Eilen innostuin leipomaan joulusta jääneistä aineista. Voitaikinalevyistä tein nejä Makkarappiloa ja kuusi luumutorttua.
Puolitin levyt, annoin hiukan sulaa. Oli sopivasti yksi Snellmannin chili-Wilhelmi. Leikkasin sen kahtia ja puolikkaat vielä halkaisin. Käärin makkaranpalat voitaikinaan. Reitin haarukalla pääpuolen.
Luunuhillo oli hiukan epäilyttävää, mutta ei homeessa, joten käytin senkin loppuun.
Tein kolmio-tortut.
Kaikki samalle uunipellille kananmunalla voideiltuiba. Kuumassa uunissa, 250 astetta, vain n.15 min.
Luumutortut hölväsin tomusokerilla.
Kun uuni oli lämmin, laitoin kaksi isoa omenaa siivuiksi, kauraryyni-sokeri-vaniljasokeripedille. Kierittelin niitä siinä niin että kaikki saivat kaikkea pintaansa. Uunissa 225 asteessa 45 min, ja sitten lämpö pois ja vuoka jäi vielä uuniin muhimaan.
Aamiaisella söimme omenapaistosta, vaniljajugurtin kera. Nam !
Äsken teimme mehustumaan Simpukkasalaatin, jonka nautimme tänään Makkarapiilojen kanssa lounaaksi.
1 jätti-omena, mehukas, kuoritaan ja leikataan pieniksi paloiksi.
1 / 2 kurkkua, kuoritaan ja paloitellaan saman kokoisiksi kuin omena.
1 pss vihreitä pakasteherneitä, sulatettuina.
1 tölkki simpukoita suolavedessä
tilliä hienonnettuna
Kstike:
1/ 2 dl neitsytölyä
1/2 siruunan mehu
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
Kastike vatkataan hyvin sekoittaen vispilällä, ja kaadetaan ainesten päälle. Sekoitellaan varoen simpukoiden muhentumista. Annetaan maustua jääkaapissa 2 tuntia.