Minulla on nyt himo keitettyyn porsaankieleen. Tuon edellisen jälkeen keitin jo toiset kaksi, ja söimme ne Themiksen kanssa lähes kahdestaan.
Tänään aamukahdeksalta keitin ensin siskonmakkarasopan valmiiksi ja esivalmistelin silakkapihvit. Tein pihvit ' liukuhihnatyönä' niin että syvällä vadilla sekoittelin fileet suola-valkopippuri-tilliseoksessa. Sitten ladoin kaksi filettä päälekkäin uunipellille jonka laitoin haaleanviileään jääkaappiin.
Matti kuori lisää perunoita muusia varten.
Kun tulimme kirkosta, laitoin uunin ja lieden päälle ja valmistin muusin käyttäen nesteenä kookosmaitoa, laihaa, ja smetanaa. Paistoin pihvit uunissa.
Ne silakkapihvit joita ei syömämiehet jaksaneet, laitoin etikkaveteen ja ne vasta maistuvatkin nyt hyvältä.
Pakastemustikoita vaniljajugurtin kanssa oli myös. Tylleröt tykkäsivät siitä ja sopasta. Me aikuiset ymmärrämme silakan ( hailin ) päälle.
Kumpa saisin juhani-veljeni tutustumaan silakkanautintoihin.
terv. R-m, ei minkki
