Hyvä kalakaveri!
Me emme ole pakastaneet koskaan kypsää kalaa. Siis savustettua tai uunissa laitettua tai keitettyä. Vain raakana pakastetaan. pakasteesta sulatetun lahnan savustus onnistuu kyllä, mutta ei ole yhtä hyvää kuin tuoreesta savustettu.
Savukalastahan saa lisäkkeillä salaattia. keitetyn perunan kuutioita, omenakuutioita, kurkkukuutioita, vähän suolakurkkua, tilliä, sitruunapippuria ja kervaviilikastike.
Lisään kermaviiliin hiukan ölyä , suolaa ja sokeria.
Ei kyllä kannata pakastaa tätäkään. Mutta säilyy pari päivää jääkaapissa.
Mutta jos teet savustetusta lahnasta kalapullia vaikkapa uunissa, luulisin niiden pakastamisen jotenkuten onnistuvan.
Siis kermaan munia, jauhoja(sinulle gluteenittomia) sulatettua voita, valkopippuria ja suolaa. Tilliä ja ehkä fenkolia maun mukaan. Lisää jauhettu savukala ja laita lusikalla kokkareita uunipellille. Paista 30 min. 200 asteessa.