Keskustelu > Seuratupa

Aamuhartaus 24

(1/34) > >>

Pena:
Mutta ei vihollinen meille silti pitkäksi aikaa rauhaa anna, vaikka kyllä saa sitten taas toisinaan ihanampiakin aikoja kokea. Se ei mitään muuta tahdo kuin sitä, että tultaisiin alinaikaisesti kiusausten raskauttamiksi, ja painuttaisiin kadotukseen. Se on saatanalle niin hirvteän paha asia, kun ei sitä ole lunastettu, eikä se pääse osalliseksi niistä lahjoista, joita syntisraukka saa nauttia.
Ja syntisellä on oikeus ottaa kaikki, mitä Herra Raamatussa lupaa antaa. Kaiken sen saa ottaa. Jos Hän antaa meille virvoitusta, lohdutusta, niin kuin on nyt tällä reisulla antanut, niin olisimme aika hölmöjä, ellemme sitä ottaisi.

Juho Malkamäki

Riitta-mummi:
Tämä Juho Malkamäen ajatus vihollisemme saatanan olemuksesta on minulle uusi.
Että kateudesta omasta lunastamattomuudesta saakin sen vihaamaan kristittyjä Kristuksen seuraajia.

Olen tiennyt että langennut Lucifer oli ylpistynyt omasta kauneudestaan, viisausestaan. Että kysymys oli ylpeyden synneistä oli tuttu, mutta tämä että saatana kadehtiikin lunastettuja kastettuja kristittyjä !

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 12.11.23 - klo:09:03 ---Tämä Juho Malkamäen ajatus vihollisemme saatanan olemuksesta on minulle uusi.
Että kateudesta omasta lunastamattomuudesta saakin sen vihaamaan kristittyjä Kristuksen seuraajia.

--- Lainaus päättyy ---

Lieko ukko-Juholla ollut paljonkin kokemuksia perisuomalaisen kateuden myrkyllisistä seurauksista?

Pena:
Kun Kristus on teitä niin hellästi rakastanut, että on koonnut teitä näihin opistoihin, joita voisi sanoa Hänen esikartanoiksensa, on Hän tehnyt sen sitä varten, että saisi teitä koota ja suojata niinkuin kana kokoo poikiansa siipiensä suojaan, teitä ruokkiaksensa ja elättääksensä täällä, pitääksensä huolta, että saisitte täällä hoitoa ja ravintoa.
Minä olen jo vanha ja laho, parahiksi voin tänne nousta, hyvin hätinä. Minäkö nyt voisin teitä ruokiskella ja elätellä! Kyllä minulla aikaa olisi ollut hyvin paljon, olisi ollut aikaa perinpohjin herätä, aikaa perinpohjin oppia tuntemaan Jumalaa ja Isää, joka meitä Kristuksessa on lähestynyt. Siinä Kristuksen kokoamain laumojen ruokiskelemisessa on, hyvät nuorukaiset, suuri vaara. Siinä tekke pian suurta vahinkoa. Kun minä olisin semmoinen kuin tulisi olla, niin voisin minäkin teitä johtaa Kristuksen helmaan, hänen ruokittavaksensa ja hoidettavaksensa.

Juho Malkamäki

Pena:
Sitä on kyllä sellaistakin saanut peljätä niinkuin sanotaan Korkeassa Veisussa, että minut pantiin viinimäkien vartijaksi, mutta minä en ole osannut omaakaan viinimäkeäni hoitaa. Kuinka sitten osaisi sellainen antaa toisille viinimäen työntekijöille neuvoa, joka ei ole saanut omaansakaan hoidetuksi! Kuinka voi sellainen toisen taloutta ryhtyä hoitamaan, joka ei ole omaa peltotilkkuansa pystynyt viljelemään, niin että se olisi hedelmää antanut. Jumalan sanan tietoa, sitä kyllä on jonkin verran karttunut, sitä on aina ollut saatavissa, mutta niin kovin vähän on pystynyt sitä todella eläväksi tekevää Jumalan armon henkeä säilyttämään. Ja kun ajatteli tänne tulemista, niin siinä joutui sanomaan itsellensä: Mitä hyvät ihmiset minä, kuiva puu, jonka oksat olisi jo aika karsia pois, mitä minä sanon niille kalliille sieluille, joita Kristus meinaa ainakin kaikellansa saada omiksensa?

Juho Malkamäki

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta