Erikoista, että vasta nyt aloitan joulutouhut keittiössä. Se johtuu sairaus-ja terveysrintaman kiireistä.
Tänään ostin kinkun, 5 kg Veijo Votkinin muistoksi Votkinin herkkukinkun, suolatun ja sulan. Se odottaa parvekkeella keskiviikkoon asti. Paitsi jos pakkanen yltyy yli - 5 asteen.
Saarioisten ison lanttulaatikon ostin, porkkanalaatikkoa en, emme välitä siitä.
Sinappi on keitetty, ja se on niin hyvää että sitä söisi lusikallisia kerrallaan.
Tuuvinki-perunat, jauhoiset, on ostettu, samoin rosolli-tarpeet.
Lohen graavaan vielä tänään, yhdeksi vrk jääkaappiin ja siitä sitten pakastimeen.
Silliä ja anjovista ostin, sekä munia tietenkin.sekä smetanaa. Anjovista tarvitsen maksapateen tekoon. Kermaa kuluu nyt paljon. Kolme ostettiin, mutta alkuviikosta tarvitaan lisää.
Luumu-rahkan ( ISn ohje ) tein kokeeksi. Se syödään ennen joulua, ja äkkiä tekaisen uuden jos niin käy että sitä halutaan lisää.
Mätiä en ehtinyt enää etsiä täydessä kaupassa, haen alkuviikosta.
Sukaakonvehteja on viemisiksi ja omiksi syömisiksikin.
Kuivakakut ja lusikkaleivät haen Sinuhen konditoriasta. Itse en leivo muuta kuin torttuja sitä mukaa kun tarvitaan.
Menemme aattona entiseen kotiimme vähäksi aikaa, ja sitten meille tulee syöjiä sekä aattona että joulupäivänä.
Voimille tämä ei vielä ole kovasti ottanut kovasti, vaikka eilen olin kolonoskopiassa ja kymmenen koepalaa otettiin.
Koronajoulu on Joulu siitä huolimatta, ja sitäkin suurempi kun olemme kokemuksia rikkaampia.
Meille on syntynyt Vapahtaja !