Äänestys

Kuka presidentiksi isänmaahamme?

Niinistö
19 (50%)
Haavisto
19 (50%)
Muuu..
0 (0%)

Äänestäjiä yhteensä: 36

Äänestys päättynyt: 06.02.12 - klo:09:08

Kirjoittaja Aihe: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros  (Luettu 68581 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4663
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #180 : 28.01.12 - klo:14:08 »
^On se kyllä vihreälle poliitikolle tosi anarkistista lähteä punaniskapersu Hakkaraisen luokse kylään! (Oikeasti - olen tavannut vihreissä todella suvaitsemattomasti toisinajatteleviin suhtautuvaa ja ylimielistä porukkaa.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa onesimus

 • pienellä paikalla
 • Viestejä: 528
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #181 : 28.01.12 - klo:14:15 »
Jännä juttu, olen omissa pähkäilyissäni tullut samaan tulokseen kuin Jampe. Ilman homostatusta Haavistosta tuskin olisi tullut kakkosehdokasta. Ihmiset innostuvat nykyisin kaikesta, mikä vain loukkaa perinteisesti ajattelevia. Tämä ei ole hyvä kehityssuunta. Historia opettaa, että kansan johtajan kyky saada ihmiset "hurahtamaan" voi olla kohtalokasta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16366
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #182 : 28.01.12 - klo:14:40 »
Jos jossittelee tarpeeksi, Haavisto olisi ilman homotaustaa nyt jo valittu presidentiksi ihan muun puolueen ehdokkaana.

Poissa m.k

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 964
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #183 : 28.01.12 - klo:14:53 »
Uskallan kyllä väittää, että Haavisto tai kannattajansa eivät ole tuoneet ehdokkaasa homoseksuaalisuutta juurikaan esiin - toisin kuin valitettavasti Niinistön kannattajat, jotka usein puuttuvat vain ja ainoastaan tähän seikkaan eivätkä lainkaan keskity oman ehdokkaansa paremmuuteen, kuten minusta syytä olisi. Se on sitten asia erikseen, kumpi puoli on keskustelussa aktiivisempi - mutta edelleen väitän että useammin asian ottaa esille joku Niinistön kannattaja morkatakseen Haavistoa. Siitä pisteet Jampelle, että ainakin edellisessä viestissäsi muistit myös kehua omaa ehdokasta - ehkä olisi syytä jättää kilpakumppanin moittiminen ja arvostelu kokonaan pois, ja keskittyä oman suosikkinsa hyviin ominaisuuksiin?

Samoin on mielestäni härskiä, että täällä ja muuallakin aina jossain vaiheessa joku muu kuin sotaveteraanit ottavat esille sotaveteraanien teot tai kunnian, usein molemmat. Mistähän johtuu, että sotaveteraanit itse eivät niinkään tuo itseään esille, eivätkä juurikaan vetoa veteraaniuteensa jos johonkin asiaan kantaa ottavatkin. Se on tahdikkuutta, jos mitä. Samaa voisi edellyttää meiltä muiltakin - on toki hyvä että julkisestikin ilmaisemme tukemme ja kunnioituksemme sotiemme veteraanien isänmaalle tekemään palvelukseen. Se on kuin onkin jotain korvaamatonta, ja veteraanit varmasti tätä kunnioitusta arvostavat itsekin. Sen sijaan en usko, että on järkevää poliittisessa keskustelussa ottaa veteraanikortti esille - se ei enää ole kunnianosoitus, se on argumentointivirhe.

Itse kannatan kyllä Niinistöä presidentin virkaan - nimenomaan siksi, että mielestäni osoittanut poliitikolle poikkeuksellista suoraselkäisyyttä ja rehtiyttä. Niinistö on uskaltanut puuttua mm. eduskunnan puhemiehenä sellaisiinkin asioihin, joista tiesi syntyvän kalabaliikkia - ja tästä hän saikin edustajatovereiltaan näpäytyksen viimeisimmässä puhemiesäänestyksessään. Pitkän puoluejohtaja- ja ministerikautensa aikana Niinistö on luonut kattavan suhdeverkoston etenkin Euroopassa. Ulkopoliittista kokemusta en välttämättä lähtisi hirveästi korostamaan, mutta toisaalta Haavistonkaan ansiot eivät sillä saralla ole sen kummemmat. Ehkä Niinistöllä on laajempi kontaktiverkosto Euroopassa, mutta toisaalta Haavisto on tunnetumpi kolmannessa maailmassa, ja ehkä laajemminkin Euroopan ulkopuolella. Uskoisin, että molempien on silti helppo kulkea maailmalla, ja tulla tunnetuksi siellä, missä eivät tunnettuja jo ole.

Vaikka presidentiltä ei välttämättä edellytetäkään sen enempää laki- kuin talousmiehenkään taitoja, Niinistö on näissä kahdessa ehdottomasti kokeneempi. Liekö oikeudentuntonsa ja oikeudenmukaisuutensakin sitten koulutuksen peruja? Myös talousosaamista ja asiantuntemusta saatetaan tulevaisuudessa tarvita, ja tarvitaankin kun Eurooppa halutaan nykyisestä suosta nostaa kuiville. Haastetta on tässä kerrakseen, ja vaikka ei presidentin olekaan tarpeellista ottaa kantaa talouspolitiikkaan, ei varmasti Niinistö presidenttinä panisi pahakseen jos Urpilainen kysyisi talousneuvojakin asiantuntijalta. EIB-ajoilta saattaa Niinistöllä olla myös joitain kontakteja, joista saattaa olla tulevaisuudessa hyötyä.
Siitä ainakin olen itse suunnattoman iloinen, että voittaa kilvan kumpi tahansa ehdokkaista, saa maamme edustavan ja osaavan presidentin tulevaksi 6-vuotiskaudeksi, ja miksei vaikka kahdeksikin!

Poissa Jampe

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2205
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #184 : 28.01.12 - klo:15:16 »
Kyllä minusta on tärkeää että presidentillä on omaakin talousosaamista sillä presidentin tulee tietää ja ymmärtää mistä yhteiskunnassa kulloinkin keskustellaan. En tiedä millaista osaamista Halosella on ollut, mutta en ole äänestänytkään Halosta presidentiksi. Halonen on loistanut poissaolollaan yhteiskunnallisesta keskustelusta ja tullut tunnetuksi ainostaan näistä "kolmannen maailman" suhteistaan tai mitä lienevätkään. Joka tapauksessa on helppoa todeta ettei Halosesta koskaan tullutkaan mitään "koko kansan presidenttiä" lupauksista huolimatta. Ennemminkin jatkuva poissaolo kertoo osaamattomuudesta. Myöskin nämä kahden lautasen ongelmat halosen aikakaudella kertovat siitä miten presidentin arvovalta on kaventunut kun tällaisia keskusteluja edes käydään. Ei mitää ansioita emmeenstä kaudesta todellakaan.

pelkään että Haavistosta tulisi kokemattomuutensa, koulutusvajeensa ja muunkin uskottavuusvajeensa vuoksi vieläkin ongelmallisempi tapaus. Veteraanikortin käytöstä olen samaa mieltä mutta en ymmärrä miksi armeijakysymystä ei muka saisi nostaa framille?  Nimittäin on peristeltu ettei "armeijassa opi mitään hyödyllistä presidentinvirkaa varten", mutta se että Haavisto ei ole suorittanut asevelvollisuutta jonka jokainen suomalainen mies on velvollinen suorittamaan, kertoo hänen maailmankuvastaan paljon. Pasifistinen idealismi se on, eli jätetään aseet ja armeija pois, eikä vastata hyökkäykseen puolustautumalla vaan antautumalla.  Siinä mielessä on kyllä perusteltua sanoa että sivarius on sotaveteraanien perinnön halveksimista. parhain tapa millä nuoret terveet miehet voivat kunnioittaa menneiden sukupolvien perintöä, on jatkaa samaa marssia suorittamalla kansalaisvelvollisuutensa.

Muuten asiasta toiseen; jostain syystä Iltasanomat vai oliko Iltalehti kirjoittelee että Haaviston puoliso on ajellut Ecuadorissa kännsissä autolla ja joutunut olemaan viisi päivää putkassa!  Mites nyt kun protokollan mukaan myös presidentin puoliso edustaa maata monessa kohtaa, niin onko tällainen henkilö mielestänne sovelias tehtävään ja onko hän osoittanut riittävää kypsyyttä ja arvokkuutta kuten vaadittaisiin?

Eipä todella ole vaikeata valita kumpaa äänestän. Mitä tarkemmin asiaa miettii sitä selvemmäksi se tulee. ja tässä ei ole kyse mistää rasismista, -kyllä tällaiset asiat nostettaisiin esiin vaikka vastassa olisi kuka tahansa. Jos Niisnistön puoliso Jenni Haukio olisi ajellut ulkomailla kännipäissään autolla ja olleillut viisi päivää putkassa niin aivan varmasti asiasta puhuttaisiin ja uutisoitaisiin, että pankaa vaan samoin tein te Haaviston kannattajat se marttyyrikortto takaisin taskuun ainakin tämän asian kohdalla.
Elämä on ihmisen parasta aikaa -Matti Nykänen-

Poissa steal

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1603
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #185 : 28.01.12 - klo:15:16 »
Katselin rekattujen määrää yli 850 immeistä.
Mutta mites tuo äänestys, on vähän nyt huonot rosenttiloiset ?  :kahvi:

Poissa tosikkoko

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 860
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #186 : 29.01.12 - klo:00:14 »
(Oikeasti - olen tavannut vihreissä todella suvaitsemattomasti toisinajatteleviin suhtautuvaa ja ylimielistä porukkaa.)
itselläni oli aiemmin, ennen näitä ja eduskuntavaaleja, aika positiivinen mielikuva vihreistä. Erityisesti, että olisivat asioista monipuolisesti keskustelevia suvaitsevia ja älykkäitä ihmisiä.

ei enää. ensin pari facebook-kaveria mollasi erityisesti perussuomalaiset eduskuntavaalien jälkeen lähettämällä kaikenlaisia linkkejä ja erityisesti tosi karmeita yleistyksiä.
Ja nyt muutaman viikon aikana olen lukenut samoilta tahoilta monenlaista uusiolannoitteeksi (*) kelpaavaa, niin ei moinen ryhmä (vaikka lähteinä on pari tuttua vihreää, niin linkkejä lukemalla on huomannut että moinen "7 päivää" tasoinen kommentointi on yleisempääkin) enää kiinnosta vaikka vihreissä arvoissa paljon hyvääkin on. Mutta nykytyylillään puolue sopii enemmän yhden asian liikkeeksi kuin vakavasti otettaviksi oikeaksi puolueeksi.

(* = uusiolannoitteet ovat toki vihreiden arvojen mukaisia  :003: )

Poissa PekkaV

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 8605
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #187 : 29.01.12 - klo:03:50 »

   Kenellä rahat, hänellä aseet.


.
Ensi vuonna 2021 Kauhavalle. Tänä kesänä etänä:
https://herattajajuhlat.fi/4871-korttiradio-2020
Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
NYT Nimees Kokoon Tulleina
https://www.youtube.com/watch?v=79WBtRxrPPE
.

Poissa AKUANKKA313

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1093
 • x ja y pohtii elämän syvintä olemusta
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #188 : 29.01.12 - klo:12:42 »
Yhteiskunnan kapinoijat vaan innostuvat Haaviston homoudesta...
Heidän perusarvonaan on suvaitsevaisuus kunniaan.
Elämä on kemiaa.

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #189 : 29.01.12 - klo:13:20 »
---Mistähän johtuu, että sotaveteraanit itse eivät niinkään tuo itseään esille, eivätkä juurikaan vetoa veteraaniuteensa jos johonkin asiaan kantaa ottavatkin. ---

Voisiko johtua siitä, että ovat jo suurelta osin haudassa ja loputkin aika raihnaisia. Sitäpaitsi meidän kulttuurissamme ei ole hyväksyttyä kehua itseään.
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Pirska

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 6624
 • Vihaaja
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #190 : 29.01.12 - klo:13:28 »
Se on täytetty!
Vielä, Herra, kutsut meitä,
Vielä sanas saarnataan.

Poissa Jampe

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2205
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #191 : 29.01.12 - klo:13:33 »
Minä en viitsi mennä ennakkoäänestykseen. Pidän teitä hulluja jännityksessä ja kerron vasta äänestyspäivänä ketä olen äänestänyt!   :077:
Elämä on ihmisen parasta aikaa -Matti Nykänen-

Poissa Mansipaani

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1757
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #192 : 29.01.12 - klo:17:33 »
Nyt on Sauli nähty,- empaattisen, rauhallisen ja lämpimän ihmisen kuvan hänestä saa. 
Hopes up  :eusa_clap:

Poissa Atanasia

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2189
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #193 : 29.01.12 - klo:17:40 »
Lainaus
Pidän teitä hulluja jännityksessä ja kerron vasta äänestyspäivänä ketä olen äänestänyt!   077

hahhah, et malta, teet soinit!
Herra armahda.

Poissa Jampe

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2205
Vs: Presidentinvaalit 2012 toinen kierros
« Vastaus #194 : 29.01.12 - klo:18:09 »
hahhah, et malta, teet soinit!

Ite teet!
Elämä on ihmisen parasta aikaa -Matti Nykänen-