En kirjoita nyt jokapäiväsestä leivästä, vaan joululeivästä ja särpimestä.
Olen ratki onnellinen, sain englantilaisen hedelmäkakun kerrankin onnistumaan. Yleensä olen melko huono kakunleipoja, paitsi se kinuskitäytekakku onnistuu, etten juurikaan kakkuja väsää.
Sitten pullanpaistossa kävi just toisinpäin. Joulupullasta tuli toki makoisa, mutta raskas. Kun ei ollut tuoretta hiivaa, käytin kuivahiivaa, siinäkö syy.
Ensimmäiset mallasleivät on koemaistettu. Hyviä maultaan, mutta käytin ehkä liikaa mallasmäskiä. Joulukaljan teon jälkeen yritän uudestaan harkiten ainesosien suhteita. Olen liian ' taiteelliinen' reseptien kanssa. Teen lonkalta ja koura- ja hyppysmitoilla.
Tulevana viikonloppuna on sillien ja silakoiden vuoro, samoin lohen graavaus ja pakastaminen. Rosolli maustumaan aatonaattona.
Viimeisimmiksi jäävät kalapate´, sienisalaatti, kinkku ja tuuvinki. Ja torttuja paistelen valmiista taikinasta sitä mukaa kun on menekkiä.