Se mistä en pidä on kalakeitto hauesta. Mutta kalapullat, kalamureke ja uusin omareseptini on maustettu haukivuoka. Jotenkin näin:
Voideltuun uunivuokaan hyvin ruodoista puhdistetut fillet nahkapuoli alaspäin.
Vuoan pohjalle olen ripotellut pari ruokalusikallista sipulikeittopussista.(tarkista gluteenittomuus. paahdetut sipulit ajaa lähes saman asian.)
Fileille suolaa, valkopippuria, aivan hiukan hyvin hienonnettua fenkolia. Vuoan seunoille tomaatin ja paprikanlohkoja. Uunissa n. 200 asteessa kypsiksi asti( ehkä 40 min, tms
riippuu kalan koosta)
Juju on valkokastike. Minä voin tehdä maitokastikkeen vehnäjauhosuuruksella jonka hiukan kuullotan kasarin pohjassa voissa, samoin hienonnetun sipulin.Lisään maidon. Keitän kymmenen minuuttia, lisään rouhitun maustepippurin ja kaksi vatkattua munaa. Annan hiljalleen hautua 5- 10 min. Nämä yhdessä maistuu hiukan lipeäkalalle ja se on se hyvä juttu. Jauhoiset perunat ja etikkapunajuuret. Kyllä minulle hauki tälleen kelpaa!
