Maissipuuro
1 litra vettä = 10 desilitraa
2 dl maissijauhoa risenta, joku muukin käy
Laitetaan 8 desilitraa vedestä kiehumaan kattilaan.
Otetaan se jäljelle jäänyt 2 desilitraa johonkin astiaan ja
pudotetaan maissijauhot siihen ja sekoitetaan lusikalla tai kauhalla.
Kun vesi kiehuu kattilassa, niin lisätään tuo edellä mainittu
vesi-maissijauhoseos kiehuvan veden sekaan.
Annetaan kypsyä 20 minuuttia, pienemmällä lämmöllä, jotta ei pala pohjaan.
Joku haluaa panna tähän mausteeksi ripauksen suolaa.
Minä sen sijaan teen makeaa puuroa. Kun puuro on kypsää, laitan siihen sekaan
vaniljasokeria ja hunajaa.
Syödään mansikkahillon tai maidon tai molempien kanssa. Jos huushollista löytyy
kermaa, niin aina parempaa.