Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 4

<< < (12/15) > >>

Riitta-mummi:
Tuota minäkin olen tarjotellut monen monta kertaa. Nyt lisään vielä avartukaa, sopeutukaa, tyytykää ja sovitelkaa !

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 18.10.21 - klo:15:15 ---Aivan niin, muuttukaa, uudistukaa mieleltänne.

--- Lainaus päättyy ---
Kirkon olemukseen ja tehtävään kuuluu näin tietyn perinnön ja opetuksen säilyttäminen ja toisaalta uudistuminen ja muuttuminen Jumalan tahdon mukaisesti, kuten Roomalaiskirjeen 12 luvussa todetaan:  ”Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä”. Rohkeasti juurille -rohkeasti tulevaisuuteen  https://www.mattisalomaki.fi/

luterilainen:
Matti Salomäen haastattelusta:

AVIOLIITTOON VIHKIMINEN

"Ihmisen elämä on lyhyt. Jokaisen pitäisi saada viettää se sen ihmisen kanssa, jonka kanssa haluaa. Jos sinut valitaan piispaksi, oletko valmis puolustamaan jokaisen ihmisen oikeutta tähän?

Olen sitoutunut Raamatun ja kirkon opetukseen sekä kirkolliskokouksen päätöksiin. Niiden perusteella Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi ja asettanut avioliiton heille lahjaksi ja tehtäväksi.

Mikä on suhtautumisesi samaa sukupuolta olevien parien vihkimiseen? Kuuluuko Jumalan kasvojen edessä solmittu liitto homopareille. Perustele!

Viittaan edelliseen vastaukseen. Olen sitoutunut Raamatun ja kirkon opetukseen avioliitosta miehen ja naisen välisenä suhteena.

Kuinka keskeiseksi tässä piispanvaalissa on noussut kysymys, mikä on suhtautumisenne tasa-arvoiseen avioliittoon/samaa sukupuolta olevien vihkimiseen tai siunaamiseen? Jos em. Kysymys on noussut usein esille, kuinka ärsyttävää on se, että tämä kysymys esitetään niin usein?

Mielestäni tämän kysymyksen käsittely on saanut suhteettoman suuren tilan kirkossa, kun ottaa huomioon, kuinka pientä ihmisryhmää se koskettaa. Se vääristää mittasuhteet ilmiön yleisyydestä. Tässä piispanvaalissa tätä asiaa on kysytty tai sivuttu lähes poikkeuksetta jokaisessa haastattelussa.

Oletko valmis nykyisessä pappisvirassasi vihkimään kristilliseen avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja tai siunaamaan? Kyllä tai ei.

En ole.

Jos sinut vihitään piispaksi, aiotko lipsua sukupuolineutraalin avioliittoon vihkimisasioissa? Noudatatko kirkon virallista kantaa, vai katsotko läpi sormien niitä pappeja jotka vihkii homopareja?

Noudatan kirkolliskokouksen päätöstä enkä hyväksy, että sitä kukaan muukaan mitätöi toimimalla sitä vastoin.

Samaa sukupuolta olevien parien vihkiminen hiertää nyt kirkossa. Teologiset perustelut on moneen kertaan kerrottu puolesta ja vastaan. Mikä on oleellisinta tässä? Miten ratkaisisit ristiriidan?

Kirkon tulee jo oman olemuksensa mukaisesti perustaa kaiken oppinsa ja elämänsä Raamatun opetuksiin. Sen takia en pidä hyvänä ratkaisuna sitä, että avioliittoasiassa ratkaisu tehdään lähinnä yleisen mielipiteen ääntä ja siihen liittyvää painostusta kuunnellen. Ristiriita ratkeaa sitoutumalla Raamatun opetuksiin.

Pitääkö sateenkaaripareja vihkiviä pappeja rankaista? Jos ei, niin miksi ei jos kuitenkin kirkon tunnustuksen mukaan avioliitto on miehen ja naisen välinen?

Ajattelen, että rankaisu on viimeinen ja usein huonoin vaihtoehto, mutta toki joskus ainut ratkaisu ellei mikään muu keino ”tehoa”. Tärkeämpää olisi kuitenkin etukäteen tapahtuva keskustelu ja yhteisen linjan etsiminen."

Lähde

Vastauksia kysymyksiin https://www.mattisalomaki.fi/?page_id=258

Kuulostaa kyllä parhaalta ehdokkaalta!  :eusa_clap:

luterilainen:
Kiitos Herralle, Lapuanjoen varren sinimustan körttiläisyyden sydänalueella kaikki eivät ole notkistaneet polviaan kirkon ultraliberaaleille vihervassarisuvakeille.   :eusa_clap:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 18.10.21 - klo:15:52 ---Kirkon olemukseen ja tehtävään kuuluu näin tietyn perinnön ja opetuksen säilyttäminen.

--- Lainaus päättyy ---

Kuuluuko? Näen, että perinteet ovat joskus 'maailman menoa', johon varoitetaan mukautumasta: Näin te perinnäissääntöjä seuratessanne ja opettaessanne teette tyhjäksi Jumalan sanan. Ja paljon muutakin te teette, samanlaista.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta