita pitää ajaa ulos eksorsistisesti? Radio Dein perjantaisissa rukousilloissakin kuulee joskus, kuinka Marjatan diabeteksen henkivaltaa sidotaan, Aunen päänahan psoriasikselle julistetaan ristin voittoa tai kolesterolin ruhtinasta käsketään väistymään Erikistä. Psykoosisairauksissa onkin aivan erityisen huolestuttavaa, jos sielunhoitoa tehdään eksorsistisesta ja demonisesta mallista lähtien.

Ehkä ristin teologiassa vaivat, taudit ja vaivattuna olo ehkä asettuu oikeisiin asetuksiin...

Poissa Hheikki

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 31
Paljonko supporttereita?
« Vastaus #37 : 02.06.06 - klo:09:59 »
Nokialaisuus-aiheeseen liittyen kysymyksiä, jotka Tampereen hiippakuntaan kuulumattomana askarruttaa: Kuinka kauan Koiviston ja Nokia Mission asiat on olleet polemiikin aiheina? Miten tilanne on vaikuttanut seurakuntalaisiin seudulla? Onko isoja kannattaja- tai vastustajajoukkoja?


Sori muuten kirjoitusvihreet, väsyneenä alkaa toi dysleksia vaivaamaan.

Kauhanen T

 • Vieras
Re: Paljonko supporttereita?
« Vastaus #38 : 02.06.06 - klo:16:38 »
Lainaus käyttäjältä: "Hheikki"
Kuinka kauan Koiviston ja Nokia Mission asiat on olleet polemiikin aiheina?

Kiva palata taas vähän aihetta kohti - vapaiden suuntien touhuja on tällä foorumilla ihmetelty jo monessa muussa ketjussa, joten jatkakaahan niitä niissä, kiitos.

Piispa Pihkala kertoo, että häneen oltiin Nokian tilanteesta yhteydessä ensi kertaa loppuvuodesta 1997 Koiviston kuuluisan kuolleen lapsen henkiinherättämisyrityksen jälkeen (Piispan lehdistötiedote 21.12.2000). Mediakohu alkoi oikeastaan vasta tämän myötä, vaikka karismaattinen liikehdintä oli ollutkin jo käynnissä jonkin aikaa Koiviston parannuttua syövästä, tästä hyvin lyhyesti Nokia-Mission sivuilla.

Lainaus käyttäjältä: "Hheikki"
Miten tilanne on vaikuttanut seurakuntalaisiin seudulla? Onko isoja kannattaja- tai vastustajajoukkoja?

Kokemukseni rajoittuvat "Etelä-Pirkanmaaksi" kutsutulle seudulle. Kannattajia ja sympatiseeraajia sielläkin löytyy, mutta ei mitenkään organisoidusti. Perusseurakuntatyötä tehdään täysin moisesta välittämättä. Tampereella ja Nokialla asia todennäköisesti koskettaa jollain tavalla kaikkia seurakuntia - olisi kiva kuulla jonkun siellä tällä hetkellä vaikuttavan näkökulma asiaan.

Poissa Teme

 • armon kerjäläinen
 • Viestejä: 449
  • http://www.janoinen.net/
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #39 : 02.06.06 - klo:16:44 »
Nokia-missiohan taisi toimia Nokian kirkossa ainakin jo -95. Siellä tuli pari kertaa käytyä. Ja silloin se ainakin herätti hämmennystä vanhemman väen keskuudessa. Juorut kun liikku, että Koivisto oli siirtynyt helluntailaisten leiriin ja kastattanut itsensä.

Teme
Vertaistukea  ex-vapaakirkollisille (helluntai, vapaasrk, karismaattinen jne)

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16066
  • http://www.samila.1g.fi
Re: Paljonko supporttereita?
« Vastaus #40 : 02.06.06 - klo:19:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Kauhanen T"
Mediakohu alkoi oikeastaan vasta tämän myötä, vaikka karismaattinen liikehdintä oli ollutkin jo käynnissä jonkin aikaa Koiviston parannuttua syövästä, tästä hyvin lyhyesti Nokia-Mission sivuilla.
.


Olenko ymmärtänyt oikein, että paraneminen syövästä on edelleen pahasti kesken ja tauti vie Koiviston voimia.  :?:  :?:
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Markus

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 30
  • http://www.myspace.com/asuntamarkus
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #41 : 02.06.06 - klo:20:38 »
Jos olen oikein ymmärtänyt, Koivisto parantui aikanaan ihmeenomaisesti syövästään, joka tässä jokin aika sitten kuitenkin uusi. Nokia Mission sivujen mukaan Koivisto kuitenkin parantui siitäkin vuoden 2005 aikana.

Muuten, Nokia Mission sivut sekä markunpuolesta.net on päivitetty. Nyt ilmoitetaan tuomiokapitulin käyvän mediasotaa Markku Koivistoa ja kumppaneita vastaan. Lisäksi hän vaatii Juha Pihkalan ja lakimiesasessori Leevi Häikiön jääväämistä ennen kuin suostuu keskustelemaan kapitulin kanssa. Hän on myös tehnyt kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle 22.3. 2006. Tästä saadaan sellainen soppa että kyllä Kristuksen kirkko taas rakentuu. Koiviston prosessuaaliset väitteet kapitulille ovat luettavissa osoitteessa http://www.markunpuolesta.net/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=1

Mutta tämä mediasota-asia on kyllä huvittava. Kyllä melkoiselta mediasotatoimelta kuulostaa sekin että ensin on polemisoitu kapitulin lausuntoa ja kun kapituli sanoo että tämä polemisointi oli vääristelyä niin sitten kirjoitetaan artikkeli, jossa kerrotaan kapitulin mediasotivan. Sitten vielä esitetään 'kolmioeväisen petokalan kudosnäyte' -hengessä edelleen polemisoituja kommentteja ja kysymyksiä johtopäätöksistä, joita kapitulin lausunnosta on vedetty. Ne kysymykset sinänsä ovat ihan asiallisia, mutta ne olisi voinut vaikkapa esittää tuomiokapitulin edustajille.
http://www.markunpuolesta.net/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=1

No, Markku Koivisto ilmeisesti on tajunnut jo aikaa sitten että tämä ei pääty hyvin mutta ei aio siirtyä perustamaan omaa seurakuntaa hiljaisuudessa. (Hassua sinänsä, että noin käytännön tasolla Nokia Missio yllä taitaa jo olla oma seurakuntansa.) Ehkäpä hänen uuteen kirkkoonsa tulee kohun myötä muutama uusi jäsen. (huokaus)
Mr. Godot told me to tell you he won't come this evening but surely tomorrow.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16066
  • http://www.samila.1g.fi
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #42 : 02.06.06 - klo:21:35 »
Koivisto hakee marttyyriutta ja sitä kautta tukea ja sympatiaa, mutta minusta hän on peluri, jonka pelissä on panoksena monen mielenterveys. Kovilla panoksilla pelataan. Hänellä ei ole enään mitään hävittävää ja mitä komeampi kohina sen suurempi voitto hänelle.

Jatkan vielä tähän samaan. Koiviston väite Pihkalan esteelisyydestä on täysin katteeton. Pihkala ei ole tuomari vaan esimies Koivistolle. Koiviston  esteellisyysväite tuomiokapitulin jäsenistä on siis täysin muusta maailmasta. Kyse on sii työnjohdosta ja esimiehen vastuusta eikä mistään oikeudenkäynnistä, mihin Koiviston siteeraaamat  lauseet on tarkoitettu. Koivisto siis tahalliseti harhaanjohtaa yleisöä omaksi edukseen.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Hheikki

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 31
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #43 : 02.06.06 - klo:23:08 »
Kiitos Kauhanen T:lle ja Markukselle selonteoista ja linkeistä. Nyt vasta, yhden lukukerran puitteissa, sai tuntumaa, millaiseen hullunmyllyyn hiippakunnan ja seurakuntien vastuulliset ovat voineet joutua ja millaisten asioiden kanssa Nokia Mission touhunnut. Olen itse joutunut tekemisiin ns. puoskariskenen kanssa ja nähnyt, kuullut ja kokenut siinä "regimentissä" yhtä jos toista, mutta kuvatunkaltainen toiminta luterilaisessa kansankirkossa on selvästi jo vuosia sitten ylittänyt kaiken säädyllisyyden rajat.

Kaveri ehdottomasti pois kansankirkon kentältä.

Potentiaaliset tai syntyneet haitat pitäisi voida jotenkin kartoittaa, mutta kun meillä ei ole tahoa sitä varten. Saksassa Verfassungsschutz seurailee nykyään myös ääripsykokultteja niiden yksilönvapaudelle aiheuttamien haittojen vuoksi. Nokiassa kyllä useimmat psykokultin tunnuspiirteet taitaa löytyä.

Poissa juhani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3896
Hämmennystä Tampereen hiippakunnassa
« Vastaus #44 : 02.06.06 - klo:23:20 »
Hyvä Seppos!!!... ja muutkin.. kritisoidessa tätä pakanallista sanomaa, on se aivoinvaliidin lohduttelevaa... laiskana miehenä en ole käynyt Sja R -illoissa. Minä olen kuunnellut musiikkia, lukenut kirjoja ja katsellut televisiota. :wink:
wilhelmi niskasen jäljillä