Mitä mustikan lisäksi kuuluu pöperöösi?
Minut teki onnelliseksi kasvimaa. Sain lähes kokonaan käytyä sen läpi. Ei ollut paljoa kitkettävää. Porkkanat ja punajuuret tuli harvenneltua. 
Annos Mustikkapöperöäainekset:
mustikoita 1,5 dl
talkkunaa kaksi ruokalusikallista
sokeria vajaa ruokalusikallinen
maitoa kaksi ruokalusikallista
Ainekset sekoitetaan ja samalla mustikat liiskataan. Jos pöperö on liian ”tiukkaa”, maitoa lisätään tilkka. Jos taas pöperöstä tulee vellimäistä, muutama mustikka ja jo teelusikallinenkin talkkunaa voi korjata tuloksen syötäväksi.
Talkkuna on hämäläistä, pohjanmaalainenkin käy hätätilanteessa, mutta savolainen ei ihme kyllä. En tiedä miksi, en ole kokeillutkaan. Syy saattaa löytyä, että äitini on hämäläinen, isä ”vain” savolainen. Viimeksi ostamamme talkkuna oli ikävä kyllä Jalasjärveltä, ikävä siksi, koska ei Hämeestä. Sen ainesosat ovat kaura, ohra, ruis, suola.
Ja sitten ei muuta ku syömään!