Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 4

<< < (10/15) > >>

1944:
Olen taas muistoissani traktorihommissa Laiturinkylän tienvarren peltolohkollamme. Elin abivuosiani ja oli joku syysloma. Sain päähäni opetella kyntämään traktorilla. Traktorimme oli aika uudenkarhea Deutz D 25, kaksipyttyinen ja ilmajäähdytteinen moottori, aura oli vielä uudempi, sillä siinä oli vielä tehtaan maalit näkyvissä.
Käännettävä ala oli kaksi hehtaaria. Alku oli kivaa hommaa, mutta sitten tuli nälkä ja vilu kaverikseni eikä antanut sisuni periksi, että olisin lähtenyt pellolta pois. Oli ollut kuivaa syksyä ja pelto oli sitkeää ketoa traktorille kääntää. Saatoin käyttää vain kakkosvaihdetta, jolloin vauhti oli enemmän matelua kuin reipasta ajoa. Meni pitkälle iltapäivään lohkon kääntäminen. Vanhempani olivat siihen aikaan Oulussa isäni palvelustehtävän vuoksi, joten päästessäni Korpelan mäelle piti tehdä jotakin ruokaa ja heti. Nälkä oli. Isäntänä oli vanhempi veljeni, vanhapoika, joka oli omissa hommissaan. Sain päähäni, että nopein tapa saada evästä on, että keitän perunoita. Ne piti hakea pellolta, pestä ja panna valkea hellaan ja kattila hellalle ja kattilaan perunat. Sitten havaattin, että ei ollut voita sipulikastikkeen tekoa varten. Meijeriauto ei ollut vielä palannut, koska siinä oli tulossa voi.
Ratkaisin ongelman siten, että keitin perunat kypsiksi, tein suolaisen vesikastikkeen ja siihen kastoin haarukalla kypsän uudenperunan lohkoja. Tulin kylläiseksi.

luterilainen:
Deutz D25  https://www.youtube.com/watch?v=eka0e2nXc2M

1944:
Kiitos latauksestasi. Traktori on kuten meillä oli, mutta väri oli keltainen. Se palveli veljeä kauan, mutta sitten eräänä syksy-yönä se paloi, kun veli käytti sitä lietson pyörittämiseen kuivurihommissa.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 25.09.21 - klo:16:29 ---Kiitos linkeistäsi! Näkkyypähän,,,miten äänestetään.

--- Lainaus päättyy ---
Lapuan tuomiorovasti Matti Salomäki edustaa ehdokkaista ehkä kaikkein konservatiivisinta ajattelua. Salomäellä on vankka kristillinen arvomaailma ja lapualainen körttiläinen kotikasvatus. Itse hän sanoo olevansa maanläheinen ja tavallinen.  :eusa_clap:

Lähde

Lapuan hiippakunta saa kaitsijan neljän erilaisen ehdokkaan joukosta – tällaisia he ovat arvomaailmaltaan
https://yle.fi/uutiset/3-12070891

1944:
Luin referaatit läpi. Jos olisin äänestäjä, niin mikä jottei,,,en kuitenkaan voi kirjoittaa, että johan nyt toki. Yhdellä äänellähän ei saa paljoa aikaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta