Äänestys

Kuulun Herättäjä-Yhdistykseen

Kyllä ehdottomasti
2 (28.6%)
Kyllä aina
3 (42.9%)
Kyllä pian
0 (0%)
Kyllä aion
0 (0%)
Kyllä kohta
0 (0%)
Kyllä tällä haavaa
2 (28.6%)

Äänestäjiä yhteensä: 6

Kirjoittaja Aihe: Hengellinen Kuukauslehti  (Luettu 124995 kertaa)

0 jäsentä ja 2 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa Kalistaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2291
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #30 : 01.02.08 - klo:21:58 »
Juhani ja hänen perhekuntansa aikovat pelastaa herännäisyyden tulevaisuuden. Tuosta kiitos. Juhani ja hänen vahva vaimonsa ovat nyt näyttäneet koko ystäväkansalle sen kuinka tälle matoiselle ja siitä huolimatta kiehtovalle pallollemme saadaan kosolti H-Y:n ainaisjäseniä ja HK:n tilaajia miellyttävällä ja luontevalla tavalla. Ei tarvitse mennä kadulle praktaattien ja iskulauseiden kanssa väkeä hakemaan, riittää kun hoitaa homman kotona. Kylläpä tuosta J:n pirtistä  kelpo veisuu kuuluu kauas! Tyttö on taatusti koko veljessarjan hemmoteltavana, ja se on hyvä!

Poissa Mörtti-57

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1172
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #31 : 01.02.08 - klo:22:23 »
Palion onnea Juhanille ja perheelle likkatenavan syntymän johorosta, vaikka taisi veliet orottaa Eeroa tulevaksi :wink: .
Paree ymmärtää pikkuusen oikeen ku palio väärin.

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #32 : 01.02.08 - klo:22:24 »
Lainaus käyttäjältä: "juhani"
eilispäivänä olin synnytyssalissa ja me saimme tytön ja aiemmin 6 hirviöpoikaa.


Komea uutinen! Onnea vielä täälläkin.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15939
  • http://www.samila.1g.fi
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #33 : 01.02.08 - klo:23:26 »
Me kaikki tahdomme yhtyä onnitteluihin kun Juhani sai oman lellivauvan ja Anna-Kaisa  prinsessan.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa mt

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2621
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #34 : 01.02.08 - klo:23:40 »
Onneksi olkoon minunkin puolestani! Hänestä kasvaa varmasti lujaluonteinen ja määrätietoinen nainen, kun saa pienestä pitäen harjoitella mieslauman hallintaa.

Mt

Poissa eeva-kaisa

 • Jatkaa kamarikeskusteluihin
 • Viestejä: 250
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #35 : 02.02.08 - klo:01:22 »
Eiköhän ne ole koko mieslauma polvillaan ihastuksesta sen tyttären edessä. Juhanilla on täysi työ pitää pää kylmänä ettei kuopuksesta kasva prinsessaa... :) Ja kasvaa siitä kumminkin. Körttiprinsessa.

Yää, mie väännän itkua täällä. Liikuttavaa. Pieni olento syntynyt maailmaan. Jumalan kiitos!
Toiset tykkää saatanasta, se on silkkaa seksiä / Toiset tykkää Jumalasta, sillä riittää älyä /
Mitä mulle jää? - Puupää! (Ismo Alanko)

jUHOMA4

 • Vieras
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #36 : 02.02.08 - klo:08:38 »
Huomasin. että iloisia asioitakin tässä maassa tapahtuu.      Paljon Onnea kaimalle, pikkutytön Äidille ja niille kuudelle "Vekaralle"
Ei se ole millääntavalla Eeva-Kaisan syy , eikä minun  :!:  :!:  :!:  :!:

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16588
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #37 : 02.02.08 - klo:11:47 »
Onnea tytölle! Mitä 'hirviöpoikiin' tulee, parempia ne ovat kuin 'tärviöpojat'. Onnea heillekin ja siunausta ja varjelusta koko perheelle!

Poissa apellikka

 • "Silmäisi eteen, Jeesus..."
 • Viestejä: 108
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #38 : 02.02.08 - klo:19:39 »
Onnittelut!
Meillä on tyttö ja kolme poikaa. Tyttömme on lapsistamme tiukin, pojat voivat olla välillä tärviölläkin. 13-vuotias oli kirjoittanut terveystiedon kokeeseen elämänsä tukijaloiksi terveyden, sosiaalisuuden ja omien sanojensa mukaan "jostain kumman syystä uskonnon ja isänmaan, kun tulivat mieleen". Lukevat kyllä enemmän Aku Ankkaa kuin HK:ä.

Poissa vaivainen mato

 • Ostaa kotiin viemisiksi hjuhlaoppaan
 • Viestejä: 297
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #39 : 02.02.08 - klo:20:23 »
Juhani: Olet nyt saanut maailman velan maksettua. Onnittelut sinulle ja
vaimollesi Anna-Kaisalle.
Veisaa pienokaiselle Sv 204

Poissa juhani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3896
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #40 : 02.02.08 - klo:21:49 »
Minäkin luen 44-vuotiaana Aku Ankkaa, mutta myös parasta lehteä. Vaimoni Maijakaisa lähti tuonne nahkapussia käyttämään Anna-Sofialle. Kiitoksia ja siunausta kaikille. :wink:
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Johannes

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1352
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #41 : 03.02.08 - klo:12:45 »
Onnea minunkin puolestani! Mukavaa kuulla väliin iloisiakin uutisia tässä julmassa maailmassa!
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8681
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #42 : 17.02.08 - klo:08:31 »
Nro 2/08

1. selausluku

Todella selkeä, pelkistynyt kansi! Lähikuva kahden lapsen ristityistä käsistä. Lapsen pienet kädet ovat voimakkaat.

Samoin kannen sisäsivu on selkiytynyt. Värilliset kuvat, kaikkiaan viisi, täyttävät siitä melkein puolet ja avaavat elävästi sisältöä. Luettelossa vakioaiheet on nyt korostettu isojen kirjasinten ja lihavoinnin lisäksi siniharmaalla. Tyylikäs väri.

Pääkirjoituksen aihe on 'Uusia tuulia kirkon purjeissa': "... Kristityn kutsumuksen tärkein toimintakenttä on...arkinen elämä..."

Vau! Silmät pyörivät keltaisen hyrrän tahtiin. Lastensuojelutyö on pääjutun aihe.

KOLUMNIssa Paavo Voutilainen kirjoittaa nöyryydestä. "Nöyryys on herännäisliikkeen perussana...". Huippu-urheilija on nöyrä tavalla, "joka vahvistaa toista, tekee hänestä hyvän".

...

Körttimuseo avataan toukokuussa


2. lukukerta

MUUTOKSEN KESKELLÄ sivuilla 12–13 haastattelee Osmo Kangas Saarijärven kirkkoherra Olavi Vuoria mm. kysyen voiko ulkoistaminen tulla myös hengellisen elämän alueelle. Vuoria siteeraa tunnettua körttirohvessoria, että vain kirkolla on sakramentit. – Muutokseen, tässä seurakuntaliitoksiin, ollaan valmiit. Nyt tarvitaan vain "muutoksen osaamista".

LOHDUKSI-sivulla 11 Jorma Sutinen kirjoittaa koskettavasti kehitysvammaisten työmotivaatiosta: "Monella kehitysvammaisella on ammattikoulutus, ja heidän työintonsa ja työhön sitoutumisensa lienevät kansalaisten keskivertoa huomattavasti suuremmat... Mitä enemmän me annamme arvoa kehitysvammaisten omannäköiselle osaamiselle, sitä enemmän me ilmennämme ulospäin syvää ihmisyyttä ja ennen muuta kunnioitamme yhteistä Luojaamme... Kehitysvammaisuus on erityislaatuinen persoonan ominaisuus, joka voi tuoda paljon iloa, lämpöä ja mutkatonta henkeä monien työpaikkojen ongelmallisiinkin ihmissuhteisiin."

Tauno Väinölän SIIONIN VIRSISTÄ ei voi ohittaa: Leppävirran herättäjäjuhlilla kävelimme aamulla vanhemman kunnia-arvoisan pariskunnan kanssa ylämäkeä kirkolle ja kirkon viereiselle juhlakentälle. Totesin, että tulee mieleen virsi Vaikk' on korkea / ja myös vaivalloinen / kuitenkin kulkea / läpi ahdingoitten / aion perille / juhlaan vuorelle.
Väsyä ei saa, / joka mielii käydä / elon poluilla; / pitää vaivaa nähdä, / valvoa sydänyös', / muuten turha on työs.
Veisattiin se sitten seuroissa. Kuka lie ehdottanut?! Kiitos Huhdat!
Isäni muistan tätä myös veisuuttaneen.


Kolmas kerta maaliskuun numeroa odotellessa

KUULUMISIA sivulla 27:
Tuomo Ruuttunen on pannut tuulemaan Itä-Suomen aluesihteerinä: linja-autoretkiä, Ruskaretki ja retket Aholansaari-päivään 25.5. sekä herättäjäjuhlille Espooseen 4.–6.7. Hän etsii myös kuvia ja kirjoituksia Kainuun opiston juhlakirjaan (040 506 1386). – Kainuun opistossa olimme lasten kanssa aikoinaan Luovan toiminnan leirillä. Leiristä tehtiin TV-ohjelmakin. Eräässäkin illanvietossa lauloimme Kuulkaa korpeimme kuiskintaa, jylhien järvien loiskintaa... rastas ja metso täälläkin soi... raukat vain menkööt merten taa... meidänpä vapautta vaarat on nää...
Samalla sivulla ovat Lasten seurapenkki ja Valot päälle –lastenkirjojen ALE-mainokset (Tarjous on voimassa helmikuun, puh. (06) 433 5714), Raudaskylän opiston esittelymainos sekä mainos Herättäjä-Yhdistyksen vuosikirja 2007:stä Armo kannattaa. Vuosikirjan kirjoittajina ovat mm. Heikki Ylikangas, Pauli Annala, Petri Järveläinen, Veli-Pekka Hänninen, Jaakko Ripatti, Jouko Ikola ja Jaakko Löytty. Kirjan on toimittanut Urpo Karjalainen. Hinta 15 €. Sitä voi tilata puhelimitse (06) 433 5714 tai sähköpostilla liisamaija.kattelus(at)h-y.fi tai Körttikaupasta osoitteesta www.h-y.fi.

Uudistunut lehti tarjoaa ravitsevia makupaloja sivulla 31 kolmen otsakkeen alla: SANAT SANOTUT, VUOSIEN TAKAA ja TAKARIVI.
TAKARIVISSÄ on vuorossa Vilho Vähäsarja. Hän ylistää Lapin puhdasta ilmaa ja valkoisia hankia, jotka syrjäyttävät taivaskaipuunkin!
"KIITOS ETÄHERÄTTÄJÄJUHLISTA!"

https://herattajajuhlat.fi/

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #43 : 17.02.08 - klo:11:33 »

Lars Mikael

 • Vieras
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #44 : 05.04.08 - klo:17:43 »
Urpo Karjalainen kirjoittaa uusimmassa Hengellisessä Kuukausilehdessä 4/2008 keskustelua ja kuulumisia palstalla aiheesta, Tuomioja ja uskonto mielen viiruksena mm: "Kevään mittaan on kiinnostava kuulla, mikä on kirkkomme demaripappien kanta Tuomiojan uskontoa koskeviin kantoihin? Esim. körttiläisyyden väljässä piirissä on melkoinen  joukko poliittiselta maailmankatsomukseltaan ns. vasemmistolais-humanistis-älyllistä ajattelutapaa suosivia pappeja. Heidän näkemystään mielen myrkyttämiseen odotetaan". (Mielenmyrkyttämisellä tarkoitetaan lapsiin kohdistuvaa uskonnonopetusta, johon Tuomioja ottaa kantaa)

Ensiksikin: Karjalaisen huoli Tuomiojan julkisesti antamiin kannanottoihin on aiheellinen, varsinkin tässä tapauksessa kun Tuomioja näyttäisi olevan vahvoilla puolueensa puheenjohtajaksi. Luulisi demari-humanistis-älyllisten körttipappien todellakin puolustavan kirkon kantaa. Mutta, onko heistä kuitenkaan siihen? Epäilen!  

Toiseksi: Jos Tuomioja nyt vihdoinkin monen monen yrityskerran jälkeen valittaisiin puolueensö johtoon, heikentäisikö se kirkon ja vasemmiston välejä? Kirkon ja Sdp:n suhteet ovat tutkijoiden mukaan lämmenneet vasta 1990-luvulla. Tuomiojan lausunnot uskonnosta tarpeettomana ja vaarallisena sekä ateismin huomattavasti terveellisempänä maailmankatsomuksena yhteiskunnalle, ovat mielestäni omiaan heiketämään sitä yhteistyötä jota on ollut havaittavissa seurakuntien ja Sdp:n välillä. Yhteiskunnalliset kirkkopyhät, joissa Sdp:n panos on ollut vahva olisivat varmasti katkolla. Ajattelen tässä yhteydessä myös niitä kristittyjä kirkon luottamusmiehiä, jotka edustavat Sdp:tä. Luulisi olo tuntuvan hiukan ristiriitaiselta, kun puolueen johto edustaisi aivan päinvastaista näkemystä. Karjaisen määrittelemien vasemmistolais-humanistis-älyllistä ajattelukantaa edustavien pappienkin luulisi ainakin tässä vaiheessa aukaisevan sanaisen arkkunsa.
________________________________
...pohdiskelee huru-ukko kammiossaan.