Olen kyllä lapsena syönyt suolamakkaraa, hevosesta tehtyä mutta nyt on jotenkin vaikea ajatella sitä syövänsä vaikka sanovat sen olevan hyvää.
Hevosten ystävät nimenomaan sanovat, että kotimaista hevosta
pitää syödä, eläinsuojelullisista syistä.
Itse en asiasta tiedä, mutta kuulemma ongelma on se, että kun hevosenlihaa ei syödä, teurastamoilla ei ole varaa pitää hevosteurastuslinjoja ja teurastaminen on hevosen omistajalle kallista. Niinpä hevosia kierrätetään omistajalta toiselle ja myös sellaisille, joilla ei ole mitään käsitystä hevosenpidosta (esim. kuvitellaan, että ex-ravihevonen noin vain kävisi ratsuksi). Ja että tämä on lähinnä eläinrääkkäystä.
Parempi olisi pistää pollet ajoissa teuraaksi. Mutta kun hevosta ostaa tai syö ravintolassa, on syytä varmistua lihan kotimaisuudesta, sillä keskieurooppalainen hevosenlihabisnes vasta kamalaa onkin.
Itse syön hevosta aina toisinaan, sekä meetvurstissa että ihan lihana. Siinähän tuo toimii kuin naudanpaisti. Hevosen jauheliha on jostakin syystä hienojakoisempaa, tulee kuohkeita pihvejä. En tiedä onnistuisiko siitä kastike tai keitto laisinkaan.
Hallissa se on niin edullista, 4,90/ kg. Joukossa on hyviä kokolihapaikkoja ja Matti olisi halukas niille.
"Naimisissa oleva nainen taas huolehtii maallisista asioista, siitä, miten olisi miehelleen mieliksi." (Apostoli Paavali) -Eikös se ennen vanhaan maallakin mennyt niin, että eläimet, joilla oli nimet, lopulta teurastettiin ja syötiin?