Kirjoittaja Aihe: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa  (Luettu 48696 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #75 : 02.09.11 - klo:19:15 »
Tiitiäinen teki meille eilen olutleipää.  :icon_biggrin: Suosittelen.

Olutleipä

7 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata leseillä, tai graahamilla..)
1-1½ rkl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 pullo olutta (o,33 dl)
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten olut. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja paista 190 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Helppoa kuin heinän teko ja huushollin täyttää ihana maltaiden tuoksu. Maistuu kaikille oluen ystäville ja kaljaveikoille.  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #76 : 28.10.11 - klo:10:54 »
Minulla on sellainen tapa että laitan monia ruokia kerralla. Sitten pidän välillä vain ruoanlämmityspäiviä.

Nyt on kaalin aika. Se on edullista ja meillä kaikki tykkäävät kaaliruoista puolukkasurvoksen kera. Minä napostelen sitä myös raakana. Tapa lapsuudesta saakka.

Nyt porisee hellalla kaalipata. Uunissa kypsyvät broilerinkoivet riisipedillä herkkusienien ja sipulin kera. Maustoin hapanimelällä chilikastikkeella.
Toisessa vuokassa kypsyy porsaanfile kermassa ja tomaatissa.

Perunaleposkoja olen leiponut lähes joka viikko kun muussia on jäänyt yli. Alustan taikinaan entistä enemmän ruisjauhoja, tulee maukkaampaa.
Ne on niin ruokaisia että meillä iltaruokana onkin usein vain niitä, jotain leikkelettä tai juustoa päälle  ja lasilliset maitoa.

Kun on vaniljajäätelöä pakastimessa ja marjoja, voi sekoittaa smoothien silloin kun haluttaa. Maitoa tai jugurttia tai kivennäisvettä tai appelsiinimehua notkistamiseen. Banaani on aina hyvä pohjamaku.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #77 : 02.11.11 - klo:19:20 »
Tänään innostuin pitkästä aikaa TV-stä saamaani reseptiin. YLE:n Aamuteeveessä tehtiin kurpitsaruokia. Keittoa en ole vielä kokeillut, mutta piirakan (kakun) tein. Ja se on hyvää. En aloittanut tuoreesta kurpisasta koska minulla on hilloa. Muuten noudatin reseptiä.

Tuhtia tavaraa. Riittää Pyhäinpäiväksikin.

http://yle.fi/uutiset/ohjelmat/aamu-tv/voita_ja_sokeria/2011/10/kurpitsakeitto_ja_kurpitsapiirakka_2984677.html

p.s. Voita ei ole kaupoissa. Onneksi oli vielä vähän varastossa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa meme

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 695
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #78 : 02.11.11 - klo:20:38 »
Ainakin Cittarissa oli tänään voita ja jopa Pirkan, se kun on noita tiettyjä merkkejä halvempaa.  :eusa_clap:

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #79 : 02.11.11 - klo:21:32 »
Kurpitsakeitto on miun suosikki. Se jossa sipuli ja kurpitsakuutiot kuullotetaan, sitten lisätään kasvisliemi. Kun kurpitsa kypsyy, soppa soseutetaan ja lisätään kerma. Pinnalle voi vaihtoehtoisesti laittaa paistettuja pekionsiivuja tai paahdettuja auringonkukan siemeniä.  :023:
Pyryharakka

Poissa AKUANKKA313

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1098
  • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #80 : 09.11.11 - klo:19:13 »
Perjantaina on Halloween-bileeni joihin koverran appelsiineista
koverretun kurpitsan nakoisia ja pistan niita pakkaseen. Otan niista
appelsiini osuuden ja pistan niihin perjantaina Valion tiikeri jatskia.
Kovertamisessa vasta hommaa riittaa..
Paistan esipaistettuja rainbown sampyloita ja laitan niihin salaattia tomaattia mozzarellajuustoa ja oliivisiivuja. Mozzarella juustosta teen silmamunan ja oliivisiivusta silman iiriksen.
Kirjoitan viesteja nyt samsung galagsylla joten olkaa armollisia.
Sitten teen nakeista sormia ja manteleista kynsia.
Luuranko roikkuu lampuista
paakallo on sivupoydalla leikkikirveen ja hautakynttilan kanssa
hamahakkeja roikkuu langanpaasta katosta
lepakoita olen askarrelut pahvista seinille
vampyyrin kuva mustalla taustapahvilla komeilee seinalla
naamio on liimattu raamiikkaaseen peiliin
kurpitsalyhty on savea ja odottelee muitten lyhtyjen ja hautakynttiloiden
kanssa juhlia
poikaystava tuo punaviinia ja karkkeja juhliin
limpparia loytyy tottahan toki
poikaystavan aiti lahettaa sienipiiraan
lisaksi mustat kertakaytto astiat ja servetit
hamahakin seitti suunnitteilla
« Viimeksi muokattu: 09.11.11 - klo:19:17 kirjoittanut AKUANKKA313 »
Elämä on kemiaa.

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22737
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #81 : 11.11.11 - klo:07:23 »
http://www.youtube.com/watch?v=RrkD3qCL3PI

Pyhän Martin päivän kunniaksi, olkaa hyvät!

The true and only twirl świętomarciński consists of dough stuffed półfrancuskiego filled with white poppy, with the addition of vanilla, crushed dates or figs, raisins, orange peel, almond flavor, fruit in syrup or candied. Method of rolling dough and imposing mass of straw and decorating pomade and chopped walnuts affects the final shape and appearance of the crescent. Every year, November 11, Poznan eaten over 400 tons! Increasingly, Rogal świętomarciński also hit the tables in Poland.
« Viimeksi muokattu: 11.11.11 - klo:07:27 kirjoittanut Pena »

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #82 : 12.11.11 - klo:16:49 »
Ruokamestari Riitta-mummilta kysyn, että
miten tehdään oikein kunnon punajuurikiusaus?
Herra armahda.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #83 : 12.11.11 - klo:17:11 »
Oikea tai väärä, minä tei näin:

Otetaan tuoreita punajuuria n. 6-7 keskikorkoista kpl. 1 Pkt. sinihome-valkohomejuustoa. Kuoritaan juurekset ja suikaloidaan mahd. ohuiksi tikuiksi (Mouline- veivain t. vastaava ). Laitetaan voideltuun uunivuokaan kerroksittan punajuurta ja pienittyä juustoa. Kaadetaan pääle puoli tlk. kasviskermaa. Paistetaan 1 h, 200-175 asteessa. Painellaan tai sekoitellaan välillä sillä päälimäinnen kerros mustuu, mutta ei pala.
Siis haudutellaan kypsäksi. ( olen myös tehnyt sellaista johon tulee liotettuja ohranjuviä ).
Maun mukaan sokeria ja suolaa ja ehkä tilkka etikkaa.

Hyvät kiitokset sai minun paistokseni hirvipaistin kanssa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Atanasia

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2189
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #84 : 12.11.11 - klo:17:23 »
okei,
ja "tuoreita" tarkoittaa siis niitä raakoja - ei etikkapunajuuria
 :icon_redface: (tällä tasolla olen)
Herra armahda.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16936
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #85 : 12.11.11 - klo:18:17 »
Vein vaimolle legendaaristen homperskojen reseptin printattuna ja kerroin, että niitä on nyt pari vuotta kehuttu foorumilla ja yllätys nyt hän tekee niitä. Tässä eletään nyt odottavissa tunnelmissa.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa pikkumummu

  • aralla tunnolla
  • Viestejä: 466
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #86 : 12.11.11 - klo:18:57 »
 Voi kun toivon että olisi Teidänkin mielestä hyviä. Harmi jos eivät maistuisi kun niitä on kehuttu täällä. Nautinnollisia kahvihetkeä sinne.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16936
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #87 : 12.11.11 - klo:19:38 »
Voi kun toivon että olisi Teidänkin mielestä hyviä. Harmi jos eivät maistuisi kun niitä on kehuttu täällä. Nautinnollisia kahvihetkeä sinne.

Vaimo teki jo taikinan ja nyt hän ihmettelee, mitä hänen pitäisi näistä tehdä? Hän yhden jo paistoi pyöreänä ja sain siitä puolet ja oli hyvää

Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 34961
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #88 : 12.11.11 - klo:19:45 »
okei,
ja "tuoreita" tarkoittaa siis niitä raakoja - ei etikkapunajuuria
 :icon_redface: (tällä tasolla olen)

Niinpä
niin, tässä minultakin ensikerrallla meni normi suuhun. Siis raakoja punajuuria.
Nyt kun punajuuri elää renesarssiaan, suosttelen yksinkertaista  ja halpaa ruokaa kalliin ulkomaan evään sijaan.

Totesin taas sen että vihreä salaatti  olisi ollut riittävä aurinkokuivattujen tomaattien,  ja paahdettujen pinjansiementen ja casehweh-pähkinöiden  avutta.
Toisaalta " syömäköyhä! jälkipolvi nautti ja rääppiäisiä riittää, paitsi viinejä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16936
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Riitan ja kanssakulkijoiden ruokajutut 6.osa
« Vastaus #89 : 12.11.11 - klo:21:09 »
Olen nyt maistellut (tähän mennessä reilut 10kpl) näitä legendaarisia homperskoja  ja päätynyt seuraavaan.

Reseptin kehittäjän arvon rouva Hombergin on täytynyt olla körtti.

Hän on tiennyt, että siirapilla saa enemmän kärpäsiä kuin tervalla.
Nämä viettelevät syntiin maullaan, joten parannuksesta ei tule pulaa ja se pitää nöyränä.
Yksi huono puoli näissä kuitenkin on. Vaikka isän päivä on näin lähellä voi perheen pää muuttua keittiöohjatuksi jos näiden jakelulla taktikoidaan.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi