Keskustelu > Yleinen keskustelu

Tuleeko sota 5

<< < (2/21) > >>

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 28.09.22 - klo:18:15 ---Venäjä on nyt sodassa länsimaisen kanssa, Niinhän Mr. Putin uhkasikin.

--- Lainaus päättyy ---
YK:n pääsihteeri Antonio Guterres varoitti maanantaina, että ihmiskunta on vain "yhden väärinkäsityksen, yhden virhelaskelman päässä ydintuhosta". Guterresin mukaan ydinaseuhka on nyt korkeimmillaan sitten kylmän sodan.  :eusa_pray:

Lähde

Guterres: Ihmiskunta on yhden askeleen päässä ydintuhosta
https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-96978

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 28.09.22 - klo:17:36 ---Kirjoittakaa paremmin tietävät, että voiko kaasuputken räjäyttämisestä tulla ekologinen katastrofi Itämereen?

--- Lainaus päättyy ---
Pääministeri Bile-Sanna Marinin vasemmistoenemmistöisen monipuoluehallituksen ympäristö- ja ilmastoministerin Maria Ohisalon (vihr) mukaan ilmaston näkökulmasta kaasuputkivuodoilla on laajemmat vaikutukset.  :eusa_pray:

Ohisalon mukaan viranomaiset pyrkivät parhaillaan arvioimaan Nord Stream -kaasuputkien vuodon ympäristöllisiä ja ilmastollisia vaikutuksia.

Suomen viranomaiset arvioivat jo aikanaan putkien rakennusvaiheessa hankkeiden ympäristövaikutuksia ja tuolloin käytiin läpi sitäkin riskiä, että vastaavia vuotoja sattuisi.

Tällä hetkellä riskit näyttävät olevan Ohisalon mukaan ympäristön näkökulmasta paikallisia.

– Lajeja ja merieliöstöä voi kuolla paikallisesti.

Ilmaston näkökulmasta kyse on sen sijaan laajemmasta, globaalista kysymyksestä.

– Kyse on siitä, kuinka paljon kaasua pääsee putkista vielä vuotamaan. Sitä suurempi ilmastovaikutus tässä on kyseessä. Vielä arvioita määrästä ei ole. Mutta viranomaiset ovat varautuneet kaikenlaisiin tilanteisiin jatkuvasti, Ohisalo sanoo.

Lähde

Maria Ohisalo Nord Stream -vuodoista: ”Lajeja ja meri­eliöstöä voi kuolla paikallisesti”
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009099789.html

Riitta-mummi:
Venäjä ottaa osia Ukrainasta vääryydellä, kuten teki käydessään sotia Suomen kanssa. Feikki-vaalitko muka nyt oikeuttavat, samoin kun 'Mainilan laukausten 'aloitettua Suomeen hyökkäyksen.

Miten olisi, onko mahdollista Venäjän hävittyä Ukraina-sodan, että Suomikin saisi luovuttamansa alueet takaisin.
Vääryyden ja painostuksen alla allekirjoitetut 'rauhansopimukset' mitätöitäisiin, ja Suomi saisi Karjalan, Petsamon ja muut silloiseen 1917 karttaan kuuluvat maat takaisin.

juhani:
Voi kun tulisi tuo aika. Toivotaan.

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 30.09.22 - klo:08:19 ---Miten olisi, onko mahdollista Venäjän hävittyä Ukraina-sodan, että Suomikin saisi luovuttamansa alueet takaisin.
Vääryyden ja painostuksen alla allekirjoitetut 'rauhansopimukset' mitätöitäisiin, ja Suomi saisi Karjalan, Petsamon ja muut silloiseen 1917 karttaan kuuluvat maat takaisin.

--- Lainaus päättyy ---

Petsamo ei kuulunut Suomeen 1917.

En välittäisi niistä muistakaan alueista. Mikä se oikea raja sitten olisi? Ensimmäinen oli Pähkinäsaaren... Eipä taida Karjalan nykyisillä asukkailla olla halua liittyä Suomeen.

Mitä historiaan muuten tulee, niin jännä että Putin vetoaa johonkin Pietari Suureen, joka länsimaalaisti Venäjää ja suututti pajarit kun nämä länsimaalaistaakseen katkoi näiden parrat, mikä oli venäläiselle miehelle häväistys. Ja sitten toinen oli Katariina Suuri, joka ei ollut pätkääkään venäläinen, vaan maahan naitu saksalainen prinsessa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta