Ajankohtaisempia omia kokkauksia niin puinpa tänään sillin turkkiin, eli venäläinen rosollintapainen ruokalaji "silliä turkissa", kun sattui olemaan ylimääräisiä keitettyjä munia sekä silliä, joka oli jo korkea aika käyttää, ja muutkin tykötarpeet sattui löytymään jääkaapista, kapriksia myöten.
Toisin kuin rosolli, ruoka kootaan ikään kuin kakuksi, jossa eri ainekset ovat eri kerroksissa. Väliin ja päälle majoneesia, jonka tein itse (tietysti auringonkukkaöljyyn kun venäläiseen ruokaan tuli). Muuten hyvää ja kerrostamisesta huolimatta maut imeytyneet hyvin toisiinsa, mutta silliä olisi kannattanut liottaa, vaikka onkin vain kevytsuolattua. Sipulia pistin vähemmän kuin ohjeessa, ja ilmeisesti juuri minulle sopivan määrän. En ole sillin ylin ystävä, mutta kyllä tätä mieluummin syö kuin selkäänsä ottaa!