Olen toisaalla maininnut lukeneeni Nilsiän juhlilla historiaan jäänyttä edellistä Siionin virsikirjaa ja piispa Malmivaaran toimimittamaa Armoistuimen eteen-kirjaa. Veisaaja en ole armolahjoiltani, että kuunteluksi on enimmäkseen mennyt. Vanhan kirjan kaikkia virsiä ei ole uudessa laitoksessa. Tunnistin ainakin yhden poisjätetyn "älä nuku syntinen" nro 164. Uskoakseni sitä on veisattu ulkotiloissa juhlilla, koska ko sivulla kirjani on sadeveden rypistämä ja pystyn virren tapailemalla hyrisemään. Että muuta en kritisoi. Uuden virsikirjan ulostulo oli minulle opettava kokemus, sillä hyvänä pidin sitä, että veisattava virsi aina ensin kuulutettiin. Urpolla on liturginen ääni ja muutenkin hän sopii aarinolliseen körttijoukkoon. Koska on selitetty, että kuulutukset johtuivat siitä, että kansa ei uusia virsinumeroita tiedä, niin kuulutettiin. Tulipas kova kotiläksy yrittää opetella virret, että "nopeuskilpailussa" pärjään. Eihän nyt toki. Uudessa kirjassa on aakkosellinen hakemisto kaikille värssyille.
Toinen asiani on em kirjan sivulta 80 ote: "eräs nurmolainen mies kärsi suuresti sisällisestä kuivuudestaan muutamilla herättäjäjuhlilla. Kun muut yhtyivät kiitosvirteen, liikkui hänen sielussaan valitus. Samassa kuului hänen läheltään poikkeuksellisen kaunis ääni. Kun hän kääntyi katsomaan, kuka siinä niin veisasi, huomasi hän ajasta Herran kansan lepoon siirtyneen tyttärensä seisovan vierellään kirkkaissa vaatteissa ja kiittävän Herraa. - Ensin hän hämmästyi kovin. Sitten hän kiitti Herraa nöyryydessä.
Saarnattu ulos v 1948.
Tässä lienee minunkin kokema enkelikokemus kyseessä. Körteissä puhutaan "armon vilauksesta". Nilsiässäkin kaksi kertaa, että kuulin. Kuinkahan yleisesti puhutaan enkeleistä ja kokemuksista pyhiin tajuntamme ulkopuolella. Uskosta, että se tapahtui.