Äänestys

Kuulun Herättäjä-Yhdistykseen

Kyllä ehdottomasti
2 (28.6%)
Kyllä aina
3 (42.9%)
Kyllä pian
0 (0%)
Kyllä aion
0 (0%)
Kyllä kohta
0 (0%)
Kyllä tällä haavaa
2 (28.6%)

Äänestäjiä yhteensä: 6

Kirjoittaja Aihe: Hengellinen Kuukauslehti  (Luettu 132198 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8976
Hengellinen Kuukauslehti
« : 30.06.07 - klo:08:42 »
Numero 7─8/07. Sisältö

"Elämän kestävä peruskallio" on pääkirjoitus

Seuraava aukeama herättää vihreällä värillä. Taas Nivala ja juttua perinteestä, mikä on alatieläiselle mannaa. Muistan juhlamatkan kuorma-auton lavalla.

Kolumni todistaa meidän olevan vallan ytimessä. Mutta kuinka kauas Keskusta-oikeisto ajautuu ymmärtämättömyydessään todellisuudesta? Mikä osa väärinkäsityksissä on muureilla, mikä vallan (lue vaikuttamisen) halulla?

Aukeamalla s. 8─9 on Valo-teema: kirkkovuoden aihe koskettelee kelvollisuutta ehtoolliselle. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että e-pöytään ovat kaikki kelvollisia, koska anteeksi pyytäminen ei ole helppoa. Sananselittäjä minussa tahtoo sitten tarkentaa ja lisätä, että sovintokehoitus on "pieni vihje, millaisia tekoja hän kaipaa".

Kestävät sanat lohduttavat. Jos kivi ei millään muutu leiväksi, kuoleman hetkellä kuitenkin. "Nykyisessä Histan kartanossa Espoossa...Viimeisen kerran yhtenä miehenä, jo seuraavana talvena F.G. Hedberg lähti lopullisesti teilleen." Ei sentään 'omille'. Kuinka monelle ensi kesän Herättäjäjuhlat muodostuvat viimeisiksi? Kun yksikin lähtee, osa minua lähtee. Jos minä lähden, lähden kylliksi saaneena.

Joka sanan luin Heristen kenttätoiminnasta. Menen itse ylihuomenna kapteenin komentoon. "Esa ja Jyrki tietävät, että talkootöihin on tultu monista eri syistä. 'Yksikin talkoolainen tuli hommiin...'." Valokuvat avasivat toimintakenttää.  Yöt on tarkoitus olla Siikaniemessä.

Entiset mikkeliläiset ovat rakentaneet modernin tanssi- ja runoesityksen sellon säestyksellä.

Nuoret tulevat joukkoon rakastettuina (s.18─19).

"Olen nähnyt Kiusaukset toistakymmentä kertaa. Jokainen esitys on ajallaan ollut toinen toistaan vahvempi passio, puhdistava kokonaiselämys, joka on puhutellut minua omaan elämäntilanteeseeni." (Maija Paavilainen). Luulin, että kantaesityksen Toinen ilta ja pari muuta sen jälkeen riittäisivät. Nyt epäilen, etteivät ole tarpeeksi.

Ahiksessa istuttiin pöydän takana. Serkkuni palautti mieleen, että se oli Reino Porra, "Jumalan kulkuri", jonka miljoonatestamentilla historiallinen Wanha Karhumäki kohennettiin uuteen loistoon.

Vielä silmäilin seuraavaa aukeamaa. Tansaniassa Heränneen kansan lähetysrahaston työntekijöiden Marketta ja Antti Vanhasen kotisivut ovat http://markettajaantti.vanhanen.net.

Selaan loppuosan. Henkilöhistoriat ovat aina olleet mielenkiintoisia.

(Toivon löytäväni ilmoitussivuilta jotain Aholansaari Sinfonietasta, jolla on 10-vuotisjuhlakonsertti. Ohjelmassa on mm. Esa Ruuttunen: otteita Viimeisistä Kiusauksista.)

Tarinat körttikotien elämästä kiinnostavat.

Kuulumisissa Hanna Salomäki kysyy, millaiset ihmiset käyvät Herättäjäjuhlilla? (Lehdessä se on kirjoitettu pienellä?!) Juhlilla tehdään haastattelututkimus aiheesta. – Ja sitten Espoon Heristen juliste! Komea komea! "Hoida, neuvo, tietä näytä", Siionin virren 223 säe. Liikenneympyräaihe siirtää ajatuksen etuajo-oikeuden tosiasiaan ja mahdollisuuteen.

Sivulla 33 luemme, että "Ennen sunnuntain 8.7. päätösseuroja juhlilla olevat lapset kokoontuvat klo 13.45 kuorokatokseen laulamaan Siionin virren 295 'Herra siunaa kotia'."

Ensimmäisellä ilmoitusaukeamalla s. 34─35 ei ollut Sinfiksestä. Entä seuraava?

Kirjamainoksia.

Sattuneesta syystä tiedän kuitenkin, että Aholansaari Sinfonietan 10-vuotisjuhlakonsertti on lauantaina 7.7. klo 22.00 Ristinkirkossa Valtakunnallisen kuoron konsertin jälkeen ennen Meditatiivista hetkeä. Ohjelman hinta on 10/5 e. Ristinkirkko sijaitsee Linja-autoasemalta Lahdenkatua vasemmalle puolisentoista korttelia, josta oikealle Kirkkokatu. http://kartta.lahti.fi/lahdenseutu/ Kirkon osoite on Kirkkokatu 4.

Muokkaus (=lisäys): "Nykyisessä Histan kartanossa Espoossa...Viimeisen kerran yhtenä miehenä, jo seuraavana talvena F.G. Hedberg lähti lopullisesti teilleen." Ei sentään 'omille'. Kuinka monelle ensi kesän Herättäjäjuhlat muodostuvat viimeisiksi? Kun yksikin lähtee, osa minua lähtee. Jos minä lähden, lähden kylliksi saaneena.

Poissa Tina Yvonne

 • Kuulee veisuun Pirtistä
 • Viestejä: 36
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #1 : 30.06.07 - klo:23:18 »
Eilen sain  Hengellisen Kuukausilehden. Se on odotetumpaa postia meikäläiselle, ainoa postitse tuleva julkaisu Turun Sanoman lisäksi. Sana-lehden , Ristin Voiton ja Viikkolehden saan luettuina tutuilta ja seurakunnasta muutaman viikon viiveellä.

Paras juttu tällä kertaa mielestäni oli : Sinulle, joka tunnet itsesi Jumalan hylkäämäksi. Kirjoittanut Eeva Eerola.
Kirjoitus oli otsikolla lohduksi. Ehkä nyt juuri kaipasin niitä lohdun sanoja. Kun olo tuntuu heikolta, ja Jumala niin kaukaiselta, juuri silloin kaipaa tällaista luettavaa.

Monta sivua oli Lahden Herättäjäjuhlista. Enemmän ja enemmän vaan harmittaa, kun ei tullut tilaisuutta matkata Lahteen. Talvella vielä suunnittelin tuloa, kalenteriinkin merkitsin viikonlopun varatuksi. Nyt vaan ei lapsenhoitoa saatukaan järjestykseen, eikä olisi yöpymispaikkaakaan jos viime tipassa päättäisin lähteä.
Ensi vuonna sitten Espooseen. On vähän lähempänäkin tätä rannikkoreunaa.

Lahden juhlien tunnusvirren sanat jäivät mieleen. SV 113
ARMO KANNATTAA !

Eikö sinulla ole iloisempaa kuvaa ?
Olen lammas pienoinen, karitsainen Jeesuksen !

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8976
Hengellinen kuukauslehti
« Vastaus #2 : 02.07.07 - klo:08:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Tina Yvonne"
Eikö sinulla ole iloisempaa kuvaa?

Tina Yvonne, et ole tainnut huomata sinulle lähettämääni
yksityisviestiä. Se löytyy sivun yläreunan linkistä. Sen sisältö oli:
"On minulla iloisempi kuva, mutta pidän tästä vakavasta enemmän. t.
satman :)  :neutral: "
Kiitos osallistumisesta, keskustelualoitteesta aloittamaani aiheeseen
'Hengellinen kuukauslehti'. Osasyy keskustelun tähänastiseen vaimeuteen
on aika ainakin kahdella tapaa: aloituksesta on kulunut vasta vähän
aikaa, ja ihmisillä ei ole aikaa. Halusin julkisuuden tavoittelun ohella
tuoda sitä myös rakkaalle lehdellemme. 'Julkisuuden tavoittelun' siinä
mielessä kuin nyt ihminen yleensäkin tahtoo tehdä itsensä tykö,
ilmoittaa olemassaolostaan, olla siis olemassa tuomalla ja jakamalla
omaansa, mitä on ajatellut, tietysti itsekritiikkiä yrittäen. Ja onhan
niinkin, että harva aivan ainutkertaista synnyttää, paitsi tietenkin
niin kuin nainen ja mies uuden elämän.
'Rakas lehtemme' -ilmaus siksi, että HK on kuin ilma, jota hengitämme.
Sen vuoksi siihen on vaikea saada etäisyyttä, mikä taas on sanallisen
kuvailun edellytys. Minä taidan olla poikkeus - toivottavasti en.
En aja takaa kritiikkiä, arvostelusta kirjoittamattakaan. Perään
kokemusten, lukukokemusten kirjaamista. Se focusoi. Se tuo esiin. Se
antaa tiedoksi. Tieto on pois uskomuksista. Kyse on kehityksestä. En
kaihda kritiikkiäkään. Se on hedelmällistä.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8976
Hengellinen kuukauslehti
« Vastaus #3 : 24.08.07 - klo:06:47 »
Ilmestyy parin viikon kuluttua. Suunnittelen sen kokemisen ja lukemisen kirjaamista välittömästi: mikä on ensivaikutelma kannesta ja avaamisesta alkaen sivu sivulta. Sitten voisi dokumentoida myös toisen lukukerran....ja lopuksi, mikä jäi päällimmäisenä ja pysyvimpänä elämään.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8976
Hengellinen kuukauslehti
« Vastaus #4 : 09.09.07 - klo:07:29 »
.
Nro 9 – 2007 – 119. vsk

Vauhdikkaassa kansikuvassa, jonka Liisa Kuparinen on ottanut, Ilona ja Tarmo poseeraavat Lahden urheilukeskuksen kentällä taustanaan penkkirivejä ja pääkatsomo. Kummallakin on päällään vaaleansininen körttipaita, jossa on teksti Mua siipeis suojaan kätke.

Sisällysluettelosta nousevat päällimmäisiksi KESTÄVÄT SANAT, Lahden Herättäjäjuhlat 2007 ja KESKUSTELUA.

P ä ä k i r j o i t u s koskettelee aihetta "manna". Päätoimittaja ja Herättäjä-Yhdistyksen toiminnanjohtaja
Simo Juntunen toteaa, että "mannaa ei voinut säilöä, mutta sitä sai seuraavana päivänä lisää. Ahneuden sijaan opittiin luottamaan..." Herättäjäjuhlien kohdalla "ihmeistä en tiedä, mutta...meitä ravittiin."
"...kirkon töihin tarvitaan uutta väkeä vanhemman polven väistyessä."

Pääjutun otsikon layout on komeasti "Elämä suuremmissa käsissä". Mutta mitä ihmettä! Siirrettyäni katseen ison, värillisen aukeamakuvan murjottavasta vanhuksesta viereisiin pieniin mustavalkoisiin tunnistan tutut kasvot: vanhuksen nuoruudenkuva ajalta, jolloin asuimme Anttolassa. He olivat ystäviämme – ja ovat tietysti edelleenkin – siellä silloin, seuraväkeä, mutta välissä on yli 50 vuotta! "Aune ihmettelee, miten monet asiat ovat muuttuneet. Maailmasta on tullut kova. Ahneus on kasvanut. Monien muutosten myötä hän kokee yhteyden nyt puuttuvan...Minun elämäni on ollut suuremmissa käsissä."

K o l u m n i-palstalla vuorottelee kolme kirjoittajaa. Nyt on puikoissa espoolainen (huom! ensi kesä) pastori Johanna Koivisto. Hän kirjoittaa näkevänsä ja muistavansa paljon uniaan. "Raamatussakin mainitaan useita henkilöitä, joille unen näkeminen muodostuu merkittäväksi käännekohdaksi elämässä."

V a l o-palstan alakerrassa Juhani Elenius on valinnut Siionin virren 228, säkeistön viisi: "Myös siitä tulee kiittää..." Hän (tai toimitus) on laittanut säkeiden väliin kaksi tyhjää riviä. Varsin ilmavaa!

P y h ä ä  a r k e a. Siinä voisi ollakin kirja, jota lukea seurojen aluksi.

K e s t ä v i k s i sanoiksi on professorimme valinnut Herra, Herra, älä heitä...Korven kulkijan huuto.

Kauniin keltaisella taustalla L o h d u k s i sivuaa kirjoittaja Foorumilla käytyä keskustelua parannuksen tekemiseen kehoittamisesta. Amer. piispa Spong vaatii kristinuskon "päivittämistä". Kommenttini: raamattuhan onkin täynnä kliseitä. Tämän tästä saa lukea ja kuulla jo sadannet kerrat samat lauseet. Totisesti suola on käynyt mauttomaksi. En kirjoita, että nyt juuri tässä, vaan vähän useammin kuin joskus.

Sitten laaja katsaus Heristen antiin: kokemuksistaan kirjoittaja kuvaa Löytyn puheen synnyttäneen kyynelvirran!
Toisena asiana Jo vääryys vallan saapi –virren pudottaminen virsikirjasta. Minä en lähtisi valittajien joukkoon, koska vääryys ei TULE saamaan valtaa. Sen manaaminen olikin syytä lopettaa. Oikeus voittaa. Toisaalta okei okei vääryyden kokemuksia on tuon tuostakin, joten siinä mielessä... Huumorin puuttumista puheista kokija valitti. Huumorin käyttö kuitenkin katkaisee diskurssin. Mutta ei pahaa sanaa hiljaisesta sen enempää kuin äänekkäästäkään h a u s k a n p i d o s t a.
Körttikampausten tekeminen oli uusi asia. Olen yrittänyt jo vuosia silloin tällöin vääntää sitä tukkaani, mutta läheiseltä saamani kritiikin vuoksi on ollut pakko luovuttaa. Viimeksi esittelin projektiani talkoosaunan jälkeen kaukaisemmille läheisille taas perustellen, että näin osoitan kunnioitusta menneille sukupolville. Tukan kuivuessa jakaus siirtyi huomaamatta tavan voimasta entiselle paikalleen. Olen yrittänyt vedota myös siihen, että telkkarissa näkee usein keskipääjakauksen nuorilla, jotka tietävät körteistä korkeintaan, että "onks ne niitä lestadiolaisia?".
Mitä kertoo tämän kirjoittajasta, että raamattutunnit ovat yhtä poikkeusta lukuunottamatta olleet pitkästyttäviä?!

Aholansaaren majoitusrakennus odottaa viimeistelijöitä, joiden määrä on vielä arvoitus. Talkoohenkeä!

K e s k u s t e l u a  ja  k u u l u m i s i a. Karhumäki-säätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Keisala vastaa Satu Väätäisen edellisessä Henkkarissa olleeseen piikkiin Reino Porran testamentin sijoittamisesta Karhumäen lahonneisiin hirsiin. No, ehkä Satu oikaisee, tarkentaa ja selittää, ehkä ei, aika näyttää. Nimittäin moni oli Heikille valittanut Sadun kritiikkiä, joka, jos oikein ymmärsin ja muistan Heriksen jutusta, meni niin, että S. oli ollut itse päättämässä testamentin käytöstä, mutta tullut myöhemmin synnintuntoon, koska varat olisi pitänyt ohjata nuorisotyöhön, sillä usea herännäisyyden laitamilla putosi siksi kelkasta.

U u t i s e t
Aholansaari
Wanha Karhunmäki  
Jälkimmäisen palsta on pidempi.
So what:
Ei tule huono kakku
Tulee kakku
Hyvä kakku

.

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #5 : 12.09.07 - klo:13:22 »
Mukava lukea tätä koostetta/ analyysia. Täällähän sopii ajatuksensa soppaan heittää muidenkin.

Poissa juhani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 3896
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #6 : 12.09.07 - klo:22:06 »
Satman, Sinähän pidät arveluideni mukaan HK:sta.  :shock: paljon kiitoksia. O:)
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8976
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #7 : 07.10.07 - klo:23:32 »

.

Aloitan lopusta ja lopetan alkuun. Koiriin käytetyt rahat olisi armeliaampaa sijoittaa kestävään kehitykseen.

Työntekijöiden kuvat olivat lisääntyneet kolmella.
Onko Aholansaaren palsta siksi pienempi, koska se on ensimmäisenä? - Onhan A ennen W:tä.

Kiinnostavia kirjoja kaikki.

Tekisi mieli osallistua Aku-juhlaan.

Anteeksi rukoilevaiset! Olen niin keskittynyt suureen linjaan, etten saa aikaa vähemmistöille. Maahanmuuttaja-siirtolais-uussuomalaiset ovat poikkeus, mutta he ovatkin kasvava vähemmistö, eräänlainen uusvähemmistö.

No sitten onkin sama aihe seuraavalla aukeamalla ja vielä Valkealan opistolta, jonka rakentamiseen aikoinaan isäni lainasi Nykäselle hevostaan, ja oli varmaan itsekin talkoissa mukana. Valkeala, Valkeala, jonka kappeliseurakunnan kirkossa asuimme silloin, kun paappani sai ensimmäisen autonsa, Prefektin. Tuohikotti. Tein pihapihlajaan linnulle pesän / Kesti sen kesän / Väkeä oli kerääntynyt maantielle / Jotain melkein kauheaa tapahtui / Jänis. Naapurissa oli linja-autoasema. Sain tehtävän mennä kauppaan / Sanoin kauppiaalle, että laitetaan ylös / Hän katseli taivaalle ja kysyi "Minne?"

Palvelukortti ja seurat, ei siioninvirsi-, vaan kirkkopyhät ja maakunnalliset.

Jäsentiedotteen viimeisellä sivulla kuvassa... ai ei ollutkaan. Taitaakin olla seuraavalla aukeamalla, nimittäin kuva, jossa Alpo vaatii talkoisiin. Tällä sivulla vielä Talvikynttilät ja Soikoon sydämestämme.

Raportti nuorisokokouksesta: "...Me nuoret makasimme kasoittain..." Uudet työntekijät, Samuli, Teemu ja Kalle esittäytyvät. JÄSEN- JA HK-KUULUMISIA LAHDEN HERÄTTÄJÄJUHLILTA: Herättäjä-Yhdistykseen liittyi 129 uutta jäsentä. Vuoden 2006 lopussa yhdistyksellä oli 6 101 jäsentä... Haasta ystäväsi...

Puheenjohtajan avoin olemus ja kirjoituksen aihe: Sisälähetys on taas löydettävä.
Wanhaan Karhumäkeen kerätään aineistoa Körttimuseoon.

Väkevä yläreunan mustapuna-väritys. "Herännyt ihminen on hätäinen ja hullu."

Lukijakuntakohderyhmänä naiset. Posliinimaalausta, maalauksia, enkeleitä.

Taas värikäs, violetti reunus ja varjostettu otsikko. Hienoa, taittaja! Kuvassa on Rimpiläisen näköinen mies, varmaan veli. Aihe, masennus on kiinnostava ja ajankohtainen. Olenko masentunut, koska nukahdan ja herään aikaisin? "Koska valaissee kointähtönen..."

LOHDUKSI ahmin sivullisen viisauskiteitä. Mitään niistä ei voi nostaa esille, ovat toinen melkein toistaan parempia, sattuvampia, mehukkaampia, syvällisempiä, rauhoittavia; että meillä on hartaita, uskollisia ystäväajattelijoita!
Lentäjä vestää kielestämme KESTÄVIÄ SANOJA. Ymmärrän amisheja, jotka ovat "jämähtäneet" edellisille vuosisadoille, sillä virsienkin uudistuksen arveluttavuus piilee niiden väärinymmärtämisen karsimisessa. Kannatan ehdottomasti pyhien tekstien päivittämistä. Toisaalta vänkään vanhentuneiden sanontojen säilyttämistä. Savon murteessa vänkäri on mestarin apulainen. Jos poikain ajatukset karkaavat väärään suuntaan, suunta ei ole silloin oikea.

"Lukekaa Hellaakosken 'Raamatuita'..."

KOLUMNI yhdistää maailman kodista kaikkeen.

Suomen pohjoisin körtti. Kuva on hieno.

PÄÄKIRJOITUS sisältää ajankohtaisen aiheen. Ei ole kaukana ajatus, että kirjoittajan mielessä on ollut myös Körttifoorumi. Juutuin toviksi pohtimaan toiseksi viimeistä lausetta. Vuntierauksen tulos:
Viimeiset kiusaukset: "Pakkopaidasta hän päästelisi heidät sitten ja laskisi uimaan turvalliseen veteen." (http://fi.wikipedia.org/wiki/Viimeiset_kiusaukset#Toinen_n.C3.A4yt.C3.B6s)

Nimen siniharmaa väri on miellyttävä.


ISSN 0783-4284                     ...................................................................................................................................................................                                                                      Nro 10 – 2007 – 119. vsk

po. Kuukauslehti {Saa korjata}
.
.
.

Poissa Jaro

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 8
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #8 : 13.10.07 - klo:18:53 »
AHS-osio on lyhyt koska HK on laatulehti. Nyt todelliset AHS-otsikot, vain körttifoorumissa:

Halkoja hakkaava nuorukainen on maailman toivo
- Opiskelijoiden ruskaleirin positiivinen passio

Takapöydässä ei käy munkki
- Henkilökunta laihtuu jälleen

Neliveto päällä
- Kökkämies ei poistu keskeneräiseltä työmaalta kirveelläkään

Kleofas Hyvämäen aarre
- Aholansaaressa superharvinainen 1500-luvun käsikirjoitus

Poissa osmo

 • Valvoja
 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 344
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #9 : 13.10.07 - klo:19:32 »
:)
Ruskaleiri on mitä ilmeisimmin ollut jälleen varsin mukava!

Poissa tosikkoko

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 860
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #10 : 14.10.07 - klo:21:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Jaro"
Kleofas Hyvämäen aarre
- Aholansaaressa superharvinainen 1500-luvun käsikirjoitus
Kerro lisää!

Poissa Jaro

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 8
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #11 : 15.10.07 - klo:10:17 »
Hyvämäen eli Hymanderin pappissuvun perintönä Saareen tuli myös oktavoniteeksi yhteensidottu neljän 1560-luvun käsikirjoituksen kokonaisuus. Se on äärimmäisen harvinainen, suurelta osin ilmeisesti uniikki teksti reformaation jälkeisen Ruotsin meiningistä. Saari neuvottelee paraikaa käsikirjoituksen sijoituspaikasta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 17995
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #12 : 07.11.07 - klo:08:13 »
Lehdessä näkyi olevan juttu jostain keravalaisesta kirjastovirkailijasta.

Anja Romun 'Kuin Valkoinen ruusu' liikkui mielestäni sellaisen runollisuuden rajamailla, joka uhkaa siirtyä koskettavan puolelta tahattoman koomiseksi. Rohkea rajankäynti on aina hienoa.

Uskomme alkulähteillä valokuvattua Heikki Tervosta luulin jo Aapeli Saarisaloksi vuosikymmenten takaa. Kappadokian kirkon kovia kokeneita freskoja olisin kiinnostunut katsomaan isommasta kuvasta.

Poissa Kalistaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2323
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #13 : 07.11.07 - klo:09:50 »
Penan tuossa yläpuolella esille nostama kirjastovirkailija lienee nyt hetken - kuukauden verran - jäävi joihinkin asioihin mihin tällä foorumilla ja tässä ketjussa totuttu on.

kristitty

 • Vieras
Hengellinen Kuukauslehti
« Vastaus #14 : 07.11.07 - klo:11:18 »
minulle tuli tänään ensimmäinen "hengellinen kuukausilehti." oli erittäin hyvin tehty teknisesti ja kirjoitukset hyviä.menee kaikkien muiden "uskonnollisten lehtien" edelle, joita olen vuosien varrella lukennut.siunausta kaikille lehden lukijoille ja tekijöille.