Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Danielin kirja, aasinsiltana kasvisruoka

<< < (3/18) > >>

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 02.05.20 - klo:10:50 ---Koronaviruksen ja Sarsin lähtöpiste on mahdollisesti ruokatori. Ebolan lähtöpiste on mahdollisesti villisimpanssin teurastaminen ja syöminen. Arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia hiljattain ilmaantuneista tartuntataudeista on peräisin eläimistä. Lihansyönti ja eläinperäinen ruokakulttuuri on vain yksi tapa näiden tartuntatautien leviämiseen, mutta eläintensyönnistä on jo eri tavoin etsitty syyllistä vallitsevaan tilanteeseen.

Ilmiselvä kritiikin kohde on ollut Kiinan villieläintorit. Meillä Suomessa sairaalabakteerina tunnettu antibiooteille vastustuskykyinen MRSA-bakteeri on levinnyt räjähdymäisen nopeasti sikaloissa. Bakteeripommi vaanii myös broilereissa, joissa ESBL-bakteerit ovat antibiootteja hajottavia suolibakteereita, jotka tarttuvat myös ihmisiin.

Eläimestä ihmiseen tarttuvia tauteja kutsutaan zoonooseiksi. Koronavirus on myös alkujaan zoonoosi, joskaan nyt se ei enää tarvitse eläintä tartuttaakseen ihmistä, vaan se on muuttunut ihmisten välillä tarttuvaksi virukseksi. Luonnollisesti nämä tapahtumaketjut ovat kiinteästi kytköksissä myös ilmastonmuutoksen etenemiseen.

Siksi kasvisruokavaliota voidaan raamatullisesti perustella terveelliseksi ja ilmastoystävälliseksi. :)
 
Lähteet

Sian teuraseristä jopa 78 % sisältää MRSA-bakteeria – myös Suomessa
https://www.talouselama.fi/uutiset/sian-teuraserista-jopa-78-sisaltaa-mrsa-bakteeria-myos-suomessa/d2fdd1b2-7b25-3517-b50c-c186140b0a9c

Bakteeripommi vaanii broilerissa – ESBL-bakteerit ovat antibiootteja hajottavia suolibakteereita, jotka tarttuvat myös ihmisiin
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/15/bakteeripommi-vaanii-broilerissa-esbl-bakteerit-ovat-antibiootteja-hajottavia

Lepakoita, käärmeitä, ihmisiä ja siipikarjaa vieri vieressä – Koronaviruksen epäilty lähtöpaikka oli riskialtis ruokatori, ja niiden saaminen kuriin on Aasiassa iso urakka
https://yle.fi/uutiset/3-11298036

Loppuvatko pandemiat, jos ryhdymme vegaaneiksi, entä voisiko tartuntatauti lähteä liikkeelle Suomesta? Valtaosa viruksistamme on peräisin eläimistä
https://yle.fi/uutiset/3-11301388

Jos ilmastonmuutos jatkaa kiihtymistään, vakavat taudit ja epidemiat voivat yleistyä – viitteitä näkyy jo Suomessakin
https://yle.fi/uutiset/3-11274818

--- Lainaus päättyy ---

Kautta aikojen ihminen on pessyt kätensä ja kypsentänyt ruoan. Näin bakteeri vaara hupenee.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 18.05.20 - klo:14:05 ---Kautta aikojen ihminen on pessyt kätensä ja kypsentänyt ruoan. Näin bakteeri vaara hupenee.

--- Lainaus päättyy ---
Mielestäni Raamattu sisältää monia hyödyllisiä ja terveydenhoidollisia ohjeita. Kolmannessa Mooseksen kirjassa on tarkka lista epäpuhtaista eläimistä, joita ei ole terveellistä syödä (3.Moos.11-1-4). Keskiajalla Euroopassa juutalaiset sairastuivat ruttoon paljon vähemmän kuin valtaväestö, koska he noudattivat VT:n ohjeita ihmisravinnoksi kelpaavista eläimistä ja puhtaussäädöksiä pesemällä kätensä ennen ruokailua.

Kolmannessa Mooseksen kirjassa Jumala varoittaa eläinrasvan ja kolesterolin vaarallisuudesta (3.Moos.:3:17). Samassa luvussa Jumala varoittaa sisäelinten ympärillä olevasta rasvasta, joka on poltettava eikä sekoitettava makkaraan (3.Moos.4:31). Viidennessä Mooseksen kirjassa on ohjeet ripuli- ja muidenkin ulosteiden mukana leviävien tautien ehkäisystä (5.Moos.23:14).

Mikrobien aiheuttamat ruokamyrkytykset ovat kuitenkin lisääntyneet selvästi viime vuosina niin Suomessa kuin muuallakin. Ripuli tappaa yli miljoona lasta vuosittain. Siksi meidän on syytä pestä kätemme huolella ennen ruuan valmistusta. Keittiössä kokatessa ruuanlaittajalla on yleensä muovinen leikkuulauta. Sen päälle pannaan possun pala ja leikataan, isketään pannuun ja paistetaan. Siinä kuolevat  MRSA:t, ESBL:t ja yersina-bakteerit. Yersinialajeista kaksi aiheuttaa ihmiselle ripulitaudin. Yksi virhe usein kuitenkin tapahtuu, missä laitetaan samalle laudalle tuoretta salaattia työvälineitä puhdistamatta. Kun leikattu salaatti kaadetaan laudalta kulhoon, niin siinä menevät vihannekset ja mikrobit samassa käden käänteessä.

Lähteet

Ripuli tappaa yli miljoona lasta vuosittain
https://yle.fi/uutiset/3-5813919

Ruoan mikrobiologiset vaarat
https://www.duodecimlehti.fi/duo92004

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: seppos - 18.05.20 - klo:14:05 ---Kautta aikojen ihminen on pessyt kätensä ja kypsentänyt ruoan. Näin bakteeri vaara hupenee.

--- Lainaus päättyy ---
Kiinalaisessa Wuhanin kaupungin koronaviruksen lähtöpisteessä ei ole toimittu noin. Myös vuonna 2003 puhjenneen SARS-virusepidemian tiedetään saaneen alkunsa kiinalaisella torilla myydystä sivettieläimestä.

”On tiedetty jo pitkään, että Kaakkois-Aasian eläintorit ovat todellisia tautihautomoja. Me virologit olemme ennustaneet jo vuosien ajan, että seuraava viruspandemia siirtyy eläimistä ihmisiin. Emme tosin olisi halunneet olla asian suhteen oikeassa”, Tarja Sironen sanoo.

Eläintoreilla on Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa pitkät perinteet. Kyse on valtavasta kulttuurisesta ilmiöstä, liiketoiminnasta, joka on asiantuntijoiden mukaan kytköksissä salametsästykseen ja laittomaan eläinkauppaan.

Arvioiden mukaan yksin Kiinan villieläinmarkkinoiden arvo on yli 60 miljardia euroa. Wuhaninkin torilla myydään noin sataa eri eläinlajia. Osa on jo valmiiksi teurastettuja, osa teurastetaan vasta asiakkaan silmien edessä. Kyse on tuoreustakuusta.

”Virustautien leviämisen lisäksi tällainen epäeettinen ja kestämätön ruoantuotanto tuhoaa laaja-alaisesti luonnon monimuotoisuutta. Kansainvälisen yhteisön ei tulisi mitenkään hyväksyä, että miljoonat eläimet joutuvat kokemaan näin epäeettistä kohtelua, kuin mitä Kaakkois-Aasian eläintoreilla tapahtuu”, sanoo biodiversiteettikeskuksen johtaja Petri Ahlroth Suomen ympäristökeskuksesta.

Eläimistä tulee tautiruuhka

Takavuosina isoja virusepidemioita saattoi tulla ehkä kerran vuosikymmenessä – nyt vuodessa voi olla useitakin tautiaaltoja.

Tutkimusten mukaan virusepidemioiden puhkeamisten taustalla on ihmisten toiminta, joka sekoittaa ja tuhoaa luonnon ekosysteemejä. Asiantuntijoiden mukaan juuri tästä syystä johtuen uusien tautien määrä on nelinkertaistunut kuluneen puolen vuosisadan aikana.

University College London (UCL) tutkimusten mukaan noin 60 prosenttia tartuntataudeista, jotka ovat levinneet ihmisiin, ovat lähtöisin eläimistä.

”Ihmishenkiä vaativat virustaudit ovat pohjimmiltaan seurausta ihmiskunnan tuhoisasta luontosuhteesta. Viruspandemiat ovat kytköksissä aikamme toiseen suureen globaaliin kriisiin eli kuudenteen sukupuuttoaaltoon. Kun villieläinten luontaisia elinympäristöjä hävitetään kiihtyvällä vauhdilla, hupenevat eläinkannat jäävät puristukseen yhä pienemmille alueille ja ovat läheisemmässä kontaktissa ihmisten kanssa. Näin uudet taudit, joita ei vielä tunneta, siirtyvät ihmiseen”, Petri Ahlroth selittää.

Lähde

Mikä virus Kiinasta leviää seuraavaksi? Uhka jatkuu eläintorien tautihautomoissa
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/mika-virus-kiinasta-leviaa-seuraavaksi-uhka-jatkuu-elaintorien-tautihautomoissa/

PekkaV:

   Herra armahda meitä. Kristus armahda meitä. Herra armahda meitä.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 20.05.20 - klo:04:17 ---   Herra armahda meitä. Kristus armahda meitä. Herra armahda meitä.
Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

--- Lainaus päättyy ---
Amen. Epäilemättä Kiinassa uusi koranavirus COVID-19  on siirtynyt lepakosta ihmiseen. Näin oli myös 2000-luvun alussa koronavirus SARS-CoV:lla, joka tunnetaan nimellä SARS. Silloin se tarttui sivettikissasta ihmiseen ja 2010-luvulla koronavirus MERS-Cov:n tapauksessa dromedaarin kautta ihmiseen.

Uuden koronaviruksen COVID-19:n maailmaa ravisuttava tehokkuus on evoluution ja luonnonvalinnan seurausta. Vuosimiljoonien aikana koronavirukset ovat eri variaatioina siirtyneet eläimestä toiseen, ja nyt COVID-19 sai ihmisestä oikein jättipotin, ja paljon enemmän kuin viruksen aiemmin hyväksi käyttämät elämänmuodot. Nimittäin jättipotti ihmisen populaatio 7,8 miljardia, jotka ovat levittäytyneitä yli koko maapallon. Eikä siinä vielä kaikki, sillä ihmiset lentää liihottelevat lentokoneilla pitkin poikin maapalloa tapaamaan ja kättelemään lajitovereitaan levittäen COVID-19 virusta. Jumalan luoma COVID-19 virushan on vain eloton proteiinipallero, jonka sisällä on pätkä rna:ta eli perimäainesta. Se tekee vain sen, minkä Jumala on ohjelmoinut sen tekemään eli valtaamaan soluja ja monistamaan itseään, ja se on tullut jäädäkseen paruusiaan asti.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta