Kirjoittaja Aihe: Pedonmerkki ja luku 666  (Luettu 1863 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa karjalaisenkyösti

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 3353
Pedonmerkki ja luku 666
« : 13.08.09 - klo:12:56 »
Koska tämä on 666. viestini, ajattelin, että olisi ehkä paikallaan juhlistaa tätä merkittävää virstanpylvästä pohtimalla tätä pedonmerkkiasiaa.
Ilmestyskirjassahan puhutaan pedonmerkistä ja pedon luvusta, joka on 666.

Luku 666 esiintyy omien laskelmieni mukaan Raamatussa 3 kertaa. Ilmestyskirjassa kerran, Salomon tekemien kauppojen yhteydessä kerran ja vielä yhden kerran eräässä sukuluettelossa.

Me helluntalaiset perinteisesti tulkitsemme, että pedonmerkki on jokin oikeaan käteen taikka päähän laitettava asia, jota ilman ei voi käydä kauppaa.

Adventistit taasen tietojeni mikaan tulkitsevat sunnuntaipäivän pedon merkiksi (siis sunnuntain viettämistä sapatin tilalla).

Olen elämäni aikana aika paljon kuunnellut luentoja aiheesta.

Eräs hassunkurinen yksityiskohta eräältä luennolta: luennoitsija oli sitä mieltä, että tavarakoodi (ne koodit, jotka löytyy lähes kaikista kaupassa olevista tavaroista, jopa Raamattujen kansista) ovat jokin esiaste pedonmerkille.
Tavarakoodi alkaa aina kahdella mustalla viivalla (joiden keskellä on valkoinen viiva), sitten koodin keskiosssa on jälleen nämä 2 mustaa viivaa. Koodi myös loppuu kahteen mustaan viivaan.
Kun sitten katsotaan koodia sieltä keskeltä, niin ainakin joissain kohdin numero 6 tuntuu muodostuvan myös kahdesta viivasta.
Luennoitsija sanoi, että nuo viivat ovat binäärikoodattuja numeroita.
(Binäärilukujärjestelmä on sellainen, jossa on 2 eri numeroa, ykkönen ja nolla. Meillä käytösä on desimaalijärjestelmä, jossa on 10 numeroa 0..9).
Esitelmöitsijä sanoi, että musta viiva on ykkönen ja valkea nolla, eli saadaan siis binääriluku 101 koodin alkuun, keskelle ja loppuun.
Tämän jälkeen esitelmöitsijä totesi, että 101 binääriluku on desimaalijärjestelmässä kuutonen. Eli näin tavarakoodista löytyisi luku 666.
Muistan vielä elävästi, kun luennoitsija painotti: "yksi-nolla-yksi, eli kuusi"
Joskus myöhemmin, kun sain mahdollisuuden tutustua binäärimatematiikan alkeisiin, minulle selvisi, että binääriluku 101 onkin 5 desimaalijärjestelmässä.
Eli siinä koodissa siis tuolla logiikalla olikin 666:n sijasta 555.

Pelottaako sinua pedon merkki?
Mitä itse arvelet sen olevan??

Eräällä ei-uskonnollisella foorumilla joskus aloitin aiheesta keskustelun.
Keskutelusta taisi tulla aika laaja ja yllättävän asiallinen.
Olin vähän yllättynyt asiallisesta otteesta.ps.
Joitain elokuviakin olen aiheesta katsonut.
Pidän jännittävästä elämästä.

pps.
Yritän pitää pienen kirjoittelutauon, jotta tuo kirjoitusteni lukumäärä ei heti muuttuisi.
Katsotaan, kuinka se onnistuu.
Foorumin lukemistaukoa en pidä.

Eräällä toisella foorumilla pidin pidempää taukoa, kun kirjoitusten määrä oli 6666.
Jos jotain foorumille kirjoitin, huolehdin siitä, että sain poistettua jonkun aiemman kirjoitukseni, jotta lkm ei muuttuisi.
« Viimeksi muokattu: 13.08.09 - klo:13:06 kirjoittanut karjalaisenkyösti »

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15941
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Pedonmerkki ja luku 666
« Vastaus #1 : 13.08.09 - klo:13:20 »
Pakkausten viivakoodit eivät ole ihan noin yksikertainen asia. Viivakoodin yläpuolella se on selväkielisinä numeroina, joten koodia ei tarvitse yrittää tulkita. Kaikkiin pitkii tuotekoodeihin tulee aina kuutosia todennäköisyyden mukaan.
Tämä meillä kaupassa käytetty EAN-koodi on yllä pikkuisen monimutkaisempi kuin esitelmöitsijäsi oli kuvitellut. Myös viivan ja niiden välien leveydet merkitsevät. Yksinkertaisia ja tietämättömiä on helppo höynäyttää. Minusta tämä esitelmöitsijä olkoon varottavana esimerkkinä meille. Sama koskee muiden tulkintoja pedon luvusta Entisellä naapurillani oli autossaan ostettu rekisterilaatta, joka oli hänen nimikirjaimensa ja 666. No hän oli usein hoidossa pitkiäkin aikoja kun pikkuisen liirasi.

Lopetetaan keskustelu tähän tästä aiheesta kun tämä menee taikauskon ja magian puolelle ja otetaan jotain järkevämpää tilalle.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi