Juuri se kuitenkin kiinnostaisi kotikokkeja. Kokkeja kiinnostaa kokkaaminen, ei syöminen.
Nyt opetan teille rakkaat kotikokit valmistamaan tammikuun kylmään päivään vegaanisen lämmittävän soijarouhe-papukeiton, jota meillä oli tänään ruokana.

6-8 kiinteää perunaa
2rkl rypsiöljyä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
1 punainen paprika
1 punainen chilipalko
1tl paprikajauhetta
1tl savupaprikajauhetta
1tl rouhittua mustapippuria
1,4 dl tummaa soijarouhetta
1rkl soijakastiketta
1l vettä
1 kasvisfondi
1 tlk chilimaustettua tomaattimurskaa
1 tlk esikeitettyjä ruskeita papuja
Kuori ja pilko perunat valmiiksi. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pilko chilipalko. Anna kattilan kuumeta, ja lorauta rypsiöljyä ja kuullota sipulit.
Lisää joukkoon chili, paprikajauhe, savupaprika ja rouhittu mustapippuri. Mittaa joukkoon soijarouhe ja mausta soijakastikkeella. Lisää perunat kattilaan ja kaada päälle vesi sekä lisää joukkoon kasvisfondi. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna keiton porista noin 10 minuuttia.
Pilko porkkanat ja paprika kuutioiksi. Valut pavuista liemi pois. Lisää joukkoon porkkanat, paprika ja pavut. Anna porista toiset kymmenen minuuttia. Jos annat keiton vielä hautua vielä kauemmin, niin pavut pääsevät hajoamaan ja suurustavat keiton.
