Kirjoittaja Aihe: Aholansaari Sinfonietta & Jukka Perko Helsingissä su 16.5.2010  (Luettu 1565 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa jhautsal

  • Körttiläisyyden jäljillä
  • Viestejä: 6
Aholansaari Sinfonietta soittaa tämänvuotisen kevätkonserttinsa Helsingin Vanhassa kirkossa sunnuntaina 16.5.2010 klo 18. Konsertin solistina esiintyy saksofonisti Jukka Perko, ja kapellimestarina on tuttuun tapaan Jyri Nissilä.

Ohjelma:
Richard Wagner: Siegfried-idylli
Zoltán Kodály: Kesäilta
***
Gija Kantsheli: Yörukouksia sopraanosaksofonille, jousille ja ääninauhalle

Konsertin avaa Richard Wagnerin kevättunnelmainen Siegfried-idylli, josta edetään Suomessa valitettavan harvin kuultuun teoshelmeen, Zoltán Kodályn Kesäiltaan. Teos valmistui ja kantaesitettiin nykyisenä versionaan vuonna 1929, ja se on omistettu kapellimestari Arturo Toscaninille. Kesäilta on syyttä suotta jäänyt pimentoon orkesterien konserttiohjelmistoissa; se on kiistaton myöhäisromanttinen mestariteos. Konsertin päättää aikamme merkittävimpiin nykysäveltäjiin kuuluvan georgialaisen Gija Kantshelin teos Yörukouksia. Teos kuuluu sarjaan Elämää ilman joulua, ja sen esityskokoonpanon muodostavat jousiorkesteri, ääninauha ja solistinen sopraanosaksofoni. Aholansaari Sinfoniettalla on kunnia saada saksofonisolistikseen Suomen epäilemättä menestynein jazzmuusikko Jukka Perko, joka tällä kertaa osoittaa olevansa yhtä lailla kotonaan myös klassisen konserttimusiikin parissa. Kantshelin Yörukouksia rakentaa intensiivisen kaksikymmenminuuttisen kaaren – lähinnä hiljaisuuden keinoin.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelmia hintaan 10 € saa tuntia ennen ovelta. Tervetuloa!

www.aholansaari.fi/sinfonietta
www.jukkaperko.com

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8682
 :023:
"KIITOS ETÄHERÄTTÄJÄJUHLISTA!"

https://herattajajuhlat.fi/

Poissa Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10754
 :023:
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.