Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Pyryharakka - 23.08.20 - klo:19:22

Otsikko: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pyryharakka - 23.08.20 - klo:19:22
Kyllä naapuri haluaisi ihan itse kerätä karviaisensa. Supit syövät ne jo puoliraakoina. Riistakamera on heidän tuttavaa varten, joka yrittää niitä metsästää. On naapurin poika jo yhden supin pihalta ampunut, kun sattui olemaan käymässä.
Naapurilla on herkullinen puutarha. Se oikein kerää rusakoita, supeja, myyriä ym. nälkäisiä. Lumisina talvina sinne menee monta jänisten polkua eri puolilta kylää.  :003:
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 23.08.20 - klo:21:12
Ai jaa, no en ollut eka kertaa väärässä. Ymmärrän, että supit pitäisi saada kuriin, kun mielikarviaiset syövät raakoina. Eräohjelmissa oli kuva yhdestä Kanu-loukusta, sellaista Sinun kannattaa kehua naapureille.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pyryharakka - 24.08.20 - klo:20:21
Meidän supiloukku oli naapurissa lainassa, vaan eivät ovelat menneet sinne.  :icon_cool:
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 24.08.20 - klo:21:06
Aikoinani minäkin loukutin supeja, niin näin syyskesällä pidin loukun "auki" ja kaloja tms syöttinä, kuukauden toista. Jäljistä alkoi näkyä, että mitä porukkaa käy syömässä. Ensimmäisinä jäivät loukkuun kevään pennut. Sanohan isäntäväelle, että "teidän pitää tuunata sitä hommaa paremmilla syöteillä".
Ja kelpaa loukkuun ihmisevätten rippeet. Ei luonnon eläin ymmärrä serviettien päälle.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 27.08.20 - klo:17:04
Poroja olemme nähneet, yhden hirven ja kaksi vasaa, mutta ei mitään pieniä turkiselämiä.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: öppiäinen - 03.10.20 - klo:23:26
Huomenna vietetään eläinten päivää ja alkaa eläinten viikko, jonka teemana tällä kertaa on "arvokas kissa". Otin varaslähdön tänään ja hain kissalle ahvenia. Katiskaan oli mennyt parvi.  Ihmisetkin saavat osansa, ja perkeet vein metsän eäimille.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 04.10.20 - klo:09:27
Olen opettanut Nepi-koiran huonoille tavoille ts annan kädestäni makupaloja. Nytkin kirjoittaessani pureskelen porkkanaa ja koira on lattialla päänsä ylöspäin. Väliinsä näykkään pienen sipareen ja annan sen koiralle. Aloitin vähemmän maukkaasta päästä eli sieltä, missä on ollut vihreätä ja havaattin, että koira on turta vähäiselle vihreälle.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 12.10.20 - klo:19:13
Lehdessä on, mielestäni tympeän asenteellinen, artikkeli, jossa kerrotaan susilauman raadelleen metsästyksessä olleen koiran. Laki on huono, kun se ottaa huomioon suden erityisenä eläimenä ja ihmisen luvan puolustaa omaisuuttaan vain, jos eräät edellytykset täyttyvät. Syyttäjät saattavat olla asenteellisia metsästystä kohtaan, ns vihreät. Susi tutkitaan Ruokavirastossa valtion lukuun. Yksityinen joutunee maksamaan kaikki koiransa tutkimukset omasta pussistaan, jos ei ole vakuutusta. Ja jos tulee tuomio erityisen rauhoitetun suden tappamisesta, onko vakuutuskaan voimassa.
Huonoja lakeja on säädetty. Metsästys on lailla säädeltyä puuhaa, jotta sekin ansaitsee arvonsa. Ja metsästäjät pitävät hirvet kurissa. Kuka muu joukko vaanisi valtion pitkäkoipiset luupäät taimikoita syömästä.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pena - 13.10.20 - klo:06:37
Kuka muu joukko vaanisi valtion pitkäkoipiset luupäät taimikoita syömästä?

No, se susilaumapa tietenkin.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 13.10.20 - klo:08:15
Noin, jos ajattelisin, olisin antanut susille periksi ja hipsisin kaupunkiin.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pena - 13.10.20 - klo:15:08
Siitä minulla ei ole tietoa, kuinka monta niin tehokasta susilaumaa maassamme on, että sillä voisi olla merkitystä hirvikannan säätelyssä. Luonnollisessa tilanteessa hirvieläimet olisivat kai tyypillisiä suden saaliseläimiä.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 13.10.20 - klo:15:37
Näinhän se on. Meille ihmisille on annettu lupa säädellä maailman eläimiä, jo ammoisista ajoista alkaen. Lupaa niiden lopulliseen hävittämiseen ei ole. Joten maallinen esivalta on toimintavelvollinen.
Mieluummin minä sallin ihmisen nauttia ensin hirvenpaistista kuin, että sudet sen tekevät. Olen oikeutettu mielipiteeni ilmaisemiseen.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 13.10.20 - klo:16:01
^ Metsästäjillä on kyllä mahdollisuus ostaa lihansa kaupasta, mutta susilla ei ole. Susia ammutaan jatkuvasti laittomasti ja jo se hävittää osan muutenkin maan pienestä kannasta. Metsästäjät sitä paitsi ampuu usein jomman kumman tai molemmat alfaparista ja silloin lauma hajoaa. Sitten ihmetellään, kun susia seikkailee pihapiirissä. Nuoret sudet ei osaa kunnolla metsästää, koska isä ja äiti eivät ole opettamassa, joten ruoka hankitaan sitten vaikka syömällä koiria pihoista. Susien täysrauhoitus vaikka viideksi vuodeksi, niin kanta saisi kehittyä rauhassa.

Hirvi ja susi kuuluvat saumattomasti suomalaiseen luontoon, eikä ihmisillä pitäisi olla mitään oikeutta järkyttää tätä tasapainoa. Hirvi kuuluu sudelle ja karhulle!
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pena - 13.10.20 - klo:18:11
Metsästäjät sitä paitsi ampuu usein jomman kumman tai molemmat alfaparista ja silloin lauma hajoaa.

Tämä lienee merkittävä ero ihmisen ja petoeläimen välillä. Pedot pyydystävät laumasta helpoimmin saatavan, usein nuoren tai heikon yksilön. Ihminen haluaa kerskailla sillä komeimmalla.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: donpate - 13.10.20 - klo:22:09
Taitaa villisika olla ihmiselle vaarallisin tällä hetkellä suomen luonnossa elävä otus. Siis vaarallinen ja vaarallinen, ainakin sanovat niitä agressiivisiksi vahingoittuneina ja uhattuina. Lisääntyykin aika tehokkaasti.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pena - 14.10.20 - klo:07:07
Muistan joskus lukeneeni, että keskiajalla pidettiin villisian metsästämistä kaikkein vaarallisimpana. Tiheiköstä äkkiarvaamatta kohti ryntäävä, torahampain varustettu kiilamainen lihaskimppu on varmaan ollut kamala vastustaja.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pyryharakka - 14.10.20 - klo:10:38
Minä täällä luonnon keskellä pidän itselleni vaarallisimpana puutiaista. Täällä meilläpäin se voi borrelioosin lisäksi tartuttaa aivokuumetta.
Tien päällä vaarallisimpia ovat hirvet.

Tilastollisesti eniten ihmisiä tappaa hirvi. Onneksi hirvikolarit ovat nykyisten turvatyynyjen, hirviaitojen ym. vuoksi kai vähentyneet.

Sudet ovat lopettaneet tuttaviemme lampaankasvatuksen. Se on niin ikävää, miten ne tappavat useamman lampaan kerrallaan. Syövät vähän ja jättävät monta lammasta kuolleena laitumille. Täällä rajan pinnassa sudet voi olla joko täkäläisiä tai venäläisiä. Raja ei niitä pitele.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 15.10.20 - klo:16:26
Kirjoitat oikeita asioita, olen samaa mieltä. Punkkeja on Kankaalan pihamaallakin, mutta vielä eivät ole Nepi-koiran karvoista tulleet ihmisten kimppuun.
Oulun reissulla Kylmälänkylän metsäaluueen läpi ajettaessa kuollutta ja martoa oli maisema. Nyt on kohta vuoden pimein aika edessä. Joskus on näkynyt kanalintuja ja hirvikin tai supi, nyt nietu mitään.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 28.10.20 - klo:20:35
Surren ilmoitan, että perhe-yhteisömme viimeisin ( viimeinen ? )  koira Eino, eglanninbuldoggi, siirtyi ajasta iäisyyteen viime maanantaina. Eino oli jo iälliseksi päässyt, tarkka ikä ei ole tiedossani,ehkä  n. 12 vuotta ainakin.

Lotta pohti miten sillä menee siellä  Koirien taivaassa Bussen, Basson, Ennin, Alexin, Tirpan , Themiksen , ja kahden hamsterin kanssa.

Syömme muisto-puurot perjantaina ip. läheisten kesken.

 (https://www.cosgan.de/images/more/flowers/z850.gif)
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pena - 28.10.20 - klo:20:58
Koiran tarkoitus on olla ihmisen kumppani. Se ei ole villieläin. Niinpä koiran kuolema koskettaa. Minä kuulin tänään, että chihuahuatuttavani Iines menehtyi kesällä. Nene ja Siiri lähtivät jo edeltä. Kuka nyt aivastaa aina minut ja Terrin nähdessään? Otan osaa.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 29.10.20 - klo:16:00
Kävimme yhden yön nukkumassa Oulussa, niin supipari oli heti ottanut oikeuden omiin tassuihinsa ja jättänyt yhteisen käyntikortin levittämälleni hiekkapatjalle puuliiterin edessä. Käyntikortti oli ristiin kakattua jätöstä  :003:. Otin lapion ja peittelin enrgialäjän aika syväätte, ettei se tulisi myöhemmin vaivooksi asti.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 31.10.20 - klo:18:51
Ketut lemmikkeinä:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8ATi-PF9vE
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Pyryharakka - 31.10.20 - klo:21:05
Vähän kävi sääliksi beagleä, joka yritti jahdata kahta metsäkaurista eilen. Olimme lähdössä asioille ja pihalla kuuntelimme koiranhaukkua. Katselimme haukun suuntaa ja pohdimme, mikä lie meininki. Kyseessä ei ollut hirvijahti, eikä haukku kuulostanut ajokoiralta.
Pellolle putkahti metsiköstä kaksi kaurista. Kaikessa rauhassa ne jolkottelivat eteenpäin. Välillä pysähtyen ja kuulostellen haukkua. Siinä kuulostellessa toinen teiki pienen kiepin. Sitten ne lähtivät melko rauhallista tahtia juoksentelemaan eteenpäin, välillä tehden kauniin loikan ojan yli jne.
Haukku kuului kaiken aikaa. Lopulta metsästä juoksi peagle haukkuen. Lyhytjalkaisena sillä oli melko toivoton tilanne. Ei se edes ehtinyt pellolla nähdä kauriita. Sen piti turvautua hajuaistiin, mikä tietenkin oli erinomainen. Se jopa teki sen saman lenkin pellolla kuin toinen kauriista. Mahtoi se tuon jahtisession jälkeen olla naatti ja nälkäinen.  :icon_wink:
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.11.20 - klo:19:59
Aamuhartaus tänään:


http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=5392.0#new

kohta: Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra .

toteutuu näin:

https://www.youtube.com/watch?v=Kzpkn4v4sPE
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.11.20 - klo:10:02
Vähän kävi sääliksi beagleä, joka yritti jahdata kahta metsäkaurista eilen. Olimme lähdössä asioille ja pihalla kuuntelimme koiranhaukkua. Katselimme haukun suuntaa ja pohdimme, mikä lie meininki. Kyseessä ei ollut hirvijahti, eikä haukku kuulostanut ajokoiralta.
Pellolle putkahti metsiköstä kaksi kaurista. Kaikessa rauhassa ne jolkottelivat eteenpäin. Välillä pysähtyen ja kuulostellen haukkua. Siinä kuulostellessa toinen teiki pienen kiepin. Sitten ne lähtivät melko rauhallista tahtia juoksentelemaan eteenpäin, välillä tehden kauniin loikan ojan yli jne.
Haukku kuului kaiken aikaa. Lopulta metsästä juoksi peagle haukkuen. Lyhytjalkaisena sillä oli melko toivoton tilanne. Ei se edes ehtinyt pellolla nähdä kauriita. Sen piti turvautua hajuaistiin, mikä tietenkin oli erinomainen. Se jopa teki sen saman lenkin pellolla kuin toinen kauriista. Mahtoi se tuon jahtisession jälkeen olla naatti ja nälkäinen.  :icon_wink:

Voi kaurisparat. Sääliksi käy, kun joku tappajalauma on perässä.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.11.20 - klo:10:03
Kyllä naapuri haluaisi ihan itse kerätä karviaisensa. Supit syövät ne jo puoliraakoina. Riistakamera on heidän tuttavaa varten, joka yrittää niitä metsästää. On naapurin poika jo yhden supin pihalta ampunut, kun sattui olemaan käymässä.
Naapurilla on herkullinen puutarha. Se oikein kerää rusakoita, supeja, myyriä ym. nälkäisiä. Lumisina talvina sinne menee monta jänisten polkua eri puolilta kylää.  :003:

Supi on pesukarhu, enkä usko niitä pihassanne olevan.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.11.20 - klo:10:08
Lehdessä on, mielestäni tympeän asenteellinen, artikkeli, jossa kerrotaan susilauman raadelleen metsästyksessä olleen koiran. Laki on huono, kun se ottaa huomioon suden erityisenä eläimenä ja ihmisen luvan puolustaa omaisuuttaan vain, jos eräät edellytykset täyttyvät. Syyttäjät saattavat olla asenteellisia metsästystä kohtaan, ns vihreät. Susi tutkitaan Ruokavirastossa valtion lukuun. Yksityinen joutunee maksamaan kaikki koiransa tutkimukset omasta pussistaan, jos ei ole vakuutusta. Ja jos tulee tuomio erityisen rauhoitetun suden tappamisesta, onko vakuutuskaan voimassa.
Huonoja lakeja on säädetty. Metsästys on lailla säädeltyä puuhaa, jotta sekin ansaitsee arvonsa. Ja metsästäjät pitävät hirvet kurissa. Kuka muu joukko vaanisi valtion pitkäkoipiset luupäät taimikoita syömästä.

Susi pitäisi itse hirvikannat kurissa, mutta eihän se voi sitä tehdä, kun sudet tapetaan. Tuo "kannanhoidollinen" näkökulma on täyttä skeidaa. Ihminen tappaa eläimiä huvikseen ja väittää hoitavansa villieläinten kantoja. Naurettavaa, ei ne mitään hoitamista tarvitse.

Nyt ei enää tappouhkausten takia uskalleta susiakaan pannoittaa. Kyllä tähän metsästäjien eli tappajien touhuun on joku järki saatava. Kepu puolueena on kaikkein pahin.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.11.20 - klo:10:11
Näinhän se on. Meille ihmisille on annettu lupa säädellä maailman eläimiä, jo ammoisista ajoista alkaen. Lupaa niiden lopulliseen hävittämiseen ei ole. Joten maallinen esivalta on toimintavelvollinen.
Mieluummin minä sallin ihmisen nauttia ensin hirvenpaistista kuin, että sudet sen tekevät. Olen oikeutettu mielipiteeni ilmaisemiseen.

Olet tietenkin oikeutettu mielipiteeseesi, eikä sitä ole kukaan kyseenalaistanutkaan, mutta kysynkin: kuka on antanut luvan säädellä maailman eläimiä eli siis tappaa niitä? Älä vaan vastaa, että joku jumala?
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.11.20 - klo:10:16
Minä täällä luonnon keskellä pidän itselleni vaarallisimpana puutiaista. Täällä meilläpäin se voi borrelioosin lisäksi tartuttaa aivokuumetta.
Tien päällä vaarallisimpia ovat hirvet.

Tilastollisesti eniten ihmisiä tappaa hirvi. Onneksi hirvikolarit ovat nykyisten turvatyynyjen, hirviaitojen ym. vuoksi kai vähentyneet.

Sudet ovat lopettaneet tuttaviemme lampaankasvatuksen. Se on niin ikävää, miten ne tappavat useamman lampaan kerrallaan. Syövät vähän ja jättävät monta lammasta kuolleena laitumille. Täällä rajan pinnassa sudet voi olla joko täkäläisiä tai venäläisiä. Raja ei niitä pitele.

Tien päällä vaarallisin on yhdistelmä auto+ihminen, tappaa hirviä. Sudelle lammas on helpoimpia saaliseläimiä ja sen takia alfapari viekin nuorison oppiin lammaslaitumelle. Nuoret sudet ei vielä osaa metsästää yksin, joten ne saavat erinomaisen oppitunnin metsästyksessä.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 18.11.20 - klo:11:38
Olet tietenkin oikeutettu mielipiteeseesi, eikä sitä ole kukaan kyseenalaistanutkaan, mutta kysynkin: kuka on antanut luvan säädellä maailman eläimiä eli siis tappaa niitä? Älä vaan vastaa, että joku jumala?
[/quote

Juurikin niin vastaan Jumala. Tällainen laki löytyy VT:n puolelta. En ala kiistelemään enempää.

Raamatun teksti on aika paljon ohjannut lain laatijoitakin, silloin ennen. Tänään ihminen tietää niin paljon luonnosta ja sen eläimistä, että se pystyy riittävän toimivat lait pitämään voimassa ja niitä tarvittaessa uudistamaan.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 30.11.20 - klo:16:27
Tämä on rakkautta ja yhteyttä Luojaamme !

https://fi.pinterest.com/pin/439523244890023216/
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Annikka - 06.01.21 - klo:14:51
Aivan ulkokuistimme rappusten edessä oli kaksi metsäkaurista viime yönä. Eikä niillä tuntunut olevan kiire mihinkään.

Tällaisia.

https://suomenluonto.fi/uutiset/nisakkaiden-aania-3-osa-metsakauris/

Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 06.01.21 - klo:15:34
Onko siellä kylmä noille elukoille? Täällä olisi varmaan, yölläkin oli -21,3.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Annikka - 06.01.21 - klo:16:26
Onko siellä kylmä noille elukoille? Täällä olisi varmaan, yölläkin oli -21,3.

Kai ne tarkenevat, täällä on 3-4 astetta pakkasta.

Mutta -21,3 se on tosi paljon. Hrrr....  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 06.01.21 - klo:16:40
Kiitos tiedosta  :039:
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.02.21 - klo:21:21
Veljen linturuokinnalla on käynyt parin vuoden ajan metsäkauriita. Minulla on niistä kuviakin. Tulevat yleensä hämärissä ja yöllä. Kauranjyviä syövät tietääkseni. Muistaakseni 3-4 kappaletta niitä on.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: sivullinen - 18.02.21 - klo:21:36
Tuolla Linnut osassa annoin vähän väärää tietoa kissoista. Kyllä metsäkissoja eli villikissoja on Euroopassakin, mutta ei Skandinaviassa, Islannissa eikä Irlannissa. Wikipediassa on metsäkissasta pitkä artikkeli, mutta eipä anna linkittää sitä? Metsäkissa on hiukan tukevampi kotikissaa ja elää mielellään vanhoissa lehtimetsissä, joissa sille on hyviä kolopuita, joihin voi tehdä poikasensa.

National Geographicista on tullut jonkin aikaa hienosti kuvattua ohjelmaa isoista kissaeläimistä (leijona, leopardi, bengalintiikeri) ja tänään oli sen perään ohjelma myös pienistä kissaeläimistä, jossa oli myös metsäkissa. Muita ainakin ilves, punailves ja servaali. Ohjelma alkoi tänään muistaakseni klo 17 ja kesti kaksi tuntia. 

Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 28.03.21 - klo:14:15
Alpakka, tuontilaji Etelä-Amerikasta, on suloisista suloisin olemukseltaan. Sillä on myös tärkeä tehtävä kiusattujen nuorien terapiassa.

https://yle.fi/uutiset/3-11853130
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 17.04.21 - klo:13:06
Nepistä pudotettiin liiat talvikarvat hangelle. Kyllä tuli nätti koira. Villakoira niin helposti vanuttaa turkkinsa.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.04.21 - klo:18:39
Haminassa liikkui susi . Sain  serkulta videon tapahtumasta joka oli jopa melko uhkaava. Myös YLE on näyttänyt tapahtuman.
Mies oli koiraa ulkoiluttamassa ja huomasi edessään suden jonkin mtakan päässä. Koira alkoi murista ja sitten haukkua. Susi tuli kohti, uhan lähelle ja pyöri siinä heidän ympärillä pari minuuttia. Rähinä oli melkoinen, ja vasta kun mies komensi sutta se lähti jolkottamaan radan suuntaan.

https://yle.fi/uutiset/3-11891288
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 22.05.21 - klo:11:58
Ikimuistoinen Lennu, R.I.P    (https://www.cosgan.de/images/kao/tiere/d045.gif)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007995110.html

Terveisiä Bussen, Basson ja Themiksen mamilta, Riitta-mummilta

Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 22.05.21 - klo:13:18
Hyvä, kun ehdit asian tänne siirtää. Lennu oli monella tapaa merkityksellinen koira.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 02.06.21 - klo:16:48
Kesäasuunsa punertunut orava on ottanut muutamana päivänä tavakseen etsiä ruokintapaikallamme maahan pudonneita siemeniä. Kyllähän auringonkukan siemenessä ravintoa on. Kovin hidasta on evään löytyminen kuitenkin, kun kurre etsii siemeniä ruohon seasta. Kävin tarkistamassa tilanteen aamusella ja itse arvioin, että ruohottomalla alueella olisi siemeniä enemmän. Mutta mikäpä minä olen asoista päättämään oravien osalta. Kukin taaplaa tyylillään. Mielelläni kurren liikkumista seuraan.
Otsikko: Vs: Eläimet 12.
Kirjoitti: 1944 - 06.06.21 - klo:15:38
Otin paidatta aurinkoa ja katselin punaruskean kurren evään etsimistä. Kuusissa ei ole ollut käpyjä moneen kuukauteen, linnuilla ei ole pesiä tälle kesälle lähistöllä so rastailla munien rosvoamiseen, eikä ole vielä pesissä poikasiakaan ryöstettäväksi, mitä muuta kurre söisi?
Meillä ei ole pariin kesään ollut enää ns kesyä oravaa, vaan tämäkin on villi orava ja siksi arka. Ennen oravat tekivät pesänsä talon nurkan hullaukseen, se ei tuntunut kivalta, joten verkotin kulkureiät.