Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 3

<< < (3/40) > >>

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 28.09.20 - klo:18:11 ---Lapuanjoen varren kotirintaman uhrivalmiiden nuorten naisten elämän täyttymys olikin kylvökoneiden siemenistä synnyttää taivaan taimia, joista kasvoi körttiläisyyden sydänalueelle ritarillisia Jumalan sotaurhoja ja vanhurskauden tammia.

--- Lainaus päättyy ---

Mitähän äitisi sanoisi, jos olisi lukemassa näitä sanojasi?

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 28.09.20 - klo:22:08 ---Mitähän äitisi sanoisi, jos olisi lukemassa näitä sanojasi?

--- Lainaus päättyy ---
Äitini ei sanoisi yhtään mitään, sillä hän on kuollut.

Pena:
Kirjoitinkin: "Jos olisi lukemassa". Katsotko, että olet vapaa kirjoittamaan naisista miten halventavasti tahansa, kun äitimuori ei ole enää vahtimassa sanojasi?

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 29.09.20 - klo:08:59 ---Kirjoitinkin: "Jos olisi lukemassa". Katsotko, että olet vapaa kirjoittamaan naisista miten halventavasti tahansa, kun äitimuori ei ole enää vahtimassa sanojasi?

--- Lainaus päättyy ---
Asiaan!

Paljon on vettä virrannut Lapuanjoessa, ja ajan saatossa Lapuanjoen varren körttiläisyyden sydänalueeseenkin on valunut ajan hengen mukaiset individualistiset kulttuurimarxilaiset arvot, jotka vaikuttavat ihmisten valintoihin ja arvoihin. Raamatusta voimme lukea, ettemme itse omista itseämme (1.Kor.6:19-20), vaikka ajan henkeen kuuluu naisen oikeus omaan ruumiiseen ja aborttiin. Lapuanjoen varrellakaan ei enää ole niitä uhrivalmiita nuoria naisia, joille  elämän täyttymys oli synnyttää niitä taivaan taimia, joista kasvoi körttiläisyyden sydänalueelle ritarillisia Jumalan sotaurhoja ja vanhurskauden tammia.

Suureksi ikäluokat ovat jo eläkeiässä, ja körttiläisyyden sydänalueen etelä-pohjanmaan väestö vähenee, sillä maassamme syntyvyys on 1800-luvun nälkä­vuosien tasolla.

Kun Kotiliesi sota-aikana neuvoi nuoria naisia avioitumaan sotainvalidiin kanssa ja tekemään kuusi lasta, niin nykyisen ajan hengen mukaan naisen ei tule olla synnytyskone.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Hanna Sarkkinen muistuttaa siitä, että maapallolla riittää vauvoja.

– Mutta se, että lapsia tehdään yhteiskunnan vuoksi, on vaarallinen ajatuskulku. Jos sitä vie kovin pitkälle, kohta naiset ovat synnytyskoneita isänmaan puolesta, Sarkkinen sanoo.

– En halua sanoa kenellekään, että teepä nyt lapsia. Jos ihmiset eivät halua tehdä lapsia, sitten eivät tee, ja se ei kuulu yhteiskunnalle, hän muistuttaa.

– Syntyvyyskeskustelussa onkin välillä se epämiellyttävä piirre, että tuntuu haluttavan nimenomaan valkoisia vauvoja, hän sanoo.

– Maapallolla ihmisten keski-ikä on hyvin nuori ja varmasti Suomeenkin olisi tulijoitakin, jos siihen olisi väyliä.

Lähde

”Tuntuu, että halutaan nimenomaan valkoisia vauvoja” – Hanna Sarkkinen ohjaa huomiota siihen miten puhumme lapsista
https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4319252-tuntuu-etta-halutaan-nimenomaan-valkoisia-vauvoja-hanna-sarkkinen-ohjaa-huomiota-siihen-miten-puhumme-lapsista

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 29.09.20 - klo:13:29 ---Raamatusta voimme lukea, ettemme itse omista itseämme (1.Kor.6:19-20), vaikka ajan henkeen kuuluu naisen oikeus omaan ruumiiseen ja aborttiin.

--- Lainaus päättyy ---

Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? 1. Kor. 3:16 on rinnakkaisteksti, joka kertoo, kenen omia olemme. Se kertoo myös, ettei ole kysymys yksittäisen ihmisen ruumiista, vaan seurakunnasta, joka on Kristuksen ruumis. Paavalin valjastaminen sota-ajan Kotilieden toimittajaksi ei siis onnistu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta