Kirjoittaja Aihe: Linnut 31  (Luettu 3676 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 24450
Vs: Linnut 31
« Vastaus #30 : 13.11.18 - klo:10:41 »
Niin. On tyydyttävä siihen mihin rahkeet antavat myötä. Puisto-, ikkuna- ja Vesijärven rantojen näkymiin on minun tyydyttävä.
Kasiniemen metsäkanalintujen , kurkien ja kahlaajien näkemiset ovat mennyttä.

Onneksi YouTube näyttää vaikka mitä, vaikka ei se luontoelämyksien vertaista olekaan.

Omalla lintulaudalla ja tammen ruokinnalla on ollut harvinaisen vilkasta tänä leutona syksynä. En voi lopettaa ruokkimista vaikka toisaalta revityt vuorivillat meitä harmittaa. Talossamme pesii kymmenkunta tiaista ja toinen oravista.

Arvelen, että tyllerötkin haluavat jatkaa ruokkimista, sillä he ovat koko ikänsä seuranneet ikkunasta lintulautaa. Myös Klaus´n syöttäminen on heistäkin mukavaa.
Olen huolissani ilmastomuutoksesta. Sen vaikutus näkyy ja tuntuu luonnossa ja sen eläimissä.
Pitäisi säätää lait koko maailmalle jotta elämä tällä kauniilla planeetalla säilysi.

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 12716
Vs: Linnut 31
« Vastaus #31 : 13.11.18 - klo:10:51 »
Ilmaston muutoksesta jotkut lajit hyötynevät. Liekö se hyvää vai huonoa. Nyt on kaikissa syreenipuissamme vihreät silmut kasvamassa, joten ensi kesä lienee kukaton.
Metsäkanalinnuista on kirjoitettu, että kanta on hyvä. Saanen olla eri mieltä. Televisiossa Lappiin sijoittuvassa ohjelmassa vain urosmetsoa sai metsästää. Peipporämeen "omat" talviteeremme ovat ties missä. Ymmärrän toki, että omat havaintoni ovat kuin luteen huokaus Saharassa.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4065
Vs: Linnut 31
« Vastaus #32 : 14.01.19 - klo:07:21 »
Talitintit visertelee, eli se on sitten kevät! Kai?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 12716
Vs: Linnut 31
« Vastaus #33 : 14.01.19 - klo:12:54 »
Täällä talvi alkaa vasta nyt kouria. Lunta tulee lisää ja pakkanen paukkuu nurkissa. Lienee niin, että kesällä on lintujen ruokintapaikka rakennettava uudelleen, sillä aurinkokatos ei enää pidä lunta loitolla. Jos tekisi ihan peltisen katon kuusten katveeseen ja seinät sillä lailla avomallisiksi, että lentoon pyrähtäminen ei esty. Oravat ja pupujussit saisivat hipsutella maata myöden kuin nytkin. Keväämmällä varpushaukka on ollut vieripuissa vaanimassa, mutta linnut pääsevät pyrähtämään kuusten oksien alle suojaan.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4121
Vs: Linnut 31
« Vastaus #34 : 14.01.19 - klo:19:36 »
Tänä aamuna ennen kahdeksaa, kun ulkona oli vielä melkoisen pimeää, yksi keltasirkku yritti väkisin ikkunasta sisälle. Tavallisesti ne ei edes liiku yksin vaan parvena. Eikä niitä näe noin pimeällä ruokintapaikallakaan. Epäilin, että tuo yksilö oli viettänyt yötä lähellä lintulautaa, koivussa tai kivikkopusikossa. Oletin, että se on säikähtänyt jotain ja yrittänyt lentää kohti valoisampaa paikkaa. Ensin nimittäin kopsahti. Sen jälkeen alkoi kuulua naputusta ikkunaan. Kun katsoin, se yritti lentää pörräta sisälle nokka kopsien ikkunaa. Lopulta se istahti ikkunalaudalle ja katseli sisään. Minut nähtyään lensi pois.  :017:
Pyryharakka

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4065
Vs: Linnut 31
« Vastaus #35 : 15.01.19 - klo:10:40 »
Urpiaisenkin näin eilen, bussipysäkille kävellessäni. Ihmettelin mitä niin pientä tinttien seassa pyöri. Ei ihan jokapäiväinen nähtävyys minulle. Eikö niiden kuuluisi olla oman lajin pikkuparvissa?
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 12716
Vs: Linnut 31
« Vastaus #36 : 15.01.19 - klo:11:16 »
Lienee vähän kuin ihmisten kerakin, että pyöritään kaikkien muiden, mutta ei vihollisen kanssa. Jos hylkivät, niin sitten pitää kinkeripiiriä vaihtaa.
Saan kirjoittaa, että aina uuden lumen jälkeen, jos on oltu poissa, menee vähän aikaa, että linnut ruokapaikalle löytävät. Nyt on maassa ihan mustanaan lintuja ja oravakin siellä eväänsä löytää. Pupujussi käy yöaikaan.