Keskustelu > Yleinen keskustelu

Klassinen musiikki, hengelliset laulut ja virret, osa 15

(1/27) > >>

Riitta-mummi:
Vivaldi, Vuodenajat, osa Talvi

https://www.youtube.com/watch?v=TZCfydWF48c

Riitta-mummi:

Filiae maestae Jerusalem, RV 638: II. Sileant Zephyri

https://www.youtube.com/watch?v=zIxXMIie9XI

Riitta-mummi:
Tällaista tykkään kuunnella unille käydessä. Veisu on pitkä, mutta toistuu samanlaisena joten muutama minuuttikin riittää kuulemaan äänien kauneuden.

https://www.youtube.com/watch?v=PMIgzE0KyFM


Hyvää yötä, enkelien myötä.   :059: :059: :059:

Riitta-mummi:

Nocturne in F Sharp Major, Op. 15 No. 2: "A Monsieur F. Hiller"


https://www.youtube.com/watch?v=m8Nix8E0gwc&list=OLAK5uy_ltKS5aE5Jx9f3bK8g6rrBvn6tbRZJnPX0&index=4

Suloisia unia !   :059:

Thomas McElwain:
Musliimit, jotka hylkäävät musiikin kokonaan, saattavat olla jotenkin oikeassa. Kun musiikki ei ole mainittu käskyissä, on vaikea sanoa sitä synnilliseksi, mutta käskyt eivät myöskään kiellä käyttämästä havaintokykyä ja järkeä. Musiikki yhdistää ihmisiä, mutta usein, jollei aina, pahuudessa, ylpeilyssä, hyväksikäytössä, vallan edistämisessä ja lahkolaishengessä.
Kaste, ehtoollinen, ja evankeliumin kuuleminen riittäisi armon välittämiseksi. Kun lisätään siihen musiikkia, aina suljetaan joitakin ihmisiä pois. Musiikki eikä teologia on käytännössä ollut kansan riveissä se, joka on erottanut luterilaiset ortodokseita, ortodoksit, kun nimensä mukaan käyttävät oikeanlaista ylistystä. Sitten tuli herätysliikkeet ja vapaat suunnat. Aina uudet laulut olivat se erottava tekijä, se vihan lietsoja.
Siksi kai kirkkomusiikin tutkija ja professori John B. Tyler kirjoitti "Uskomme virret ovat lähinnä syntyneet suuresta riidasta."
“The ‘hymns of our faith’ were born mostly out of great controversy.” https://johnbtyler.com/2017/10/20/congregational-singing-a-history-of-reform-and-revival/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta