Kirjoittaja Aihe: Kontupohjan kirkko 10 vuotias  (Luettu 1957 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vasara

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 689
Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« : 03.11.14 - klo:19:31 »
 Kontupohjan kirkon 10-vuotisjuhlat ovat  22.11. 2014  joskus iltapäivällä....  Akaan, Ikaalisten ja Petäjäveden ystäväseurakuntien yhteisellä juhlaretkellä on vapaita paikkoja. Lähtö Akaasta 21.11. 9.00. Kangasala-Petäjävesi, Varkaus, Joensuu, Niirala reitiltä pääsee   mukaan... Sortavalassa yritetään aikaero kuroa umpeen ja ehtiä juhliin.... Ilmoittautumisa pikaisesti odottaa  ritva.ellila@luukku.com (Satoja matkoja venäjälle junaillut) Tervetuloa mukaan muistakin seurakunnista, siunaamaan Inkeriläisperäistä seurakuntaa Karjalan paperikaupungissa.

Poissa vasara

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 689
Vs: Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« Vastaus #1 : 27.11.14 - klo:09:10 »
 Juhlat Kontupohjassa olivat ja menivät.... :icon_lol: Joensuun rovastikunnasta oli mukana paljon sokeripalakaulaisia herroja, kaikilla puheripuli. Muuten hyvät juhlat, mutta lyhytkin puhe on pitkä tulkaten.... :039:
Paikallinen kuoro esiintyi 18 n ja  12  m laulajaa vahvuisena.  Esittäen konsertissa läntisen kristikunnan hienoimpia kuorokappaleita.
Nyt kaikki mahtuivat kirkkoon, omat ja vieraat. Lapsityötä seurakunnassa on, mutta nuoriso puuttuu, ainakin juuri nyt.  Ilahduttavalla tavalla seurakuntalaisten keski-ikä on alentunut alkuvuosista...Kun todistin konfirmaatiota   1928-1913 syntyneille vuonna 1998. :icon_lol:

Karjalan tien ovat parantuneet paljon, nyt huonoin osuus on Värtsilä- Sortavalan th. Karjalaiskylistä monet ovat jääneet tieltä sivuun. Viimeksi Matroosa viime viikolla.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15910
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« Vastaus #2 : 27.11.14 - klo:09:34 »
Tämän tulkkausongelman olen kokenut myös Suomessa monesti. Tulkattu puhe on yli kaksi kertaa niin pitkä kuin alkuperäinen ja tämä jää monilta puhujilta huomioimatta ja siksi siitä tulisi puhujia muistuttaa.

Oliko Kontupohja Karjalan rovastikunnan kohde kuten Petroskoi Kalajoen rovastikunnan?
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa vasara

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 689
Vs: Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« Vastaus #3 : 28.11.14 - klo:12:34 »
 Joensuun rovastikunta on yhdessä Kontupohjan ystävä.   Rakennustoimikunta oli lähinnä Joensuusta ja ensimmäinen pastori Oiva Hujanen oli "vakanssilla" Joensuussa.   Ilomantsin ex  Martti Miettinen  oli rakennustoimikunnassa johtajana ja monesti tuuraajana papin lomalla.
 10 vuotta khra toimi Jorma Säde diakoniksi vihittynä ja viimeiset 4 vuotta Vladimir Lysenko Aunuksen nuoria, joka on Kelton kasvatti.
Akaan, Ikaalisten ja Petäjäveden seurakunnat ovat ystävyysseurakuntia tukien papin palkkausta ja kirkon ylläpitoa... ym.

Karjalan rovastikunnan tiedottaja Oksana Duba on linkittänyt ainakin venäjän kielisille kirkon sivuille kuvia(osoitteita kuviin)- Samoin vk foorumi (venäläinen naamakirja) on yli tuhat kuvaa Kondoboga tsergvi sivustossa.
www.Panoraamio.com kartalla on muutamia kymmeniä minunkin laittamiani kuvia eri kohteista.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15910
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« Vastaus #4 : 13.12.14 - klo:21:34 »
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa vasara

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 689
Vs: Kontupohjan kirkko 10 vuotias
« Vastaus #5 : 15.12.14 - klo:00:00 »
Tuo Petroskoin kirkkoalue on aidattu, kuten kuvasta näkyy,  piikkejä ei kuitenkaan aitatolpissa ole... Liekö kameravalvontaakaan....
Pyhässä Mariassa Pietariss oli jo remontin yhteydessä asennettu kattava kamera verkosto, pääsin sen kerran näkemään, mutta valvova inkeriläismummo poistui näyttämään meille kellarin saniteettitiloja, jotta hyvällä hetkellä pihaan pääsee myös salaa...
Kesällä 1995 aloimme Valko-venäjän pohjoisosassa juuri korjatun ja rapatun ortodoksikirkon ohi.... Seinässä metrinen sininen graffitti "Satan tai catah.   Enää en muista kumpi, se säväytti pikkukylässä... :icon_sad: Perjantaina selasin Inkerin kirkon sivut suomeksi ww.inkerinkirkko.fi ja venäjäksi www.elci.ru    Antoi hyvän katsauksen yli laajan venäjänmaan levinneen kirkon toiminnasta....erikoisesti Kazanin kirkon rakennusvaiheita on seurattu Sakaripinolan kuvakokoelmassa.   Sehän on Herättäjän tuki kohde. :039: