Nyt on mateet keitetty madekeitoksi. On myös syöty ja nautittu. En laittanut voita joukkoon ettei tulisi kovin tuhtia, silla kermaa laitoin liemeen.
Matti kehui ja kiitteli. Onhan kalat itse verkosta otettu, kolkattu ja nyljetty. isäarvoa lie se, että ne ovat kotoisesta Vesijakojärvestämme saatuja.
Kalapussien lisänä olleesta liha-pussista otin vasan maksan ja keitin sen Themikselle. Mattikin maistoi ja sanoi hyvää olevan. Minä en keitettyä maksaa saa alas, paistettu kyllä käy.
Kolmannessa pussissa oli paisti ja jauhelihaa. Laitoin jauhelihasta pihvit, joista suurin osa menee pakasteeseen.
Nyt oli ruoanlaittopäivä, ja huomena jatkuu aamulla blinitaikinan nostattamisella ja mateenmädin käsittelyllä kunhan olen saanut sen sulamaan.
Sitten oli vielä takakontillinen valmiita klapeja ja leivinuuniin pitkiä puita. Nekin odottavat vielä käsittelyä.