Kirjoittaja Aihe: La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa  (Luettu 4115 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Tästä ei näköjään ole mitään erillistä mainintaa, joskin on mukana kyllä tuossa Lentoauran ansiokkaassa ketjussa Uudenmaan nuorille ja opiskelijoille. En ole järjestelyiden kanssa tekemisissä, mutta ehdottomasti tarkoitus on osallistua: hyvin paljon mielenkiintoista ohjelmaa helppojen yhteyksien päässä!

http://www.h-y.fi/ajk_talviveisuut07.html
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #1 : 08.03.07 - klo:19:41 »
Hyvä!

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8756
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #2 : 10.03.07 - klo:05:41 »
Tänään ja huomenna on se päivä.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #3 : 11.03.07 - klo:17:33 »
Olipas mukava tapahtuma! Tänään kohokohtana oli Jouko Ikolan loistava esitelmä virsirunoudesta yleensä ja Siionin virsistä erityisesti. Sana esitelmä ei tee kyllä oikeutta hienolle ja persoonalliselle puheenvuorolle. Ja tietysti kumpanakin päivän täytti kirkon mahtava seuraveisuu. Siionin virret kyllä ovat jotain aivan omassa luokassaan - hämmästyttävä aarre meillä on.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Jaakkoopuukkoo

 • aralla tunnolla
 • Viestejä: 461
  • http://www.thedivisive.com/sivallus
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #4 : 11.03.07 - klo:23:29 »
Komia tapahtuma. Harmi kun en ehtinyt esim. Joukoa kuuntelemaan. Lähinnä siis Herännäisnuorten kuoron rivistä nautin ohjelmasta. Esa Ruuttusta ehdin onneksi kuulemaan!
Sensuuri ompijees
Mulla onkivees

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8756
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #5 : 12.03.07 - klo:10:06 »
Eilen ja toissapäivänä oli se päivä. Ihmeellinen lataus! Kuinka syvällä vahvat juuremme ovatkaan! Kuinka helppo olisi lentää pois?
Paria viimeistä virttä en jaksanut veisata. Mutta alku! Se oli mahtava. Oli täydellinen kokemus. Viimeiseksi virreksi ajattelin ehdottaa peukalovärssyvirttä Minä vaivainen, vain mato matkamies maan, mutta kun siinä on säe Tämä ruumis kun kylmäksi jäähtyvä on. Minna aloittikin jo kaksi kertaa veisatun Jouko Ikolan 286 Nyt kutsuu paasto hiljaisuuteen. Mikä aarre meillä miehessä! Hän avasi Malmivaaran Oi Herra jos mä matkamiehen kera kieltä; että oliko se se lataus, mikä sai lacrimoimaan.

Urbaani körtti. Kulttuurikörttejä on Turussa. Tiedän, koska blokkasin  puolisoni Turkusest. Eikun siis hän blokkasi...Eikun siis me...poimimme toisemme tien poskesta parempaan talteen. - Hyvä on, hyvä on: hän valitsi minut. {Toissailtana Francis Ford Coppola teroitti nuorille, että kun te haluatte tehdä ensin uraa ja perustaa sitten perheen, ei se niin mene, vaan ensin perhe. Se antaa voimaa toteuttaa haaveita.} Enpä tiedä. Uskoo ken tahtoo. Mutta taas toisaalta...
Hesalaisille voisi jäädä urbaanikörtin mantteli. Sekulaari. Antaa yli odotusten. Profeetta. Himanen. Jeesus muuten oli tietääkseni maalainen alunalkaen. Kun hänen asosiaalinen sosiaalisuutensa kävi ilmi, hän olikin sitten hupsistakeikkaa urbaani - ja körtti tietenkin.

Vuoden kuluttua Talviveisuut ovat Tampereella. Viime vuonna ne oli apen luona, nyt meillä ja seuraavaksi tyttären luona. Mikäs tässä elellessä.

Haluan kiittää Urpoa, JAakkoa, eikun naisia ensin: Minnaa ja Susannaa. Alustajia, puhujia, kuoroa ja toimittajia/toimijoita, joista Juhani on mainittava erikseen. Ja enimmäkseen taustalla liikkuvia isiä ja äitejä, noita tyylikkäitä leidejä ja hienoja herrasmiehiä. Urbaanissahan heitä on, maalla taas tuhteja emäntiä, jos myös arvokkaita avainnipunhaltijoita ja itsellisiä isäntiä.
Itselleni myönnän jo ties kuinka monennen kerran...ei vaiskaan, tämä on ensimmäinen, papukaijamerkin. Jääköön viimeiseksi, mitä harvinaisempi, sitä arvokkaampi. Tai arvottomampi kaikessa mitättömyydessään.

'Maa katso Herran käsi on ylitses ojennettu' on komea, kuten Kotimaan emeritusmusiikkiarvostelija ansiokkaassa seurapuheessaan totesi. Martti Talvelan vaikutus körtti-identiteetin muotoutumiseen on ollut huima. Joonas Kokkonen rulaa. S.D.G.

Poissa An-na

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 857
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #6 : 12.03.07 - klo:21:13 »
Harmittaa kun en päässyt tapahtumaan. Koko viikonloppu meni orkesterinjohdon tentissä ja sen harjoituksissa.

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8756
La- Su 10.-11.3 Talviveisuut Espoon Leppävaarassa
« Vastaus #7 : 13.03.07 - klo:19:02 »
Vielä tarttee lisätä, että alkuveisuissa veisasimme, siis veisasimme, Jaakon vetämänä Ei näy kyntäjää missään. Sehän oli kokoontumisemme tunnus, ja oikeastaan juuri merkityksessä, koska ruuhka-Suomessa oltiin, kyntäjiä ei ole. Se oli ainoa veisu, muut laulettiin. Tosin joku totesi, että Siionin Virret veisataan, ei lauleta. Oliko se häneltäkin hurskas toivomus. Saattaa olla, että joidenkin mielestä kyse on aina veisaamisesta, kun Siikkari kajautetaan. Yksi määritelmä voisi olla sisäinen tunne, jossa SV ollen rukousta on hartaudessaan automaattisesti veisu, tempoilusta viis.
Tempo on selkeä kriteeri. Hitauden ja hartauden väliin laitan yhtäläisyysmerkin - ja lisään vielä hiljaisuuden.