Kiitos homperskareseptistä!
Tapahtui seuraavaa:
Tein taikinan ohjeen mukaan, mutta en sitten tiennyt, minkä näköisiksi homperskat pitäisi leipoa. Tein pyörylöitä, jotka uunissa muotoutuivat ikään kuin ruskettuneiksi Hanna-tädin kakuiksi.
Tuli vieraita ja asetin pikkuleivät tarjolle. Eräs vieraista maistoi, meni miettivän näköiseksi ja loihe lausumaan: "Merkillistä, tästä tulee jokin tuttu maku mieleen. Mitä nämä oikein ovat?" "Homperskoja", vastasin innoissani. "Ai joo, nämähän maistuvat ihan huuberskoilta, mutta eivät vain näytä niiltä! Äiti aina teki näitä", sanoi ystäväni.
Kävi ilmi, että heillä pikkuleivät olivat kulkeneet huuberskojen nimellä. Ne leivottiin pötköksi, josta leikattiin paloja pyörylöiksi, joiden päälle tehtiin haarukalla ristikko.
Ystäväni on kotoisin Kangasalta, joten lieneekö alkuperäinen rouva Holmberg/Huber/Huberg vaikuttanut aikanaan Hämeessä myös?
PS Kummallista, miten nopeasti tuollainen yksi pikkuleipäsatsi kuluu! Enää pari jäljellä.