Kirjoittaja Aihe: USA:n presidentinvaalit 2020  (Luettu 139 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 688
USA:n presidentinvaalit 2020
« : 20.01.20 - klo:12:54 »
Vuonna 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalit voittanut Donald Trump on ilmoittanut pyrkivänsä toiselle kaudelle republikaanien kärkiehdokkaana. Demokraattiedokkaista ei ole vielä noussut yhtä selkeää kärkiehdokasta, vaan kärkipäässä on keikkunut useampi nimi. Yhdysvaltain presidentinvaalit ovat 3.11.2020. Vaikka vaalipäivä on vielä kaukana, niin on mielenkiintoista seurata, tuleeko Trump valituksi uudelleen vuonna 2020?  :017:
 
Lähteet

Yhdysvaltain presidentti       https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_presidentti             

Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020            https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_presidentinvaalit_2020
« Viimeksi muokattu: 20.01.20 - klo:13:00 kirjoittanut luterilainen »

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 688
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #1 : 21.01.20 - klo:10:58 »
Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaaleissa Presbyteerikirkkoon kuuluvan Trumpin kannatus oli vahvaa amerikkalaisten aktiivikristittyjen ja siionistikristittyjen keskuudessa. NBC News -tv-kanavan mielipidemittausten mukaan 37 prosenttia valkoisista evankelikaali-republikaaneista kannatti Trumpin presidenttiehdokkuutta. Nimekkäistä konservatiivisista aktiivikristittyjen ja siionistikristittyjen johtohahmoista Tumpia kannatti muiden muassa Dallasin megakirkon baptistipastori Robert Jeffress ja huippuevankelistan ja saarnaajan Billy Grahamin poika, huippuevankelista Franklin Graham. Peräti 81 prosenttia valkoisista, uudestisyntyneiksi tai evankelikaaleiksi itsensä määrittelevistä kristityistä äänesti Trumpia.

Myös meillä Suomessa Trumpia fanittivat siionistikristittyjen lisäksi herätyskristityt.

– Hämmästyttävää, miten suomalaisetkin ovat innostuneet USA:n politiikasta! naurahtaa Suomen Helluntaikirkon hallituksen puheenjohtaja, pastori Mika Yrjölä.

Yrjölästä näyttää siltä, että aivan kuten Yhdysvalloissa, myös Suomessa herätyskristityt suosivat Trumpia muuta väestöä enemmän. Vaikka presidentin puheet ja yksityiselämä eivät heijastele kristillisiä ihanteita, monet pitävät poliittisia linjauksia pääasiana.

– Trumpia verrataan Vanhan testamentin Kyyrokseen, jota Jumala käytti välikappaleenaan tuodakseen vapauden ”valitulle kansalle”, Yrjölä sanoo viitaten amerikkalaisten itseymmärrykseen.

Avoimen myönteisen Trump-linjan ovat ottaneet muun muassa Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio sekä TV7-kanavalta tuttu lääkäri Pekka Reinikainen.

Maamme poliitikoista Laura Huhtasaari (ps) fanitti avoimesti Trumpia, koska "Trumpissa ei ole eunukin henkeä toisin kuin monissa poliitikoissa nykyään."

Lähteet

Donald Trump jakaa USA:n evankelikaaleja     https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/predidenttiehdokas-trump-jakaa-usan-evankelikaaleja/

Kysely: 81 prosenttia valkoisista evankelikaaleista äänesti Trumpia                 
 https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kysely-81-prosenttia-valkoisista-evankelikaaleista-aanesti-trumpia/

”Ei messias eikä antikristus”               https://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/muut/ei_messias_eika_antikristus/?numero=18/2016

Huhtasaari: ”Ei ole kohtuuton vaatimus Trumpilta edellyttää maahanmuuttajia rakastamaan amerikkalaisia ja heidän arvojaan”
https://www.suomenuutiset.fi/huhtasaari/

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 688
Vs: USA:n presidentinvaalit 2020
« Vastaus #2 : 21.01.20 - klo:12:07 »
Maamme herätys- ja siionistikristityt riemuitsivat Trumpin julistaessa Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, maahanmuuton rajoituksista ja kielteisestä kannasta aborttiin. Helsingin Sanomien mukaan noin 80 prosenttia Yhdysvaltojen valkoihoisista evankelikaaleista äänesti Trumpia, ja hänen kannatuksensa heidän parissaan on yhä vankkaa.

Tänään alkaa historiallinen oikeudenkäynti Trumpia vastaan valtakunnanoikeudessa senaatissa. Oikeudenkäynti alkaa kello 13 Washingtonin aikaa eli kello 20 Suomen aikaa. Trumpia syytetään vallan väärinkäytöstä ja kongressin tutkinnan vaikeuttamisesta.

Lähde

Historiallinen oikeudenkäynti alkaa tänään – Neljä asiaa, jotka on hyvä tietää Trumpin virkasyytteiden käsittelystä
https://yle.fi/uutiset/3-11162388